Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Planina Galmus - útek do priepasti

Diskusná téma K článku: Planina Galmus - útek do priepasti

Z bežnej túry po okolí Poráčskej doliny sme počas búrky vyrobili nečakané dobrodružstvo, kedy sme zišli do vyslovene neschodného terénu rokliny Bielovodskej doliny nad Olcnavou. Bolo to namáhavé, adrenalínové, ale neskutočne krásne. Dve noci vonku, nestretli sme takmer živej duše, toto je kút Slovenska, ktorý sa oplatí preskúmať o trochu lepšie.

Martin knor

Dolina prejdena. Takto na jesen je celkom v pohode. Ale je dobre mat nepremokave topanky, lebo treba casto krizovat potok a stupat na kamene, ktore netrcia z vody. Nizsie su aj nejake mostiky, su vsak nepouzitelne, lebo su extremne klzke.

PaliT

Tento víkend sa možno dostanem do Poráča a zvažujem prejsť Bielovodskú dolinu, beriem aj zimnú výstroj. Nájde sa prípadne nejaký parťák? mapy.hiking.sk/?x=20.73885…

Lano a matroš mám.

Daulagiri

Keď sa v horách nedeje všetko podľa našich plánov, ale zároveň sa to šťastne skončí tak sú to tie najsilnejšie zážitky, ktoré si budeme navždy pamätať. Viem o čom píšem.
V týchto končinách som ešte nebol, ale raz určite pôjdem. A dostal som chuť ísť do nejakej divokej rokliny :-)

PaliT

Zaujímavé rozuzlenie záhady s Monikinou nevoľnosťou opísanou v článku - chystáme sa teraz na ďalšiu akciu a zistili sme, že v tom jedle, čo sme mali pri začiatku búrky, boli krevety, tie jej zvyknú spôsobovať prudkú alergiu. Objavili sme to náhodou až teraz pri štúdiu zloženia jedla. Môže to byť varovanie aj pre iných, s niektorými vecami nie sú žarty.

PaliT

Nuž, zbytočne ako zbytočne... :)
Angličanie vravia - "Better safe than sorry." - a toho sa v určitých situáciách držím. My sme chceli ísť aj tak dolu, len sme tak trošku netrafili začiatok doliny. Tak sme si teda vyslúžili jeden nesmrteľný zážitok!
Jeden známy mi povedal, že týždeň pred nami schádzali Bielovodskou jeho kamaráti aj s gitarou a bendžom po dlhej noci na Vysokom vrchu, nuž, iní srandisti!
Ja sa už teším na návrat počas zimy.

Dady

no to ste teda pekne zakufrovali... pravdupovediac, myslim, ze si trochu spanikaril a v snahe za kazdu cenu sa vyhnut burke si siel zbytocne dole;
mne sa to nastastie este v 4-uholniku Porac - Slovinska skala - Slovinky - Olcnava este "nepodarilo"
roklinu Bielej vody sme pred rokmi presli so skupinou malych deti z Olcnavy az do Sarkanovej diery a nazad cez S.Vlachy bez problemov, pravda, v par kritickych usekoch sme si ich podavali "z ruk do ruk"
btw - uz vies, preco sa tomu kraju hovori trampskym nazvom "Mokre hory" ;)

PaliT

Na ten podnik som už na fórach našiel viacero sťažností, ani sa nečudujem, že je to zatvorené.

@Svatopluk: Monika ďakuje ;)
(Je skutočne najsuprovejšia, veď po tomto zážitku by so mnou už nijaká normálna na žiadnu túru nešla a ona veru išla a možno to bolo ešte ťažšie...)

Boro

Galmus je nádherný a takmer neznámy. Ale myslel som si, že chata "Čierny bocián" konečne funguje.

Nsvetozarov

Bolo by super, keby tú tiesňavu sprístupnili na štýl Slovenského raja.

Lubo

Opravil som to.
GPX subor bolo treba precistit, bolo v nom vela nepotrebneho. Teraz to uz funguje bezproblemovo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma