Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krížom-krážom cez Vtáčnik

Diskusná téma K článku: Krížom-krážom cez Vtáčnik

Pred rokmi som prešiel hrebeň pohoria s malou odbočkou na Makovište, a tým bol Vtáčnik vybavený. Nič ma nelákalo vrátiť sa tam. Lenže potom som kdesi videl špáru, ktorou sa lezie na Buchlov a začal sa rodiť plán na opätovnú návštevu pohoria. A keď som zistil, že sa tu nachádzajú hneď dve zaistené cesty, len som hľadal vhodný termín. Medzitým som ešte zazrel obrázky zrúcaniny Sivý Kameň a šéf oddielu mi spomenul akýsi vodopád, čím bola trasa výletu určená. Idem do Vtáčnika znova, avšak tentokrát si prezriem to najzaujímavejšie, čo sa v ňom nachádza.

Knor

Tak som sa bol pozriet na tu feratku na Zarnov. Je velmi pekne vedena.

Dinoboy

Kusok od vrchola Vtacnika po cervenej smerom na Rubany vrch je pod hrebenom studnicka s pitnou vodou. Viete mi niekto napisat v akom je studnicka teraz stave? Je uz dlhsie sucho, nie je vyschnuta? Chystam sa cez vikend Handlova - Velke Pole a neviem ako je to s vodou na hrebeni.

Daulagiri

Majkl199: ten Kuní vrch mám aj ja už dlhšie vo výhľade, ale ešte som tam nebol. Vyzerá že by odtiaľ mohol byť pekný pohľad smerom na Vtáčnik.

Daulagiri

Veľmi pekná trasa, veru je tu množstvo zaujímavostí.
Tou zaistenou cestou na Grič alebo aj na Hrádok som ešte nešiel, ale snáď to čoskoro napravím. Pokutský vodopád som ešte nezažil pri takej vodnosti, je parádny. A zaujalo ma aj to že v tej špáre pod Buchlovom sú dva rebríky. Ja si tam pamätám len jeden a to som tam bol naposledy koncom augusta 2012.
Je to pre mňa domáce pohorie, ale stále dokáže človeka prekvapiť.

Eric

majkl199: Tisickrat som uz isiel z Vrvravy smerom na hreben okolo Kunieho vrchu, ale nikdy ma nenapadlo tam vystupat, ale nevyzera to nejak specialne, asi klasicky vtacnikovsky zarasteny zakamenovany kopec :)

Peťko

Aj na Žarnov sa dá dostať krátkou zabezpečenou cestou. V smere od Buchlova treba pred Žarnovom odbočiť z chodníka doľava a popod skalu sa príde k rebríkom a reťaziam, ktoré končia tesne pod vrcholom Žarnova.

Majkl199

super tip na výlet... mně by docela zajímal kuní vrch 1112m, je to docela neznámý kopec, líbí se mi vysoké buky na vrcholu při pohledu z dalky, nebyl jste tam, někdo?

Boro

Pekná túlačka, páčilo sa mi to.

PaliT

Výborné, aspoň časť z toho pôjdeme pozrieť.
Článok mi pripomenul gymnaziálny čas, keď boli prvomájové manifestácie povinné, vtedy mi O. Pochylý vystavil potvrdenie, že idem do sprievodu s hor. oddielom. Vtip bol len v tom, že sme manifestovali lezením po Hrádku. Mávatká, to ešte ušlo, ale tie transparenty, s tým sa strašne zle liezlo...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma