Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Siná, Bôr, Chopok a Krakova hoľa

Diskusná téma K článku: Siná, Bôr, Chopok a Krakova hoľa

Prvotným impulzom k napísaniu článku nebola ani tak snaha podeliť sa o zážitky a dojmy z hôr, ale skôr frustrácia z toho, že sa na ne už vyše mesiaca z rôznych dôvodov neviem dostať. A tak, aspoň v mene duševného spojenia s prírodou, rozpamätal som sa na minulý rok. Jedným z vrcholov sezóny bol dvojdňový výlet do centrálnej časti Nízkych Tatier, v rámci ktorého som navštívil oba hrebene nad Demänovskou dolinou.

Duhan

Siná - trasa bez problémov priechodná, jedno miesto sa obchádza znateľným chodníkom (tesne pred odbočením chodníka od potoka do severných svahov k sedlu).
Zlá novinka: - sezónna uzávera hneď na začiatku doliny pri ceste.
Malá zmena trasovania - nevychádza sa v sedle, ale trochu ďalej na hrebeni k Sinej.

Dušan

Rdbb

Možná realizácia iste nepoteší turistov: enviroportal.sk/…/lyziarske-s…

Teraz na rade kompetentné orgány štátnej správy. Btw doteraz napr. je mimoletná výluka tur. trasy, kde by o.i. mala končiť jedna z lanoviek -Bôr (1888 m.n.m).
Ak sa nemýlim v oblasti Repísk územný plán z r. 2012 počítal len s indiv. chat. zástavbou s rozšírením o max. 15 objektov. Toto je iný level.

Zdenči

Tieto miesta mám už dlho na svojom zozmane. Krakova hoľa bola na dosah už pred dvomi rokmi, no búrka nás otočila.

Mirino

Bazin: Posledný septembrový víkend po zotmení by som očakával, že budem počuť skôr jelene, ako medvede. Ak si naozaj počul medvede, tak ti blahoželám...

Dzakomoo

úctyhodný výkon! mal som možnosť cez víkend obdivovať velikánov Ďumbier, Krakovu hoľu a ďalšie okolité kopčeky z Ohnišťa, a práve preto si viem živo predstaviť náročnosť tohto okruhu :) len tak ďalej. a ten zoznam - presne tak ako Soňa, neubúda z neho, len sa predlžuje a budem na jeho splnenie potrebovať ešte aspoň jeden ďalší život :)

Svatopluk Štěpánek

Velmi pekné a dobrý športový výkon -
tieto bočné rázsochy sú pekné, aj keď nie tak známe.
Šiel som pred +-10 rokmi na jeseň, výstup na Bor a ďalej bol plný krásnych výhĺadov na hlavný hrebeň. Skončil som za tmy na Stupke. S Krakovou hoĺou to bolo iné - šiel som v lete 1990 - z Ilanovskej doliny na Pusté ( po liptovsky Pustie ) a Krakovu hoĺu, chatu M.R.Š. ( lahodkové čajíky na zohriatie )a skončil v Brezne - CELÚ DOBU LIALO ANI Z KRHLY A NEBOLO VIDIET TAKMER NIČ

PaliT

Časť tej trasy sme išli cca. pred 2 týždňami, stretli sme minimum turistov, nádhera. V Demänovskej mravenisko ľudí, na bočných hrebeňoch ani nohy.

Okrem pár frekventovaných miest by mohli zrušiť akékoľvek obmedzenia. Už niet komu brániť vstupu do chránených oblastí, lebo aj po tých značkách už chodí minimum záujemcov.

Článok inšpiratívny, do zbierky mi z tej trasy chýba už len hrebeň Sinej a Bôru.

Sona

Velmi pekne. To s tym zoznamom poznam. Mam jeden uz riadne dlhy a polozky z neho neubudaju ani po ich navsteve, lebo obvykle su take zaujimave, ze sa tam este planujem vratit :)

Bazin

dobra makacka, ale pre teba rychlonozka asi v pohode :-).
Ten uzaver mi pripomina ako sme boli posledny septembrovy vikend v r,.2004 z lipt.sv.janu na stefanicku cez Krakovu Holu a tanecnicu.Tiez sme sa divili, ked sme sa od strazcov lesu na chate dozvedeli, ze to je od 1.oktobra uzatvorene !!! Inak tiez to bolo bezludne ako v rozpravke, a po zotmeni pocut medvede...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma