Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma olang

Tom

Mal som Olangy cca 7 rokov nosene kazdy rok celu zimu plus turistika (Tatry, Fatry ...).Za cely cas uplna spokojnost. Otlaky som nemal ani raz. Prvykrat som ich mal na nohach na ture DD Sinna Chopok Krakova hola DD a tak isto sa to obislo bez otlakov.

Juraj

Ja mám olangy dvoje,, ja teda neviem do aých podmienok by som ich ešte mal nosiť, ale už 7 rokov každý rok tatry týždnové pobyty, takmer denne do lesa do vody do bahna lebo som polovník,, v zime ? super všetko drží, nepovoluje, netrhá sa neodlepuje, Ja som spokojný nesmierne,

Sipka

ja mam alpine trek a za rok -400km som zoslapala podrazku -chcem to ist reklamovat-inac su super vodu neprepustaju,ale zasa na snehu sa smykaju,stali 2500.-zistila som ze su rumunske

I

Topánky treba používať na to, na čo sú určené. Ja mám Olangy, kožené bez švov, určené na mäkký podklad (turistika v zalesnených oblastiach) a po 8 rokoch intenzívneho používania vyzerajú ako nové, stále nepremokavé a nikdy mi nespravili otlaky. Akurát do nich musím každé dva roky kúpiť nové šnúrky. No napriek tomu by som ich za žiadnym psom nehádzal... Zato po dvoch dňoch vo vápencových alpách podrážka utrpela viac ako za celý čas používania - ale pokiaľ tie topánky na to nie sú určené, tak sa nesmieme čudovať.

Jasom

Neviem, či som mal zly výber ale prve Olangy mi vydržali asi rok. Tak som zvolil celokoženné na ťažší trek a tie mi vydržali asi 800 km, potom praskla koža. To nehovorím o tom že sa nedali ničím naimpregnovať na dlhšie ako pár minút. Ak sa pre ne rozhodneš, aspoň sa naučíš ošetrovať otlaky za pochodu. Radšej si priplať, sú vhodné tak na kosenie záhrady.

Luu

Olangy boli moje prve trekove boty, ktore toho zial vela nevydrzali. Ta cast, kde bola latka, sa behom asi rocneho chodenia zacala trhat a aj otlakov mi spravili celkom dost. Teraz ich uz davam na nohu len do mesta. Takze moj nazor je - za malo penazi, malo muziky. Na mestske chodenie by som si ich kupila mozno este raz, ale na hory isto nie. Tam sa oplati naozaj investovat. Kvalitne boty su zaklad.

Solinko

ja mam garmonty, ktore vsak nosim uz len do mesta. Nikdy v zivote by som si garmont topanky nekupil. Mam snimi len zle skusenosti, taktiez garmont ma aj kamarat a nejak pekne onich nehovori. Garmont je proste firma, ktora chce za lacny peniaz vyrabat topanky do velkych vykonov. To sa odraza aj na kvalite.

Mucha

Absolutne suhlasim s Verou. Ja mam Olangy aj Garmonty,takze mozem porovnavat. Oboje mam vyborne,ale kazde su vhodne na nieco ine. Ja som spokojna...

Vera

Nedá mi to,nejsem jejich dealer,ale musím napsat, že trekingáče Olang mám dvoje,každé jiné pevnosti a hlavně váhové třídy,kromě nich mám ještě HANWAG Alaska a beru je na nohu podle toho, do jakého terénu stoupám. Ty nejlehčí Olangy jsou skutečně hodně lehké a měkké s podrážkou Stratos, ale zase vynikající tam, kde potřebuješ mít kontrolu v nepevném materiálu pod nohou, jako v suti a tak. Druhé středně těžké 650g mám s podrážkou ZUEL,na sněhu klouže jako čert, ale mačky na nich drží dobře a vršek je perfektní, nesešívaný,prakticky nedělený jen s jedním švem kolem paty,po poctivém napuštění lanolinem, nepropouští ani kapku, nedám na ně dopustit,hlavně na běžný 5-7 denní krátký 25km treky,když jedu někam na týden a nevím, jak bude. Nevím jestli výraz "hodit je za psom" je spravedlivý, nebyla bych tak přísná, guma se omele na každých trekingáčích, i na těch Hanwagách, zvlášť při použití návleků se strunou nebo nošením maček. Ty materiály prostě používáním odcházejí. A pokud jde o Olangy, vždyť jsou to jedny z nejlevnějších bot, obměnila jsem je po 3 letech, ale to jsem je měla oboje na noze určitě 50 dní v roce včetně treků v Himalájích a Andách. A když jsem si letos na jaře chtěla jakoby udělat radost a koupit si na radu Radilů něco lepšího, tedy dražšího, koupila jsem si HanWag Alaska a ty leží smutně ve skříni,ačkoli je to bota nádherná a jistě vynikající, ale pro dlouhé a hodně stoupavé tůry, kde potřebuješ trochu ohnout kotník a nárt a držet se občas i špičkou nohy, to skutečně není.A tak při rozhodování co s sebou vzít na měsíční expedici zvítězly zas ty prostřední, tedy Olangy.

Ale to je jen má zkušenost a každý může mít naprosto jinou.

Shadow

Olang je uplny low end, poobzeraj sa po niecom inom a na obuvi nesetri pokial je to len trosku mozne.

Radsej bez mena

Ja som ich predaval, lebo predavac ic velmi chcel a tvrdil, ze su dobre a dobre sa predavaju. Nikdy viac sa na to nedam nahovorit.

Adushka

Olang je talianska znacka, ale taka troska podradnejsia. Mala som asi trojo topanok, lebo mi ich vozil znamy priamo z vyroby, 2x sa mi niekde prederavila podrazka, a to nie som ziadny horsky extremista. Tretie mali jednu cast latkovu a ta sa po par pouziti navlekov prederavila. Takze za seba znacku olang neodporucam. Zvysok rodiny ich ma tiez a su relativne spokojni. Ja som z olangov presla na Garmonty syncro, tie som tiez dost rychlo znicila, lebo nemaju gumu na spicke, a tak mam teraz Lafumy, nejaku vyssiu radu, koza + gorac, ogumovana spicka, nahodna vymena za reklamovane garmonty a neviem si ich vynachvalit, akurat som ich nikde inde v obchodoch nevidela..

Majo

Mal som topánky Olang a NIKDY viac. Zahodiť za psom. Veľmi rýchlo sa rozbili, guma okolo celej topánky sa úplne odlúpila, tieklo do nich zo všadiaľ. Boli mäkké, nedržali nohu a šmýkalo sa v nich. Radšej sa poobzeraj po iných značkách ak chceš topánky do hôr a nie do mesta (aj to je odvážne tvrdenie).

Ripo

plostica: to nic nedokazuje. Aj doktora si najdem v googli ... 0))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum