Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Guľapaľag – Skalisko a späť

Diskusná téma K článku: Guľapaľag – Skalisko a späť

Na tento vrchol sme sa s bábätkom dostali viacmenej neplánovane. Pôvodná domáca debata nad mapou hovorila len o prechádzke po lesných cestičkách nad Rožňavou, no nakoniec to aj vďaka optimálnemu počasiu všetko vypálilo úplne inak. A tak sa Laura ocitla na jednom z najznámejších kopcov Volovských vrchov – na Skalisku.

Pencurák

S ľútosťou musím konštatovať,že na Guľapalag sa už autom nedostanete. Biskupské lesy totiž osadili závoru na ceste neďaleko nad smerovníkom Grexa. Odtiaľ už síce cesta leží na biskupských pozemkoch(čiže právne je to v poriadku),ale po tom,čo pred rokmi nechali spustnúť celý bývalý rekreačný areál a ťažbou dreva zničili cestu sa Biskupský úrad znova vyznamenal.Rozhorčenie Rožňavčanov je veľké,pretože tadiaľ po desaťročia chodili na túry,výlety a huby.Ale čo už,doba je taká.PS:Miluj blížneho svojho,amen...

Pencurák

Pred rokmi to celé postavili Železorudné bane Rožňava ako Rekreačné stredisko Mladý baník pre svojich zamestnancov.Chodili sme tam celé rodiny na víkendy,rôzne akcie,v lete tam deti chodili do tábora.Po revolúcii lesy dostala späť cirkev,najprv zlikvidovali drevené chatky a potom nechali spustnúť všetko.Je to smutný pohľad,ked tadiaľ idem na Volovec.Po budovu je to verejná cesta,len je strašne rozbitá.

Miro016

Cesta je samozrejme verejna az po hotel. Je vsak v dezolatnom stave, takze auta s nizsim podvozkom pozor. Hotel by mal byt strazeny (drevorubaci tam maju svoje stroje) a nemal by byt problem tam odparkovat auto (pripadne sa mozete spytat straznika).

Inac voda z tych pramenov ma vraj parametre kojeneckej vody :)

Axel

Vdaka za zastavenie aj komenty, zavediem si facebook fanpage, lajknete ma? :-))))))
K ceste: rampa ma nezastavila, zakaz som (asi) nevidel... Rampa je az za "hotelom".
Ist asfaltkou mimo chraneneho uzemia nepovazujem vo svojom svedomi za trestny cin a ani lesaci nemali ziadny problem s autom na parkovisku.
To ostrihane vedenie som si vsimol, ale ukazovat na pachatela nebudem, lebo by to bolo proti diskusnemu kodexu.
A plakat nad stavom je uz neskoro, treba navstivit tieto skanzeny, kym este stoja (a vlastne je to taka moja mala zabavka)

Zivan

Axel, vďaka za pohodový príspevok s tvojim typickým humorom. Príjemne ma na ráno osviežil.
Apropo, cesta Rožňavskou dolinou na Guľapalag je verejne prístupná? Keď som tam šiel vlani peši dole dolinou tak som si to veľmi nevšímal.
Ináč, škoda toho rekreačného zariadenia, tak ako všetkého užitočného, čo ľudia s námahou kedysi postavili. Teraz, keď už rozkradli drôty z el. vedenia vedúceho dolinou je len otázka času kedy sa začne rozoberať aj budova.

Adina

Keď som na fotkách videla vozík, rozmýšľala som, ako ste sa dostali s ním až na vrchol. Prečítane, pochopené :-). Skalisko je ozaj jeden z krásnych výhľadových kopčokov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum