Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Svarín – Veľký bok – Malužiná

Peter Miler

Plne súhlasím - uvedený úsek je martýrium. Išiel som to (opačne z VB)za dažďa. Spočiatku mi ten terén prekážal, no napokon som to už úplne apaticky prešiel. Od rúbaniska spod Nemeckej všade tieklo bahno, erózia fungovala na plné obrátky, kde - tu olejová mláka a totálne zdevastovaná príroda...

MisoB

MarianZ: Dal som do Hikeplannera upozornenie na usek zo Svarina po r&zcestie Pod Chmelincom. Plati to aj pre usek z toho razcestia na Velky bok?

MarianZ

MisoB: plati to hlavne pre: Velky Bok ->. Nemecka, a potom od Pod Chmelincom po Torysu. Od Torysy po Svarin to uz je ok, lebo sa ide po asfaltke.

MarianZ

a inac razcestie menom Torysa ani nemate zaznacene na mape.

PaliT

MisoB: Trochu by som to skorigoval. Trasa Svarín - Pod Chmelincom je bezproblémová, v podstate štandardná kamenistá lesná cesta.
Spomínaný rozrytý úsek začína tesne nad smerovníkom Pod Chmelincom v dĺžke možno 500 metrov. Orientácia nie je problémová, ťažkosti sú skôr v teréne.

MisoB

@PaliT: Prehodil som upozornenie na ten úsek.
@MarianZ: Rázcestia nepodstatné z hľadiska plánovanie v databáze neeidujeme.

Jaroslavg

Ahoj turisti chcel by som absolvovať trasu na Veľký bok z obce Malužiná alebo Svarín , kvôli tomu že prídem autom chcel by som sa naspäť vrátiť po tej istej trase, chcem sa vás opýtať ktorá trasa je ľahšie prechodná po aktuálnej zime a ťažbe dreva , z ktorej z týchto dvoch obcí by ste mi to odporučili, vďaka

Gustoh

Jaroslavg: Kedy chces ist? Mozno by som sa pridal ak by si isiel po 1.6.2015.

Ntnt

Jaroslav: podľa mňa určite z Malužinej. Ale aj celý okruh je zaujímavý. Minulý rok ja som to riešil takto - ráno auto odstaviť v Kráľovej Lehote, potom bus do Malužinej, peši na Veľký bok a do Svarína. Akurát potom k autu do Kr. Lehoty je troška problém. Ostávajú dve možnosti - stop alebo zájsť peši, dá sa zvládnuť. Rozhodnúť sa musíš sám.

Ade.e

Tiez by som siel ten Velky Bok, ale ked citam, aky to tam moze byt bahenny zapas ala Boyard, tak ak nie po tyzdnovom suchu, jedine potom ako odbocku po nizkotatranskej magistrale.. Ale keby niekto chcel ist z Certovice na Ohniste a az na Poludnicu do Lipt. Jana ci Ilanova, s noclahom na Utulni pri Ohnisti, rad..

Marbe

Veľký bok je možné dosiahnuť aj z Horehronia, kde sú najkrajšie stromy :)

Ja som to absolvoval z Polomky, dá sa prísť autom asfaltovou cstou až po odbočku zelenej značky. Potom, už turisticky peši do sedla Homôľka, ďalej na rozcestník na Zadnej holi. Nasleduje zostup až do sedla pod Veľkým bokom a konečný výstup na majestátny kopec. Úžasné boli výhľady na Vysoké Tatry s jazerom elektrárne na Čiernom Váhu alebo na Západné Tatry. Bohužiaľ nedá sa urobiť nejaký okruh, ale len sa vrátiť na východzie miesto. Mal som to šťastie, že bol nádherný letno-jesenný deň a teda aj úžasný zážitok.

Salatin

Robil niekto z vás v poslednom čase túru Polomka - Veľký bok -Nemecká - Svarín /aj opačne/? Ako reálne vyzerá terén čo sa týka priechodnosti terénu a značenia ?

Svatopluk Štěpánek

Salatín, smola. Pred okolo 20 rokmi som šiel v zime tj som beznádejne zastaraný.
Iba možem potvrdiť, že je krásna trasa a Veľký bok je naozaj impozantný. Sám som zvedavý na odpovede, možno si tento výlet "strihneme" so synom.

Salatin

Nakoniec to urobim asi tak, ze usek Maluzina sedlo pod Velkym bokom uplne vynecham, nastup zacnem v Polomke a z Velkeho boku pojdem dolu do Svarina. Zoberiem zo sebou stan a tym padom nebudem pod casovym stresom (velmi neprijemny pocit). Nuz,ak v okoli Nemeckej stratim chodnik/znacku, predpokladam,ze teren ma privedie do doliny. Navyse, v pripade problemov vzdy budem mat stan zo sebou....

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov