Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Majláthova chata pri Popradskom plese

Diskusná téma K článku: Majláthova chata pri Popradskom plese

Donedávna bol návštevníkom Popradského plesa známy horský hotel na jeho brehu, avšak od zimy 2010/2011 pribudla v tesnom susedstve hotela historizujúca napodobenina pôvodnej Majláthovej chaty zo začiatku 20. storočia. Moderný hrazdený objekt ponúka okrem stravovania útulné ubytovanie vyššieho štandardu ako zdravá konkurencia veľkokapacitného horského hotela, vybudovaného v povojnovom období.

Pinciotti

Pan mafián sa už pred prvym "nadviazanim na tradície" chvastal po Tatrách ako si to celé vybaví...A áno, vybavil si, dostal eurofondy a chce škodiť viacej a ďalej. Majko a spol sa zase raz predviedli...to len tak na okraj pre ľudí ktorí napr v sporoch medzi ochranármi a lesakmi v Tatrách hľadajú tých dobrých. To máte ako Nemecku Ríšu a ZSSR...

Peter61

Podľa investora je projekt treťou a poslednou etapou obnovy Majláthovej chaty. „Ide o celkovú obnovu historickej podoby chaty tak, ako vyzerala na začiatku 60. rokov 20. storočia, v čase keď spolu s Chatou kapitána Morávku (dnešný horský hotel) vytvárala panorámu Popradského plesa.“
dennikn.sk/…/?ref=list

Myshell

Lubo viem len že teraz v októbri je to 20E/os, ale cez topsezónu sa to myslím šplhne aj na 40/os. A mal by sa asi ešte tento rok robiť nový cenník, ak ho vyňuchám pošlem :)

Lubo

Vdaka za info, opravil som webovu adresu. Ak mas info o cenach ubytovania, tak napis, tiez to zaktualizujem. Diki.

Myshell

Aha, toto tu by sa zišlo aktualizovať.
Starý web nefunguje, teraz je "majlatka.sk". Ceny sa časom tiež trochu pomenili. Super je, že kuchyňa je otvorená už od 6.00 aj pre neubytovaných (a varia mňamózne).

Peto.z.bb

Peter61, ten suvis je ani nie tak so SD, ako s na hikingu na inom mieste diskutovanou temou, ze namiesto kvalitnych potravin z lokalnych surovin Ti prevadzkovatelia HHPP, Mch aj inde predaju jedlo z mrazeneho polotovaru zo zahranicia. Aj si spomenies na tie domace cucoriedkove knedliky ktore mali v SD okolo 2002-04, pochopis tu nostalgiu ktora nas chytila na M.ch. aj HHPP ked sme na tanieri namiesto toho co bolo v nazve jedla nasli zohriaty mrazeny polotovar pribuzneho charakteru. Ale asi to myslia v dobrom, v ramci osvety "rychle cukry = rychla smrt". Kazdopadne by M.ch. v ramci konkurencneho boja s HHPP mimo letnej sezony pomohla ponuka kvalitnejsej stravy, inspirovat sa mozu ist napr. na chatu pod Chlebom.

Peter61

petozbb, kazdy si najde svoje ( a hlasuje peňaženkou, ako písava admin), naco polarizovať ?
Len v Tvojom prispevku nevidim suvis so SD, ten je preca zo 3 hoďky vedla.

Peto.z.bb

Len dodam, ze na HHPP maju na recepcii pekne z netu vytlacene to podstatne - predpoved pocasia z Amundsena. Ak by pridali aj Aladina a kompilat z webu HZS, cesty za wi-fi do M. by som asi aj zrusil.

V M. by sa mi pacilo, ak by namiesto zapnuteho televizora bola atmosfera skor vytvarana napr. petrolejkami. Ale mam pocit, ze z ludi kt. som tam zazil som asi jediny s takymto citenim.

V M. maju o cosi lacnejsie pivo, ale nie vzdy cerstvejsie a chutnejsie. Tazko povedat, cim okrem potreby wi-fi a ponukou palaciniek moze M. prilakat ludi z HHPP. Sulance z mrazeneho polotovaru, rovnako ale aj de facto pirohy na HHPP. S nostalgiu tam spominane na casy, ked mal Sliezsky dom ineho majitela a prevadzkovatela ako teraz, a na tanieri sme nasli chutne domace jedlo, a nie rozmrazeny polotovar.

Peter61
tono, dovolil som si k tomu zagratulovať šéfovi, ktorý to práve pri vedľajšom stole praktizuval. -)
Tono

Tak toto sa mi velmi paci!!!

Cit: "Na HHPP majú kriedou na ceduľke: ...wifi tu nie je, rozprávajte sa navzájom...""

Peter61
Rozdielny pristup k moďerným technolóógiám:

-D
Na Majlathovej chate obsluha krici : "Setdesiatpat!!! Segedinsky gulas !!!" ( 5x)
Na HHPP maju svetelne tabule s cislom objednavky. Jedna v jedalni, jedna na terase.

Na Majláthovej chate majú wifi.
Na HHPP majú kriedou na ceduľke: ...wifi tu ie je, rozprávajte sa navzájom..."

Peter61

Od Ostrvy je aj šípka so žltou značkou a sú tu
aj 2 infopanely

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma