Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Brestová, Salatín, Baníkov a Tri kopy

Diskusná téma K článku: Brestová, Salatín, Baníkov a Tri kopy

Jeden z plánov na leto bolo pre mňa vybrať sa na túru cez Roháče. Zámerom bolo prejsť cez Baníkov, Tri kopy a Roháčske plesá. Doposiaľ všetky moje túry mali okružný charakter a táto nebola výnimkou. Dohodli sme sa štyria kamaráti, počasie nám prialo, tak nám nič nebránilo plán uskutočniť.

PaliT

Vďaka za článok a inšpiráciu, privítajme nového autora na tomto portáli :)

Tarazed

Pekny clanok :) ja som asi pred tyzdnom si spravil turu, ale siel som zo Zuberca na Palenicu a tak isto po hrebeni az na Volovec. Len tam ma zradilo koleno a povodny denny plan az na Rackovo sedlo som musel vzdat :( na druhy den som sotva dosiel tou dolinou z Jamnickeho plesa do Pribyliny, no aj tak zazitok z tury bol uzasny ako ten vas :) PS ten teren ma troska sklamal, cakal som cosi viacej adrenalinove, lebo som niesol aj tazky batoh :D cakal som na ten obavany hreben Banikova, jeho zostup ako aj tri kopy a ostry rohac, ale bolo to v pohode, aj ked neskuseneho turistu (ktorym som sice aj ja) to moze troska zdrzat. V dazdi to je ale zaujimave, no neviem ci sa oplati pokusat stastie :D

Pipin

V týchto končinách severnej strany Baníkova som ešte nebol a dúfam, že sa tam čoskoro vyberiem. Díky za námet.

Daulagiri

Veľkú časť trasy od parkoviska po Baníkovské sedlo sme šli aj mi toto leto. Ale keďže nám neprialo počasie a veľa sme šliapali v hmle a slabom daždi, tak sme to v ňom stočili do Spálenej doliny a naspäť k autu. Nezostáva mi nič iné len sa sem vrátiť v krajšom počasí.
Ale dík za pripomenutie.

Lolisha

Daná trasa sa dá aj časovo skrátiť, pre menej zdatných turistov, prípadne pre rodiny s deťmi.

Z parkoviska v Spálenej ide hore lanovka, z ktorej ide chodník na hrebeň Predného Salatína. Je zaznačený aj na turistickejmape.sk.
Tým pádom sa ušetrí stúpanie, pri návrate späť aj klesanie na Predný Salatín, ktoré by bolo pre deti náročné.

My sme tak šli tento víkend s ročným krpcom v šatke. Vďaka tomu sme sa mohli pokochať krásnymi výhľadmi z Brestovej.

Odporúčam.

MiloMindenbinder

No my sme v ten deň na Baníkov vyliezli zo Žiarskej cez zelenú trasu už o 8.30, vtedy sa počasie začalo výrazne zhoršovať, mali sme čo robiť aby nás neodfúklo... Kto už liezol z Baníkova na Tri kopy vie aké zradné to tam je. V ten deň bol sneh, krúpy, hmla, dážď a veľmi silný vietor... Skupinu, kde bola aj tá pani sme stretli cestou dole a pri pohľade na ich obuv som sa spýtal, či sa nechcú radšej otočiť...Nuž nepreceňovať svoje schopnosti, aj my sme sa na Baníkove otočili a radšej sedeli pri kartách na chate a to už niečo máme pochodené...

Possum

Ahojte,

viete poradit, konecne je cas vydat sa na hory a rozmyslal som na tymto:

mapy.hiking.sk/?trasa=fvGJs

Vec je v tom, ze URCITE NECHCEM umret v lavine. Ako vidite tuto trasu? Je to bezpecne za pouzitia zdraveho rozumu? Hlavne ma zaujima trasa od Trnaca po Banikov. Tou dolinou nizssie som isel na jar a aj napriek zakreslenym lavinovym draham, verim, ze to bude okay.

FunTTomas

possum: prepni si na leteckú vstvu a uvidíš, že nemusíš ísť priamo dolinou Rakytia, ale vo svahu ide nová zvážnica, kde to je bezpečné.

Lukas

Po Jalovecké sedlo je to ťažká pohoda, viem si to predstaviť aj za 4, foto v 2. polke albumu bit.ly/2QNsXSW
Chodník je čerstvo prerezaný, pred 5 rokmi sme to na snežniciach vzdali bit.ly/2ED2y3c , teraz komfortne aj na lyžiach.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov