Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Salatín

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Salatín

O túre na nízkotatranský Salatín už máme na Hikingu dva články. Detailne popisujú všetky možnosti, ako sa na vrchol dostať zo všetkých smerov a vo všetkých štyroch ročných obdobiach. Avšak poriadne zimné fotky článkom chýbali. Povedala som si, že vám teda sprostredkujem náš zimný salatínsky zážitok. Čerstvý, zasnežený, z marca 2013.

Rado67

Salatín min. týždeň bol takmer bez snehu. Od Val. Dubovej bol vysnežený len cca 1 km dna žľabu pod Poľanou (bez prebárania vo vychodenom), vyššie na zim. ceste len posled. fľaky, ktoré dnes iste sú minulosťou. Od Lúčok bolo viac snehu bolo v lese do sedla medzi M. Chočom (neprechodené). Od Likavky len v lese na rovinatom úseku okolo Pred. Choča na Poľanu.
Ďumbier - viem len o výstupe na MRŠ od Trangošky, sneh skoro po celom úseku, ale drží (prechodené). Ďumbier len s fľakmi mäkkého snehu.

Jantaara

jjano, fotku Salatína som práve vložila do galérie.

MatusM

Vrchol Ďumbiera - holé skaly, na Kráľovke už len fľaky snehu.

Jantaara

jjano, v Nízkych Tatrách už sneh riadne zliezol. Je to na topánky, nie pásy. Videla som ťa pýtať sa aj na Ďumbier. Na Salatín sme pozerali pred týždňom z Veľkého Brankova a Chopok s Prašivou vidím doma z okna. Je to viac hnedé ako biele.

Jjano

Neviete niekto, ako to vyzerá na Salatíne? Ešte je tam veľa snehu alebo už je to pohodlnejšie? Díky.

Adushka

Tomas, ja som vrcholovu knihu ani nemala vytiahnutu, lebo ked som sa na nu pytala ostatnych, tak mi tvrdili, ze je navlhnuta a vo forme salatu.. tak som sa o zapis ani nepokusala :) my sme sa zapisali do logbooku kesky :)

FunTTomas

Podmienky z 18. apríla: súvislá vrstva snehu začína v Ráztockej doline (povyše zrubu Vypusty) a je premočený, výhodné sú snežnice, lebo inak sa prebára. Údolná zvážnica je prejdená LKT (hlboké koľaje) po odbočku, kde sa cesta stáča od značky pod Klin. Západný i východný žľab popri červenej zo sedla na vrchol je s minimom snehu (západný žľab je úplne bez snehu), ale vrchol je vrátane kosodreviny komplet pod snehom, na severných svahoch sú ešte záľahy snehu.

PS Aduška: vy ste sa nezapisovali do vrcholovej knihy? Nenašli sme váš zápis.

Bazin

inspirujuci clanocek a perfektne foto za super pacasia...

Poldo

Bol som pár krát na Salatíne, ale na zimný výstup som si netrúfol a už asi ani netrúfnem. Výstu od "Hučiaka" je naozaj náročný aj bez snehu a ako sa pamätám aj v inom ročnom obdobý slabo značkovaný... Ten zimná výstup tebe a všetkým úprimne závidím :-)
pekné čítanie !

Rychto

Naozaj pekne citanie. Skoda, ze sme sa tam vytrepali, az ked ste boli na odchode. Aspon, ze nam Toudy este raz tu kesku vyhrabal. Tuto zimu pre mna najlepsia a rozhodne najtazsia tura.

Aďo.4

Veru Salatín dá v zime zabrať.Niekedy bývajú aj orientačné problémy. Hlavne v hmle, keď sú značky zasypané snehom a nemáte po ruke kvalitne GPS..Pekný článok,ako aj foto..

Maros00

andushka verim Ti od monitora dost zalezi.Ak sa chces tomu venovat je dobre mat dobry monitor aby ukazoval realne farby a aj otiene.Fotka je pekna ak fotis od slnka cize ho mas za sebou pripadne vedla seba.Proti slnku su fotky cierne lebo vidis tien.Da sa to uravit,zosvetlit ak to fotis v rawe.

Adushka

Vdaka vsetkym za zastavenie, fajnuo to bolo, odporucam.. :)

inak s fotkami veru nie som spokojna, na jednom monitore su ok, na druhom tmave.. aj som zosvetlovala, no asi malo, neva :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov