Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Svarín – Veľký bok – Malužiná

Diskusná téma K článku: Svarín – Veľký bok – Malužiná

Po prečítaní niekoľkých článkov o Veľkom boku na Hikingu som získal neodolateľnú chuť tento impozantný vrch navštíviť. Zároveň som získal dojem, že je pomerne málo navštevovanou oblasťou Nízkych Tatier a o to viac ma začal zaujímať. Osamelosť sa nakoniec potvrdila, ale nepredbiehajme. Magické miesto, niečo je vo vzduchu, vo vode a v kostiach zeme, srdce milovníka prírody sa tu naisto rozbúcha vzrušením.

Dzakomoo

pekne, Veľký bok mám už tiež v hľadáčiku nejaký čas. len ten výstup zo Svarína asi nebol med lízať, lepšie asi bude na neho vystúpiť od Zadnej hole.

Daulagiri

Oj tak tento článok veľmi potešil. Hoci som tieto končiny ešte príliš nepochodil, mám to tam rád.
Keď si odmyslím zničené lesy, tak je to parádny kraj, divočina akú mám najradšej, nech jej to dlho vydrží !

Jjano

Divočina? WTF? Kedy si tam bol naposledy?

Pf69

Ano je to parada . Sli sme to na jesen v babom lete . Trochu otrava po asfaltke,kedže sme začali z vlaku v .K.Lehote. Ale stalo to zato . Dufam že ta žlta cca 1,5 hod od V.Boku JE Už OBTIAHNUTA !

Daulagiri

Jjano asi pred dvoma rokmi. A myslel som to samozrejme obrazne :-)

Tajbik

super článok.... ja som ho navštívila minulý víkend tiež prvýkrát a bolo to super. Vystupovala som z opačnej strany od Homôlky a musím povedať, že tento vrch ma fakt niečo neskutočné do seba :-) dokonca aj počasie bolo super, takže fakt perfektný zážitok :-)

Merhorn

Stale nechapem ako sme my Slovaci nespravili nic a len sa stale pozerame ako nam pred ocami nicia nase spolocne bohatstvo. Inde by ich aj ukamenovali za toto.

Klyngac

"V internetových debatách o tom, či sa sem dá ísť na bicykli, nevidím skutočne žiadny zmysel, sem môže ísť touto trasou iba celkom neinformovaný cyklista, prípadne masochista"
Ale no tak...
ja nie som ani jedno, ani druhe. :-)
ale nie, vazne, v pripade smeru zo Svarinskej to sedi, je to miestami neschodne aj pre pesich.
Pekne fotky!
Brusnice su uz zrele ? Nezozrali ich este medvede ?

PaliT

Áno, od Svarína je to dosť nezmysel, ale ak by som si mal pre radosť vyberať cyklistickú trasu, od Hodruše by to tiež nebolo... Poznám veľa vďačnejších trás na bicykel. Ale proti gustu... robte, čo každého teší!

PaliT

Ad: Brusnice - žiadnu sme nevideli, len zopár čučoriedok. Ale boli nejako riedko. (Myslím plody, kriakov bolo až-až).

Aďo.4

Presne rovnakú trasu sme išli v júli 2011.Aj podmienky boli rovnaké.Bolo po daždi a my sme sa z konca doliny štverali v tom lopúchovom mokrom poraste smerom na Nemecku. Keďže sme mali dohľadnosť 20-50 m,tak sme mali problém s orientáciou v okolí Nemeckej.Oblačnosť sa nám roztrhala až pri schádzaní do doliny Hodruša..
Keďže sme nemali žiadne výhľady,tak sme si to zopakovali ešte v novembri a to už bolo iná káva...
Lenže vtedy sme išli po hrebeni od Zadnej hole,takže tu trasu Ti Lukáš doporučujem..

MarianZ

Pridavam podobnu skusenost aku mali turisti v clanku.

22.8. som isiel z Velkeho boku do Svarina a musim povedat ze je to najhorsi chodnik na ktorom som zatial bol - absolutne tazko sledovatelny, zarasteny akokeby tam nikto nechodil uz roky, od polovice je totalne zdevastovany lesnikmi, ktori ho zasypali drevom a hlavne - lesnici zdevastovali tok torysy svojimi traktormi, kadial vlastne vedie chodnik, cize na tomto mieste sa turista moze velmi lahko stratit a vytvorili uzasny bahenny zlab, co urcite potesi vsetku turisticku obuv. Celkovo je to chodnik skor pre MacGyvera ako pre turistov s tazkymi batohmi.

Bolo by velmi rozumne keby HIKING.SK pridal informaciu do planovaca turistickych tras ze z V. boku do Svarina je to tazko schodne a tazko sledovatelne.

MarianZ

Oprava:
lesnici zdevastovali tok Svarinky, nie torysy. :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum