Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Na odľahlej asfaltke...

Diskusná téma K fotke: Na odľahlej asfaltke...

Prvá, 124 km dlhá horská etapa ma poriadne spláchla, ako aj tie ďalšie. Ale prvá je len jedna (či mokrá, či suchá...) A tak je to so všetkým... Záver etapy po horskej ceste z Partizánskej Ľupče cez Železnô, Liptovskú Lúžnu do Liptovských Revúc je niečo, načo budem ešte dlho spomínať :-))) Tento konkrétny úsek ma už takto naťažko dosť bolel, ale zjazd zo sedla do Liptovskej Lúžnej bol "aquacycling" (žeby aj Angličaňe rozumeľi) lebo práve tam ma chytila prietrž mračien a z nebies a po ceste sa valili mohutné prúdy vody a ja s nimi dolu strmým asfaltom - zážitok, ako má byť :-)))... Len doteraz neviem, ako vyzerá Liptovská Lúžna...

Peter Miler

Na pavúka to má málo chápadiel/nožičiek (len jedno/u), ale môže byť. Ja mám na to vlastný (tu žiaľ nepublikovateľný) názov a mám pokoj he he :-))

Zilla

myslím,že sa to volá upínací pavú.

Peter Miler

Drží to silou vôle, ale pred každou zákrutou ešte pre istotu používam vyhrážky :-)))
Mám to stiahnuté takými elasticko - gumenými somarinami s háčikmi na koncoch. Neviem, ako sa to volá, ale celkom to drží. Ale už rozmýšľam nad gurtňami...

Daulagiri

Ako to tam všetko tak pokope drží :-D
Šupa tieto tvoje túričky...

Peter Miler

Bazin, bude aj článok - z niektorých etáp určite. Zo všetkých nie, lebo niekedy mi pršalo takmer po celý čas a vôbec nič som neodfotil.

Jantaara

Veď presne o to šlo, že ťa nemôže byť vidieť. Takže len zvislá čiarka a okolo nej vlnkavý krúžok - to si ty na biku :-)

Peter Miler

Vlado, neváhaj, je to odpal - tá cesta hore Ľupčianskou dolinou ťa dostane! Minimálna, ba takmer žiadna premávka, čistučký vzduch, studničky, pramene po ceste, výživné stúpanie a ten padák do Lipt. Lúžnej nemá chybu + tie fantastické výhľady - olalá :-))
Jantaara - mňa za tou hŕbou vecí zväčša ani nie je vidieť :-)) A to nie som najnižší he he. Však nakresli, či dakto uhádne čo to je he he

Jantaara

Peter, fotka mi pripomenula kreslený vtip-hádanku, keď sa kreslí mexičan na bicykli zhora. Teba by som podobne nakreslila odzadu. :-)

Myslím, že cesta za Liptovskou Lúžnou je lepšia ako hociktoré hlavné ťahy. :-)) ....Ale spojenie až na Magurku, či už od Liptova alebo od Donovalov, je super.

Vladvlad

Zaujímavé Peter :)
Pozrel som si v mape miesto fotenia a zaujalo ma toto asfaltové prepojenie. Tá cesta asi nie je veľmi frekventovaná, či?
Začínam uvažovať o návšteve tejto oblasti, tieto končiny vypadajú zaujímavo.

Nsvetozarov

Uff :-D, to musíš mať teda zážitky, ale aj riadnu kondíciu! Okolie Liptovskej Lúžnej je naozaj krásne, len keby ta cesta nebola samá jama. Podľa mňa je to jeden z najkrajších kútov Slovenska.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky