Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma bolest prstov

Marcel.c

Stalo sa mi to, čo tebe už viackrát, niekedy to skončilo odpadnutím nechta, inokedy ostal necht zafarbený, ale prežil a postupne, ako dorastal, nadobúdal prirodzenú farbu.
Nechaj to na samovývoj, rozhodne nič nasilu neodstraňuj. A nemá to asi ani zmysel nejako liečiť - ak to má odpadnúť, tak to aj odpadne.
Problémom boli možno príliš veľké a hlavne slabo zašnurované voľné topánky - pri zbehoch dolu prudšími kopcami vtedy naráža palec na predok topánky a to pomaly, ale isto devastuje nechtové lôžko.

Martin81

Bol som minulú sobotu (pred 6 dňami) na 50 km túre a odvtedy mám palce na nohách citlivé na dotyk, pod nechtami mám svetlofialové. Mal už niekto taký problém a prešlo to, alebo sa necht musel odstrániť? Pritom mal som na nohách bežecké trailové topánky, ktoré sú väčšie ako každodenné topánky.

PaliT

V nedeľu som skúsil nasledovné: počas dňa som chodil s originálnymi vložkami topánok, ale na dlhší strmý zostup som použil mäkké gelové vložky a fungovalo to dobre. (Trochu OT, lebo mňa bolievajú skôr päty, nie prsty).

Mimochodom, otlčené prsty a palec ukazujú na nesprávny výber obuvi.

Peter61

"veľký palec" je od akej veľkosti nohy postihnutého zúfalca?

Miloš Štepita

Aby sme mohli všetci spokojne spať a neobávať sa žiadnych chorôb nôh, kĺbov či ich bolestí, tak z mojich skúseností pri striedaní akejkoľvek vybramovej obuvy, s jednou ponožkou či piatimi ak zbehnem po náročnej túre z hrebeňa do doliny mám nielen že boľavé palce, ale po viac ako 10 hodinovej túre niekedy až modré či čierne, hlavne v oblasti nechta na veľkom palci

Martin Sally Šípoš

Možno by stálo za zváženie zohľadniť aj to, či je vnútorná klenba topánky v poriadku. Občas sa stane, že tlmiace vrstvy, ktoré Ondro spomína, prasknú, prípadne sa vekom zdeformujú. Vtedy sa noha v topánke jednak viac kĺžke a súčasne je v bote viac "naplocho" - odieranie päty a prstov. Teda aspoň toľko moja skúsenosť.

Ondro_RK

Dobré vložky v topánkach určite prispejú k lepšiemu tlmeniu nárazov, ale hlavná úloha tlmenia v topánkach pri chôdzi/kroku je na medzipodrážke (vložky sú skôr len doplnkom ku kvalitným podrážkam).
Preto sa v súčasnosti pri topánkach určených na VHT k podrážke lepia rôzne tlmiace medzivrstvy z (prevažne) polyuretánu hlavne v oblasti päty a pod priehlavkom napr.:
(eliass.net/…/0100000000008167…) alebo (ksport.cz/…/pic_MULAZ1.jpg).

Peter61

Moja mierka na dlsiu turu je 1000 m prevysenia,ale samozrejme, netyka sa to rovinatych tur.
Od tejto hranice moje nohy maju pravo stazovat sa na nevhodnu podrazku, zle ponozky, nezasnurovane topanky a pod.

Vrana

a co je to dlhsia tura? 6 hodin, 10, 14, 16?

Myslim ze po 8 a viac hodinach na nohach je vcelku normalne, ze cloveka bolia chodidla. Najma ak nie je zvyknuty slapat pravidelne a potom sa to trosku prezenie :-)

Lubo

@sornstajn

Skus este uviest presne ake topanky pouzivas: znacka, model, vek topanok.
Dalej ci si tento efekt spozoroval az teraz a pred tym to tak nebolo, alebo ci v tychto topankach mas vo VT vzdy takyto pocit. Taktiez ake topanky si pouzival predtym, ked si vo VT taketo pocity na palcoch nemal. Rovnako by ma zaujimalo, ci ti pri doslape narazaju/dotykaju prsty o stenu topanky vpredu.

Na zaver pridaj aj trasy tur, pri ktorych si to spozoroval.

Pocitovo mi to zatial vychadza tak, ako uvadza Ondro. Cim problemovejsia noha, tym je lepsie mat tvrdsiu a pevnejsiu obuv. Hoci ano, aj tu su vynimky. Su ludia, co po zavaznych urazoch mozu chodit len v sandaloch. Napr. taky Becko roky chodil len tak...

Lenrob

Nestrasim, koniec koncov sublas s Adinou, moze vrazat peniaze do niecoho v com nie je problem. Na zaciatok mozno vyskusat aj vyz. doplnky na klby - ale to vysetrenie by bolo najrozumnejsie

Peter61

Adina - kvoli tomu skusaniu prave odporucam slovenske.

Adina

Ondro, to nieje strasenie, ale fakt. Kym si neda vysetrit nohy, nemusia pomoct žiadne vložky, skusanie kvality je potom draha zalezitost...

Peto.z.bb

Peter61, striedanie vloziek do topanok pocas dna idem na sebe testovat. Otazka na Teba: ktore z moneta.sk maju pamatovy efekt? A aj prosba: skusme uz bez provokacii a osobnych (polo)utokov, OK?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma