Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Oprava zipsov

Ondro_RK

A Vám sa nejaký YKK zips už aj stihol pokaziť? :-))
YKK zipsy mám napr. na 3 batohoch (TS Patagonia 70, TS Eiger 22, Alpinus Totem 30), tiež 3 nohaviciach, pričom jedny majú zipsy po celej dĺžke nohavíc, na Polartekovej bunde, na návlekoch, na spacáku,... a nemaznám sa s nimi a zatiaľ NO PROBLEM, no zas je pravda, že to nepoužívam desaťročia :-)

Plostica

Pre Janku:

To, co pisal Boro funguje iba na pripady, ked sa rozchadza zips, nie je to "vseliek" :-) Mne po 3-4 rokoch zas zacali vypadavat zubky...
Kvalitnejsi zips sa da zohnat v niektorych Outdoor obchodoch, pripadne v kvalitnejsich galanteriach. Mozno sa oplati dat troska hrubsi, masivnejsi zips, tie by sa nemali tak nicit.

Jana

boro, to funguje len na lacnejsie zipsy ktore maju jazdca z nekvalitnych materialov. mne toto niekto poradil a skusala som to na YKK jazdca, a neslo to ani zverakom! potom som si vsimla ze zuby zipsu su uz zodrate na najpouzivanejsich miestach - aj do polovice povodnej dlzky. uz sa nemaju ako o seba zachytit :-(

Boro

Chcel by som len upozorniť, že veľa ľudí si myslí,že zničili zips, pretože sa im rozbieha. Vo väčšine prípadov sa jedná o chybu tzv.jazdca, ktorý sa namáhaním na jednej strane pootvoril viac ako treba a teraz nespína dostatočne zips. vtedy úplne stačí len jednu stranu jazdca ( tú navliekaciu) trochu stlačiť a zips zasa funguje. Ak ani toto nepomôže, stačí len kúpiť nového jazdca ( predávajú sa v galantériách a je ich veľa typov,tak si zo sebou zoberte originál)a vymeniť ho na zipse a je po probléme.

Jana

a kde sa da kupit taky kvalitny zips?

MatusM

Mne sa tiez znicit zips (resp. JA som ho znicil) na batohu, ktory nie je TS, to len aby som vyvazil tu podivnost.
Batoh este caka v skrini na brasnara, ktoreho mi odporucite:) (BA)
Tema mi teda celkom prisla vhod.

Rujir

No mne sa znicil zips na TS batohu tiez (aka podivne!) a vymenili mi ho priamo u TS. Za znackovy. Za mesiac aj nieco. A za 800,-Sk. No nekup to! :-
Toz odporucam kupit si kvalitny zips a dat si ho vymenit nejakemu brasnarovi. V BA ich je vela a urcite ta to vyjde na menej.

Hasty

svacko:
robia to v brasnarstvach a v opravach odevov, v Presove je jedno peckove brasnarstvo na Dumbierskej ulici. Ta pani dokaze spravit aj nove popruhy na batoh, ktory sa na batoh uz nepodoba a vo vinikajucej kvalite.

Plostica

Ja som nechal menit na Eigeri zips u obuvnika, ale akosi sa mi to nepacilo. Totiz tazko sa zmieruje s tym, ze to nebude ako original. Ale ak najdes niekoho s vacsim citom ako ja, tak myslim, ze obuvnicke nite vydrzia vela. :-) Asi sa oplati doniest kvalitny zips napr. YKK a zaplatit len za pracu. Ja som platil tusim 180 aj so zipsom - nejakym co dali oni. Mozno skusit normalneho krajcira alebo sa spytat v nejakom miestnom outdoor obchode.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov