Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Hojdacia sieť

Diskusná téma Hojdacia sieť

Ahojte, potrebujem poradiť. Máte niekto na turistike skúsenosti s hojdacou sieťou? Na turistike dávam prednosť prespaniu v stane (alebo len spacák pod holým nebom), ako v ubytovniach, a preto premýšlam nad možno pohodlnejšou alternatívou, a to hojdacou sieťou. Ďakujem

Urban

Hamaka je len iny nazov pre hojdacie siete.DD Hammock, La Siesta a iny su vyrobcovia hamak alebo po nasom hojdacich sieti.Ja nemam hamaku od DD Hammock ale podobnu ako je v tom mojom odkaze v prispevku nizsie na e-shop doprirody.sk. je od vyrobcu Highlander a ma nazov HIGHLANDER TREKKER HAMMOCK.Ja som ju este odlahcil odstranenym tych rozsirujucich povrazov na koncoch hamaky a navliekol som tam len nosne lana konce hamaky teraz vypadaju ako na hamake od DD Hammock.Ale tebe by som to vzhladom k tvojej vyske neodporucal.Odstranil som ich aj preto lebo som ich musel po rozbaleny vzdy rozpletat co bola pakaren.Lahku hamaku maju aj v e-shope gamisport.sk z nazvom Hojdací sieť Spokey Parachute.Ale skusenosti s nou nemam.

Michaela Š

Dakujem, tak toto mi pomohlo v rozhodovani, doteraz som nechapala zakladny rozdiel, ale pre mna je asi zaujimavejsia ta vaha, ale pises, ze La Siesta su lahsie ako Hamaky a zaroven tvoja ma len 0,4kg? Lebo La Siesta travel relaxan.sk/…/hojdacia-siet-la… ma 0,8kg, len nepisu, ci aj s lanami. Ja mam totiz 180cm, asi by bola lepsia vacsia.

Urban

Ak mas na mysli porovnanie DD Camping Hammock na ktoru je recenzia na tomto webe a La Siesta travel,tak hlavny rozdiel je ze DD Camping Hammock je zhotovena z dvoch vrstiev latky medzi ktore mozes dat karimatku na zvysenie tepelneho komfortu,La Siesta travel a podobne typy maju len jednu vrstvu,cize ked ju planujes pouzivat aj cez chladnejsie obdobia je lepsia DD Camping Hammock.Vyhodou La Siesta travel a pod.je ale mensia vaha a zbalitelnost.Co sa tyka pohodlia dolezita je plocha na lezanie La Siesta travel ma 250×150 cm a DD Camping Hammock 270×140cm.Ja mam vysku 172cm a moja hamaka ma rozmer 210×140cm a vyspim sa v pohode,ja som chcel co najlahsiu a moja vazi aj z lanamy 400gr.Mam nieco podobne ako toto doprirody.sk/…/highlander-tre… sa tyka kvality materialov alebo sitia a pod. posudit neviem.

Michaela Š

Dakujem za rady. A v com je ta Hamaka lepsia, ako ine siete vhodne na cestovanie? Ja som sa skor dostala k sietam La Siesta travel. O hamoke som citala, ale neviem posudit, co je lepsie kvalitou a pohodlim.

A na vliezanie do spacaku si isto dam pozor :)

Urban

V hamake som spal niekolko krat.Je pravda ze do spacaku sa tazko lezie ale da sa to zvladnut,este sa my nestalo aby som z nej vypadol alebo mal nejaky iny problem.Mne osobne sa v nej v letnych nociach spi pohodlne.

Motorkár

V hojdacej sieti som spal raz ako tinedžer a odvtedy som nadobro vyliečený. Najprv bol dosť veľký problém vliezť v sieti do spacáku, no nakoniec sa mi to podarilo. No najhoršie bolo, keď som sa v noci prevracal na druhý bok, tak sa sieť so mnou odtrhla a ja som z polmetrovej výšky padol na zem a po tme sa kotúľal dole svahom, zlatá karimatka!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov