Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pasienky pod Tatrami.

Diskusná téma K fotke: Pasienky pod Tatrami.

Pasienky už sú žiaľ na Slovensku čoraz vzácnejšie. Takmer všetko všade zarastá trávou a burinou a väčšina krajiny stráca na uhladenosti. Všetci, ktorí sledovali prenosy z Tour de France, si mohli všimnúť, aký priepastný rozdiel je v tomto smere medzi našou krajinou a Francúzskom... Je to veľmi smutné, čo sa tu stalo s poľnohospodárstvom...

Peter Miler

Anonym - zrejme došlo k nepochopeniu, ako som to v texte k fotke myslel (ináč plne s tebou súhlasím). Ja nie som za anglické trávniky - tí ktorí ma poznajú, vedia :-)) Reč je tu LEN A LEN o pasienkoch. Je to tam napísané. Sám milujem divočinu a tej som si veru v Alpách nikdy neužil a ani by som nechcel, aby celá naša krajina tak vyzerala.

Xxxx@hhhh

\"Burina\" je sucastou krajiny rovnako ako stromy. Ukryva sa v nej mnozstvo hmyzu. Bez nej by neboli kriky a bez krikov stromy. Az budete chodit do alp casto, tak sa vam tej uhladenosti zunuje. Vystrihana travicka ako anglicky travnik veru nie je krajsia ako nase luky, hoci zarastene aj s tou vasou \"burinou\".

Jantaara

Zato pod Panským dielom aj na ňom spásajú statočne! Salaš si rozložili rovno na výstupovej ceste na modrej značke. Turisti si môžu teraz pošľapať po autentických hovnách, ešte viac si to vychutnajú po daždi, ako sa podarilo aj mne. To som nešľapala, to som sa priam brodila. "Vôňa" je samozrejmosťou. A ešte na dotvorenie atmosféry štekajú dookola celej lúky popriväzované riadne psiská. Človeku nedá nezamyslieť sa, čo by sa stalo, keby sa odtrhli. Ale aj ľúto mi ich bolo, na kratučkých reťaziach každý sám. Aspoň tí moji hafani sa išli s niektorými porozprávať.

A aby bolo jasné, to nefrflem, to sa smejem. Aj keď verím, že mnohí ľudia musia priam zúriť a viac tam nepôjdu. :-)

Aďo.4

Toto je ešte pekný pohľad na Tatry..Nehovorím o tej burine v popredí.Horšie je to pod hrebeňmi Tatier..Oči idú na niektorých miestách zaplakať..

Zdenči

Kedysi poľnohospodársky sebestačná krajina ešte aj takú plodinu ako zemiak musí dovážať...veru smutné

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky