Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ferrata HZS z Martina na Martinské hole

Peter61

myslim, ze cely prvy odsek na hzs.sk je fomullllovany pre ferátu.

Bacaardi

tak to som cital aj ja, ale vies ako to je. To plati pre cele pohorie, vo vyssich polohach, v nizsich to moze byt celkom na chuja roztopene mokre smyklave... lad nevadi, blato a voda hej.

Peter61

neviem, ale citam HZS "....Mokrý topiaci sa sneh zamrzol na tvrdý zmrznutý firn, miestami sa vytvorila ľadová vrstva ktorá môže byť nebezpečná.
...Odporúčame použiť stúpacie železá, prípadne aj čakan minimálne turistický, hlavne na exponovaných miestach, kde sa nachádza ľad. ... Technické zariadenia a skala sú zaľadnené a šmykľavé. Zvýšte opatrnosť."

Bacaardi

neviete niekto ako vyzera ferata teraz v najblizsich dnoch?
treba macky / cakany, alebo sa to roztopilo?

Peter61

pekne od nich, ze ju zavreli az 19.9.= po predlzenom vikende

Pipo

16.06, 2016 - Ferrata je priechodná, len sú popadané stromy (na rúbanisku) , málinko to zdrží postup hore. Poz. Na jednom mieste je vytrhnuté istenie zo skaly, miesto nieje náročné na prechod. Varianta C je celkom mokrá po dažďoch no priechodná bez problémov. Bol som prvý krát a užil som si to poriadne. :)

Ferofero

tono: v nedelu som išiel ferratu a pešiel som - ku koncu prístupoveho chodnika je ceduľa že vstup na vlastnu zodpovednost lebo tam je ťažba dreva, nejaké stromy tam boli popadané, ale nič čo by sa nedalo obísť. teda aspon v nedelu to tak bol, čo sa udialo odvtedy tak neviem

MisoM

tak ferrat je este otvoren ked pozeram datum ako ma byt otvorena:

Chodník je otvorený:

  • od 1.6. do 14.9.
  • od 1.11. do 14.4.

zatvoreny je az od 14.4

Vlad

Vedel by mi niekto povedať, či je ferratka ešte stále zľadovatená?
Ďakujem

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma