Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hlavným hrebeňom Vihorlatu

Diskusná téma K článku: Hlavným hrebeňom Vihorlatu

Nižšie popísaný úsek hrebeňa Vihorlatského pohoria som šiel po prvýkrát iba nedávno, aj to v opačnom smere. Bol to kratší variant (bez Sninského kameňa) a bolo to v zime na lyžiach. V lete je to pochopiteľne niečo iné, preto som bol zvedavý okrem iného na stav chodníka v letných podmienkach.

Robo-HE

Aktualne info z Vihorlatskej hrebenovky. Cela trasa cca 45 km Podhorod - Strihovske sedlo - Sninsky kamen - Vihorlat - Kyjov - Cesta nad Porubkou je komplet vycistena od popadanych konarov a vyvratov ...

Jarka Šimek

přešli jsme od Vinného jezera hřebem přes Kyjov na vrchol Vihorlatu, bez bloudění díky značení a vyšlapanému chodníku, přespali jsme na polaně a přes Sninský kámeň na železniční stanici Snina, nádherná cesta

Robo...HE

Je to presne tak, ako to napisal Alexander ...

Este k tej oprave cervenej TZT v mape. Ten bod - smerovnik Vavrova luka je hned vpravo vedla toho pramena co je nakresleny na mape ...

Alexander

Tak Sobranecký okres majú samozrejme Michalovčania. Požiadať ich, nech dajú návrh, ústredná komisia značenia by nemala mať podľa mňa námietky proti novej trase.

Ade.e

Vdaka za info a starostlivost! Zaujimalo by ma, ci sa nahodou neplanuju prepojit TZT drevene cerkvi na vychod od Vihorlatu? Od statnej cesty, napr. od Ladomirova cez Smigovec, Hrabovu Roztoku az do Ruskej Bystrej, kde zacina zelena na Pilnikovu luku? Ale neviem kto ma na starosti tuto cast..

MisoB

... číta, stiahne, opraví :) vďaka

Robo...HE

16.-17.5.2015 sme presli celu Vihorlatsku hrebenovku, tak tu pisem kratke info ... mozno to niekomu pomoze. Kedze od posledneho cistenia chodnika Pilnikova luka - Podhorod sa lesnici opat cinili, tak sme este pri prechode hrebenovky robili po nich poriadok a za Strihovskou Polanou opravili aj znacenie, ktore nejaky idiot umyselne zoskrabal. Cely chodnik od Podhorode po Vihorlat aj neoficialny, ktory pokracuje dalej cez Kyjov je teraz v perfektnom stave, bez jedineho vyvratu alebo konara. Vramci cistenia bol chodnik prelozeny a vedie konecne aj cez vrchol Velka Vavrova, kde bola osadena nova tabulka. Od Podhorode po Sninsky kamen sme na miestach, kde by mohol mat niekto problem doplnili znacenie, takze uz by nemal nikto zabludit. K uplnej spokojnosti by trebalo obnovit komplet cele znacenie az po Vihorlat, ale to je uz vec znackarov, ktorym tento usek patri. Upozornujem na jedno problemove miesto !!! Z Polany pod Vihorlatom, ked sa vyberiete po zelenej TZT smer sedlo Rozdiel, tak hned asi po 150 m treba odbocit vpravo smer Trstie !!! Je tam vyrazny chodnik rovno smerom na cestu do Kamienky a znacenie so sipkou skoro nie je vidiet. Budeme sa snazit tam cim skor vybehnut na bicykloch a opravit to. Takze vsetkym mozem teraz len odporucit Vihorlatsku hrebenovku, pri ktorej sa mozete zapisat do novej vrcholovej knihy, ktoru sme doniesli na Vihorlat.

Tu si mozete stiahnut moj GPS zaznam celej trasy a ak to cita admin turistickej mapy, tak moze podla neho opravit znacenie hlavne v useku Strihovske sedlo - Podhorod :

ohzaloha.webgarden.cz/…/hrebe…

Ak by niekoho zaujimali aj fotky z nasho prechodu, tak tie si mozete pozriet tu :

outdoorhumenne.webgarden.cz/……

Alexander

Tak,veru tak Tono. Ono to fakt dalo kopec roboty dosiahnuť takýto perfektný stav. A dôležité je, aby sa aj chodilo tou trasou a tak sa udržiavala naďalej, takže vďaka aj tebe,že si sa vybral cez celé Slovensko tú trasu prejsť :-)

Tono

Prave som sa vratil z prechodu hrebena Vihorlatu. Isiel som opacne, ale stalo to za to. Velka vdaka patrim ludom, co neoficialne a absolutne dokonale vyznacili cely usek hrebena Z Vihorlatu po cestu nad Porubkou. Pozdravujem!

Alexander

Tak isteže, veď aj hneď v nasledujúcej vete uvádzam, že pre prípadných záujemcov o túto časť histórie môže byť užitočný odkaz uvedený pod článkom. Z kontextu vety jasne vyplýva, ako som to myslel (v skratke dovysvetlím : ak je niečo povinné, skôr potom k tomu získame odpor).
Toľko veľmi v skratke na objasnenie.

MiroMI

Mám rád takéto príspevky, ktoré dosť podrobne opisujú priebeh trasy a spomenú aj určité zaujímavosti a postrehy. Tento príspevok sa mi tiež páči. Kopec Kyjov je mojím častým cieľom turistiky a nakoniec aj Vihorlat, ale spojnicu medzi Kyjovom a Vihorlátom som ešte nešiel nikdy a práve po prečítaní Tvojho príspevku som sa rozhodol, že najbližšiu jar to už musím urobiť.
Ja som už trochu staršieho ročníka, preto ma mrzí, že dnešní mladí ľudia tak málo vedia o nedávnej našej histórii. Nie je to ich chýba, ale chýba nášho školstva, pretože ani môj syn nevie, prečo je 29.augusta sviatok SNP (Slovenského národného povstania). Nevedia, že vtedy slovenský národ povstal proti fašistickej okupácií. Zásluhu majú na tom partizáni, ktorí boli nútení ustúpiť do hôr a tam prežívať v takých zemliankach, aké sú aj na trase na Pirnagov vrch, resp. na Kyjov. Preto ma trochu zarmútila veta z príspevku \\" Počas minulého režimu boli tieto i ďalšie miesta pripomínajúce partizánsku činnosť pomerne často navštevované v rámci organizovaných výjazdov v duchu socialistickej propagandy.\\"
Dnes už tákáto \\"socialiostická propaganda\\" nie je a je len na škodu, že ani iná ako socialistická, pretože mali by sme si aj dnes pripomínať ľudí, ktorí bojovali za našu slobodu spod fašizmu, ktorý sa rozšíroval po celej Európe. Ak by sa takáto \\"propaganda\\" robila aj dnes, spomínané zemlianky a ich okolie by vyzerali ináč a ľudia by ich navštevovali sami od seba vo väčšom počte (príklad, ako si spomínal Poľsko) a vedeli by si uchovať dôležitý medzník našej histórie. Vyzerá to tak, že dnes nám z histórie neostane už nič. Ale nakoniec my nič ani nepotrebujeme, pretože máme Demokraciu.

PS: Týmto mojím názorom, ktorý som považoval za potrebné ho vysloviť, som sa v žiadnom prípade nechcel dotknúť Teba osobne, ani Tvojho príspevku. Prajem veľa turistických kilometrov a veľa takýchto skvelých príspevkov a postrehov!!!

Alexander

úsek uvidíš ak si stiahneš súbor .gpx do mapy. Čiže od Vihorlatu po asfaltku nad Porúbkou (alebo ak chceš, opačne). A odpoveď na druhú otázku si si dal sám...:-)

Zivan

Alexander, vďaka za tip. Už dávnejšie mám v pláne hrebeň Vihorlatu a tvoj prechod ma naozaj zaujal.
Zaujímalo by ma, presne ktorý úsek je vyznačený tými neštandartnými bielo-červenými značkami resp. kto je ich autorom. Že by nejakí domáci turistickí nadšenci?

Alexander

Bohužiaľ dá sa tam vyjsť terénnymi autami, takže je to "zásluha" hlavne tiežturistov z južnej strany Vihorlatu, ktorí si tam chodia robiť pikniky...Je to už tak na viacerých podobných miestach, tam, kam sa dostanú autá...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma