Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Švedlár – Bukovec – Poráč – Olcnava

Diskusná téma K článku: Švedlár – Bukovec – Poráč – Olcnava

Holý vrch a Bukovec neďaleko známej Poráčskej doliny ostávali u mňa roky nepovšimnuté, a to aj napriek tomu, že mapa sľubuje kruhový rozhľad z nezalesnených vrcholov. Zásoby trás v okolí môjho bydliska sa však postupne míňajú, a kedže nerád navštevujem tie isté miesta viackrát za sebou, prišiel čas na návštevu aj týchto dvoch majestátnych končiarov.

Adushka

@Baksay: Určite je potrebné vziat snežnice, veľa snehu napadlo. My sme mali šťastie, že šla pred nami iná partia (všetci sme začínali zdola od skiparku), ktorá nám časť prešľapala smerom na Zbojský stôl, a potom na Vysoký vrch. Avšak šli sme aj na Červenú skalu, a tam sme si už museli trasu prešľapať sami, čo aj na snežniciach bolo celkom únavné. Tiež sme chceli zbehnúť k Šarkanovej diere, ale nebolo to vôbec prechodené, tak sme to aj vzdali, keďže sa už stmievalo. Včera na Bukovec bolo miestami aj na snežniciach snehu vyše kolien, dosť to bolo únavné sa prebojovať hore :)

Baksay

@Adushka:
zdravim, chcem sa spytat ohladne priechodnosti turistickych chodnikov v okoli Poraca, mam na mysli, smer na Zbojsky stol, Poracska dolina. Dik za info.

Adushka

Počas tohto víkendu sme sa pozreli aj na Vysoký vrch aj na Bukovec. Skvelé miesta.. v tomto množstve snehu, ktoré za pár dní napadlo, to boli výborné snežnicové výlety. Budú aj články určite :)

Daulagiri

Neznáme a krásne končiny, v ktorých ako vidieť je stále čo objavovať. Určite sem zájdem.

PaliT

Vďaka za článok, keďže som zvažoval s ktorou trasou spojiť v zime (mačky, zbrane, etc.) výstup cez Bielu vodu, teraz mi je jasné, že Šikľavú skalu neobídeme...

Axel

Anooo, toto su tie chutovecky Volovskych vrchov po trasach, kde stretnete skor vlka, cigana a polovnika ako realneho turistu :-D
Suradnicami vodopadu si pomozem od kolegov z geocachingu
N48°54.424 E20°43.391

Nonormal

Adina - Tiež som bol trocha zmätený z toho názvu, pretože rovnako sa volá aj táto oblasť pri Hornáde, kde vzniká v zime táto krásna ľadová výzdoba. Avšak Šikľavá skala pri Hornáde, o ktorej píšeš, nie je vodopád Šikľavá skala. Tu sú informatívne súradnice vodopádu: N48.91199° E20.72556°
Avšak je to len veľmi hrubý odhad, kedže nemám presné súradnice, no nájsť ho nie je problém kedže leží priamo na zelenej značke z Olcnavy na Poráč.

Adina

Článok ma zaujal. Veľmi rada by som sa išla pozrieť na Šiklavy vodopád. Je to tak, že voda vodopádu je pôvodcom tejto hiking.sk/…/ahoooj_hikingaci.… zimnej nádhery ? Vedel by si ho aspoň informatívne dať do mapy ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma