Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dolinou Triglavských jazier k Triglavu

Diskusná téma K článku: Dolinou Triglavských jazier k Triglavu

Pár rokov dozadu som mala možnosť stráviť krásne dva týždne plné turistiky v slovinských horách. Už vtedy bol prechod Triglavským národným parkom jedným z najväčších zážitkov. Veľmi som sa potešila, keď Matúš súhlasil s tým, že si počas našej dovolenky v Slovinsku a Júlskych Alpách nechá rád ukázať časť kedysi prejdenej trasy. A tak sme sa vybrali k Triglavu a to konkrétne dolinou Triglavských jazier.

Ján morong

Mám síce pomalší iternet,ale zaujímavý článok a pekné fotky Andrejka. Matušov a vlastne tak trochu i Tvoj otec

Adushka

Drummond, tak ako pise rast, ferratovy set na Triglav ani tak nie je potrebny, ale prilba musi byt. Ja som sla kedysi hore od Domu Planika a tam mi to tiez prislo v pohode, ze sa da aj bez istenia. Samozrejme musi byt sucha skala, ziadny sneh, lad, mokro.. ine tipy na vrcholy moc dat neviem, kedze som na inych v tejto casti nebola, casto su na trasach mensie zaistene useky, ktore ale nie su nebezpecne. Inak kludne si prejdi tu mnou v clanku opisanu trasu, myslim, ze je dostatocne pekna pritom istenie potrebovat nebudes. V slovinskych mapach je naznacene, ci je usek zaisteny alebo nie, ale obtiaznost z toho nezistis. Skor odporucam hladat clanky s popismi tur, nielen na slovenskom ale aj ceskom webe je ich dost, urcite si vyberies. Keby som sa ja mala este raz vybrat do tejto oblasti a nemala by to byt ferrata, tak si dam napr. vrchol Debela pec (ide sa cez Blejsku kocu), alebo potom by som si dala nejaky okruh smerom ku Pl. domu pri Krnskich jezerich, alebo smerom na Bohinjsko pohorie, ako je Koca na Pl. Razor, tam je tiez pekne.

Juman: Ako pise vrana, zostup smerom z Kredarice na Bohinj je celodenna tura, aj to prevysenie celkom odhadol (my sme to vlastne sli opacnym smerom, ale len po Planiku). A sli sme to cely den s prestavkami. Kazdopadne tym, ze klesas, tak to das rychlejsie. Tych 8 hodin je dost realnych.

Vrana

Kedysi sme schadzali z Triglavu cez Dolic a dalej ako chces ist. Pamatam si len ze to bolo dost dlhe, uz neviem ci 6 alebo 8 hodin a vela vyskovych metrov dole (2300 ?). Ale kraj je to pekny, ubieha to celkom fajn, da sa to zvladnut :)

Juman

Vie mi niekto povedať vzdialenosť a približný čas zostupu z Triglavu (Dom na Kredarici) cez dolinu Triglavskýxh jazier až k jazeru Bohijn? Dík :)

Rast

Ahoj Priamo na Triglav netreba sedak ani uvazok, prilba sa zide. Vystupova trasa cez Zadnju Trentu na Kocu na Dolicu je bez ferrat, potom na triglav je trochu viac exponovane, ale chodi sa tam bez uvazku, ten je tam aj tak nepouzitelny. Prilbu lepsie ako nic je aspon cyklisticka, lebo tam padaju kamene. Ale inak sa to celkom da.

Drummond

zdravim
da sa niekde zistit na ktorych turistickych trasach sa nachadzaju ferraty? ..ja som velmi chcel ist na Triglav, ale nemam na ferraty vystroj, a podla vsetkeho je prilba a sedak nutnost...pripadne, ake trasy/miesta by ste mi odporucili ak chcem vynechat ferraty ktore bez vybavy nezvladnem, najlepsie kde sa to nebude vyslovene hemzit turistami :-) za odpovede dakujem :)

Adushka

Jantaara, Kamnišky sú super, páčili sa mi možno ešte o trošku viac, než Júlky, lebo tam je ešte menej ľudí.. raz sa aj tam chystám opäť čo to pochodiť :)

Jantaara

dzakomo, ak nezoženieš, zatiaľ ti pomôže toto a potom si tam kúpiš: pespoti.si/zemljevid.php ....Vieš si na tej stránke vyhľadať aj trasy, aj odkaz na busy tam je.
My chceme ísť tiež koncom júna, ale tentoraz asi Kamnicko-Savinské Alpy. No uvidíme. Aj podľa počasia.

Dzakomoo

super clanok! velmi ma potesil hlavne preto, lebo sa do Julskych Alp chystame koncom mesiaca. kedze tam ideme prvykrat, kazda informacia ma cenu zlata. neda sa niekde na svk kupit nejaka podrobna turisticka mapa Julskych Alp?

Kossuri

Tak tento článok ma veľmi potešil, bol som na Triglave tri krát, ale dolinou Triglavských jazier ešte nie a už dlho ma to tam ťahá. Dobre padlo prečítať si o tom. A fotky - jednoducho nádhera!

Bazin

krasne foto a velmi inspirujuci clanok o mieste o ktorom nic neviem,vdaka!

Daulagiri

Úvodná fotka je fantastická, dokonalá, vedel by som si ju predstaviť na stene vo veľkosti aspoň 70x50 cm. Ostatné sú tiež výborné.
Text je štandardne príjemný na čítanie, pekné priblíženie nádhernej krajinky. Škoda toho Triglavu, ale je dôvod na návrat.
A o tom stratení sami sebe nám Matúš hovoril na Phaliho oslave (na túre). Aspoň ste mali rôznorodé zážitky a také túry sú najlepšie :-)

PaliT

Skvelé čítanie a aj fotky sú (pravdepodobne) super, len s tým rozlíšením by sa už mohlo niečo urobiť...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov