Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veterný vrch zo Zamaguria

Diskusná téma K článku: Veterný vrch zo Zamaguria

Spišská Magura je z turistického hľadiska nešťastne položené pohorie. Leží doslova medzi dvoma turistickými skvostami slovenskej prírody, a to medzi Tatrami a Pieninami. Spokojne si medzi nimi nažíva a sleduje návaly ľudí, navštevujúce jej susedov. Delí sa na dva podcelky, Repisko s najvyšším vrchom s rovnomenným názvom (1259 m) a Veterný vrch s najvyšším vrchom s rovnomenným názvom (1111 m). Podcelky spája hlavný hrebeň po modrej značke a rozdeľuje ich Magurské sedlo (949 m), ktoré spája cestou a cyklotrasou mestečká Spišská Belá a Spišská Stará Ves. Z ochranárskeho hľadiska celá severná časť od hlavného hrebeňa leží v OP PIENAP-u, maličká časť na západe s Repiskom v TANAP-e, južná časť od hlavného hrebeňa okolo Ždiaru čiastočne v OP TANAP-u a od Lendaku až po Kamienku nie je chránené vôbec. Na Repisko nevedie žiadny turistický chodník, tak som sa vybral značenou trasou na Veterný vrch.

Nonormal

Práve som našiel svoj ďalší turistický cieľ. Diki =)

Daulagiri

Vyzerá to tam zaujímavo, hlavne na tom Veternom vrchu, úplná pohodička pre stan. Snáď sa tam raz dostanem.

Jantaara

dzakomoo, nemáme tam chalupu, normálne sme si zaplatili :-)

Dzakomoo

pozeram, ze Jezersko je tu v poslednej dobe nejake popularne, ale pravom.
janka, vy tam mate chalupu?
zilla, predpokladam, ze si to isiel na bajku , kedze si isiel az do ČK.

Zilla

pekné , ja som išiel na Veterný po trase Podolínec-Vyšné Ružbachy -Červený Kláštor.http://hiking.sk/hk/ga/14824/spisska_magura-na_veterny_vrch.html

Jantaara

Peter, trvalo mi to síce dlho ako druháčke na ZŠ kvôli tomu nárečiu, ale vylúštila som a pobavila som sa.
Ideme o 2 týždne aj s detiskami na chalupu v Jezersku, tak uvidím, čo sa mi podarí tam poobzerať.

Bazin

joj peto, mal som ist ale choroba mienila inak, ale som stale splietal plany. Spisska magura ma velky potecial pre dovolenkaroch vo VT, len to neobjavili.

Dzakomoo

peter ten článok v našom nárečí je bohovský! palec hore. u nás sa bongarom hovorí bunky, a sú to riadne kur.. keď sme s koňmi chodievali seno zvážať alebo do lesa na drevo, vtedy boli ako v amoku a doslova nás žrali.
A snáď sa niekedy v horách stretneme, bude mi potešením :) škoda, že už na Ohništi sa tak nestalo.

Peter Miler

Nazdar Lukáš,do tretice, aj ja som tu chcel dať článok o Veternom vrchu :-))Ale nakoniec som ho celý napísal po spišsky a dal na svoju stránku, nech je sranda :-)) Ináč, my sa tiež dosť míňame. Vtedy, keď ste spali na Ohništi, mal som tam spať aj ja - už som bol aj zbalený, ale na poslednú chvíľu som to žiaľ musel odložiť na neurčito.
Roman a ty si tam kedy bol? A že si sa nepochválil? :-))

Dzakomoo

dik bazin, ty si minule tiez napsal pekny clanok z okolia jezerska. a napis aj ty nieco o veternom, pretoze doteraz tu oblast tohto vrchu bola neopisana.

Bazin

pekne, inspirujuce, aj foto. Prave som sa chystal o nom pisat.....tusim sa obiehame :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov