Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Svarín – Veľký bok – Malužiná

Ade.e

Tiez by som siel ten Velky Bok, ale ked citam, aky to tam moze byt bahenny zapas ala Boyard, tak ak nie po tyzdnovom suchu, jedine potom ako odbocku po nizkotatranskej magistrale.. Ale keby niekto chcel ist z Certovice na Ohniste a az na Poludnicu do Lipt. Jana ci Ilanova, s noclahom na Utulni pri Ohnisti, rad..

Ntnt

Jaroslav: podľa mňa určite z Malužinej. Ale aj celý okruh je zaujímavý. Minulý rok ja som to riešil takto - ráno auto odstaviť v Kráľovej Lehote, potom bus do Malužinej, peši na Veľký bok a do Svarína. Akurát potom k autu do Kr. Lehoty je troška problém. Ostávajú dve možnosti - stop alebo zájsť peši, dá sa zvládnuť. Rozhodnúť sa musíš sám.

Gustoh

Jaroslavg: Kedy chces ist? Mozno by som sa pridal ak by si isiel po 1.6.2015.

Jaroslavg

Ahoj turisti chcel by som absolvovať trasu na Veľký bok z obce Malužiná alebo Svarín , kvôli tomu že prídem autom chcel by som sa naspäť vrátiť po tej istej trase, chcem sa vás opýtať ktorá trasa je ľahšie prechodná po aktuálnej zime a ťažbe dreva , z ktorej z týchto dvoch obcí by ste mi to odporučili, vďaka

MisoB

@PaliT: Prehodil som upozornenie na ten úsek.
@MarianZ: Rázcestia nepodstatné z hľadiska plánovanie v databáze neeidujeme.

PaliT

MisoB: Trochu by som to skorigoval. Trasa Svarín - Pod Chmelincom je bezproblémová, v podstate štandardná kamenistá lesná cesta.
Spomínaný rozrytý úsek začína tesne nad smerovníkom Pod Chmelincom v dĺžke možno 500 metrov. Orientácia nie je problémová, ťažkosti sú skôr v teréne.

MarianZ

a inac razcestie menom Torysa ani nemate zaznacene na mape.

MarianZ

MisoB: plati to hlavne pre: Velky Bok ->. Nemecka, a potom od Pod Chmelincom po Torysu. Od Torysy po Svarin to uz je ok, lebo sa ide po asfaltke.

MisoB

MarianZ: Dal som do Hikeplannera upozornenie na usek zo Svarina po r&zcestie Pod Chmelincom. Plati to aj pre usek z toho razcestia na Velky bok?

Peter Miler

Plne súhlasím - uvedený úsek je martýrium. Išiel som to (opačne z VB)za dažďa. Spočiatku mi ten terén prekážal, no napokon som to už úplne apaticky prešiel. Od rúbaniska spod Nemeckej všade tieklo bahno, erózia fungovala na plné obrátky, kde - tu olejová mláka a totálne zdevastovaná príroda...

MarianZ

Oprava:
lesnici zdevastovali tok Svarinky, nie torysy. :D

MarianZ

Pridavam podobnu skusenost aku mali turisti v clanku.

22.8. som isiel z Velkeho boku do Svarina a musim povedat ze je to najhorsi chodnik na ktorom som zatial bol - absolutne tazko sledovatelny, zarasteny akokeby tam nikto nechodil uz roky, od polovice je totalne zdevastovany lesnikmi, ktori ho zasypali drevom a hlavne - lesnici zdevastovali tok torysy svojimi traktormi, kadial vlastne vedie chodnik, cize na tomto mieste sa turista moze velmi lahko stratit a vytvorili uzasny bahenny zlab, co urcite potesi vsetku turisticku obuv. Celkovo je to chodnik skor pre MacGyvera ako pre turistov s tazkymi batohmi.

Bolo by velmi rozumne keby HIKING.SK pridal informaciu do planovaca turistickych tras ze z V. boku do Svarina je to tazko schodne a tazko sledovatelne.

Aďo.4

Presne rovnakú trasu sme išli v júli 2011.Aj podmienky boli rovnaké.Bolo po daždi a my sme sa z konca doliny štverali v tom lopúchovom mokrom poraste smerom na Nemecku. Keďže sme mali dohľadnosť 20-50 m,tak sme mali problém s orientáciou v okolí Nemeckej.Oblačnosť sa nám roztrhala až pri schádzaní do doliny Hodruša..
Keďže sme nemali žiadne výhľady,tak sme si to zopakovali ešte v novembri a to už bolo iná káva...
Lenže vtedy sme išli po hrebeni od Zadnej hole,takže tu trasu Ti Lukáš doporučujem..

PaliT

Ad: Brusnice - žiadnu sme nevideli, len zopár čučoriedok. Ale boli nejako riedko. (Myslím plody, kriakov bolo až-až).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma