Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Svarín – Veľký bok – Malužiná

Diskusná téma K článku: Svarín – Veľký bok – Malužiná

Po prečítaní niekoľkých článkov o Veľkom boku na Hikingu som získal neodolateľnú chuť tento impozantný vrch navštíviť. Zároveň som získal dojem, že je pomerne málo navštevovanou oblasťou Nízkych Tatier a o to viac ma začal zaujímať. Osamelosť sa nakoniec potvrdila, ale nepredbiehajme. Magické miesto, niečo je vo vzduchu, vo vode a v kostiach zeme, srdce milovníka prírody sa tu naisto rozbúcha vzrušením.

Peter61

k ROVNAKÉMU.
Oba odbory patria pod Kovošroťáka.

Sona

Nerozumiem, Peter, ja som si len povzdychla, k akemu stanovisku by prisli oni a na Tvojom linku ziadne stanovisko nevidim.

Sona

Okresne urady patria pod ministerstvo vnutra.

Peter61

pridávam ďalšiu možnosť :

Úsek štátnej správy ochrany prírody a krajiny a posudzovania vplyvu na životné prostredie Okresného úradu LM ?

Peter61

Soňa,
kontrolná manipulačná otázka : pod aké ministerstvo patrí Odbor starostlivosti o životné prostredie / Pozemkový a lesný odbor Okresného úradu LM ?

Sona

Kontrolu robil pozemkovy a lesny odbor. Ktovie, k akemu stanovisku by prisiel iny odbor venujuci sa ochrane prirody.

PaliT

Tak to predsa funguje už dlho. 10% poškodených stromov je len zámienka vyťať tých 90% zdravých, mimo plánu. A že vraj "náhodná ťažba"! Nič cieľavedomejšie asi nenájdeme. Golden bug...

Daulagiri

Môj postreh nie je zrovna aktuálny, ale minulý rok na konci augusta som šiel práve z Polomky cez Zadnú hoľu, Veľký Bok, Nemeckú do Svarína, ale s nocľahom na V. Boku. Čo sa týka schodnosti nebol žiadny problém s popadanými stromami a pod., značenie tiež vcelku dobré akurát som chodník stratil tu mapy.hiking.sk/?x=19.901&… kde sa z lúk vchádza do lesa, úplne mi zmizol, ale nejako sa mi podarilo premotať sa na lúku v sedle pod Nemeckou. A potom značenie haprovalo aj tu mapy.hiking.sk/?x=19.90658… ale v podstate treba ísť len kolmo strmo dole žľabom. Ja som bol slnečné počasie, za hmly to môže byť iná káva. A samozrejme tento postreh je rok starý, tak treba ho brať s rezervou.
Napriek rozsiahlej devastácií krajiny sa dajú nájsť miesta s obrovským čarom.

Salatin

Nakoniec to urobim asi tak, ze usek Maluzina sedlo pod Velkym bokom uplne vynecham, nastup zacnem v Polomke a z Velkeho boku pojdem dolu do Svarina. Zoberiem zo sebou stan a tym padom nebudem pod casovym stresom (velmi neprijemny pocit). Nuz,ak v okoli Nemeckej stratim chodnik/znacku, predpokladam,ze teren ma privedie do doliny. Navyse, v pripade problemov vzdy budem mat stan zo sebou....

Svatopluk Štěpánek

Salatín, smola. Pred okolo 20 rokmi som šiel v zime tj som beznádejne zastaraný.
Iba možem potvrdiť, že je krásna trasa a Veľký bok je naozaj impozantný. Sám som zvedavý na odpovede, možno si tento výlet "strihneme" so synom.

Salatin

Robil niekto z vás v poslednom čase túru Polomka - Veľký bok -Nemecká - Svarín /aj opačne/? Ako reálne vyzerá terén čo sa týka priechodnosti terénu a značenia ?

Marbe

Veľký bok je možné dosiahnuť aj z Horehronia, kde sú najkrajšie stromy :)

Ja som to absolvoval z Polomky, dá sa prísť autom asfaltovou cstou až po odbočku zelenej značky. Potom, už turisticky peši do sedla Homôľka, ďalej na rozcestník na Zadnej holi. Nasleduje zostup až do sedla pod Veľkým bokom a konečný výstup na majestátny kopec. Úžasné boli výhľady na Vysoké Tatry s jazerom elektrárne na Čiernom Váhu alebo na Západné Tatry. Bohužiaľ nedá sa urobiť nejaký okruh, ale len sa vrátiť na východzie miesto. Mal som to šťastie, že bol nádherný letno-jesenný deň a teda aj úžasný zážitok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma