Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma olang

Diskusná téma olang

mate skusenosti zo zanckou olang ak ano napiste ake lebo si chcem kupit topanky tejto znacky a este som take nemala

Peter61

zvršok je rozbabraný, takže sú použiteľné na práce v záhrade.
Mal som nedávno nejaké ľahšie Garmonty, ale v záruke sa nejak začal zvršok trhať. Skončilo to tuším vrátením peňazí.

Martin knor

Peto, davam sem foto svojich garmontov, kedze tie topanky spominas. Dva roky este nemaju (oslavia ich vo februari), ale posledny rok chodievam zvacsa v inych topankach. Podrazka je dost zosuchana a medzivrstva sa rozpada. Lenze pri takomto stave topanok akakolvek oprava straca zmysel.

Peter61

:-) Martin,
písal som to kvôli tomu, že v posledných rokoch neboli intenzívne používané, podrážka primerane opotrebovaná , hydrolýza PU ich "dobehla" relatívne neskoro.
Na celokožených Garmontoch sa medzipodrážka rozpadla po cca 10 rokoch. Takže : výmena podrážky v restday.

Martin knor

Cest ich pamiatke. Predpokladam, ze na ne budes s laskou spominat. :-D

Peter61

pred polrokom sa troška odchýlila podrážka na takých papučkoidných dámskych Olangoch. Za mladi chodievali aj nejaké tie Tatry, Alpy, potom Slanské v., Čergov, Bachureň a pod. Hydrolýza PU peny ich zrejme dobehla. Trošku som ich pomocou Freesole pozliepal, prešli ešte zopár štvrťdňových vychádzok.
Včera nás opustili vo veku nedožitých 25 rokov.

Knor

No, obcas som si nohy vetral :-). Ale zvykol som chodit aj par dni po sebe cez 40 km (bol som mlady) a to klasicke vibramy jednoducho neustali. Svoje spravil tiez 14 az 20 kilovy batoh.

Peter61

Martin :-)
ak hnili, neskusal si ich dakedy aj sušyť ?

Knor

Remy - ano, tieto topanky si uzili aj nejale feraty (aj ked na ozaj tazke feraty si davam ine topanky, v tvrdych by som ich nevyliezol). Ale v minulosti som na feraty nechodil, robieval som dlhsie vandre so stanom v nizsich pohoriach. A aj vtedy mi topanky vydrzali do 1500 az 2000 km. (Vacsinou zvnutra zhnili a rozpadli sa :-? .)

Remy

Knor:
Ty si "feratak", kde spicky resp. predna cast podrazky a lemu dostavaju viac na frak ako standardne. :)

Knor

remy - mozem potvrdit, ta kilometraz sedi :-) . Akurat ze mne sa po prejdeni cca 2000 km vzdy pototo aj cosi ine ako len zoslape podrazka. Sucasne topanky maju zhora poodchlipovany obvodovy lem, na kuse je zdola utrhnuty a zhora je uz do jednej celkom slusna diera. Samozrejme, dezenovo su to "sliky". Coskoro pojdu do kosa a to 2 roky nemaju ani nahodou (presli cosi cez 2000 km).

Remy

Omg.. Dobre turisticke topanky vydrzia cca. 1500-2000 km. Potom je na rade vymena podrazky,(ak je zvrsok OK) alebo kupa dalsich. Opotrebovanie zalezi hlavne od terenu a vahy pouzivatela. Ak niekto smatla, je to dalsie negativum :)
Jeden spravi 2000 km za rok, druhy za 8. Preto je nelogicke, takto porovnavat kvalitu.

Ps: aj niektore auta su na cely zivot, ale nie je to pre ich kvalitu :)

Marek9912

obrovská spokojnosť s topánkami olang do každého terénu už 8 rokov a žiadna závada

Merhorn

Mozem len potvrdit slova adushky podporene podobnou genezou

Adushka

Frantisek Marcok: Tak to sa ani nedivim, ze su ako nove, 5-6 viachodinovych tur rocne je dost malo.. :) pre cloveka, ktory je na kopcoch takmer kazdy vikend olangy rozhodne neodporucam. Ako spominam uz v poste z roku 2007, mala som trojo, kym mi docvaklo, ze s nimi dieru do sveta neurobim, presla som si garmontami, lafumami a od jari mam hanwagy, ktore si neviem vynachvalit.. su sice vyssie a tazsie, ale na leto ci lahsie tereny mam polovicky salomony a som vysmiata..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum