Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Túra Chopok - Ďumbier

Diskusná téma Túra Chopok - Ďumbier

Ahojte, mám jednu otázku. S kamoškou máme v pláne ísť pozrieť na Chopok a Ďumbier budúcu sobotu, ale keďže sme bez auta, chceme to skúsiť takto: busom do Jasnej, odtiaľ na Chopok vyšlapať, potom prejsť na Ďumbier, späť na Chopok, prespať na chate a v nedeľu domov. Tak sa chcem spýtať, či je tento môj plán vôbec reálny, alebo si máme nájsť iný východiskový bod, resp. trasu, díky vopred za rady...

V.v.l.a.a.d.o.o

či je 6 hod trasa pre vás reálna, viete posúdiť sami najlepšie. môžem navrhnúť napríklad okruh Lúčky - Javorie - Demänovské sedlo - Ďumbier - Chopok alebo Vrbické pleso - Siná - Poľana - Chopok a v nedeľu Ďumbier a Širokou dolinou dolu. Možností je viac, no ja by som úsek Chopok Ďumbier neopakoval tam aj späť.

Honza286

Reálné to určitě je, sám jsem v pohodovém tempu za jeden den (cca 7 hodin) šel trasu: Jasná - Polana - Chopok - Ďumbier - Lúčky.

Forky_neprihlaseny

Plan je dobry, ak ste sikovne, tak to zvladnete. Ak by vam trval vystup hore dlhsie, tak je moznost prespat na chate a dalsi den na dumbier a odtial dolu po zltej sedlo Javorie a dolu do Luciek.
Vystup z Jasnej po zjazdovke osobne nedoporucujem. Je to dost vycerpavajuce. Ako pise honza, cez 3 vody a polanu je to pohodova cesta s moznostou pasenia kamzikov.

TDD

a dá sa aj takto:
serbak.blog.sme.sk/…/Z-Chopku…

pri peknom počasí je to pohoda.
Syna som vyviezol autom na Koliesko -Syn to šlapal hore po pravej zjazdovke. Ja som išiel lanovkou na Chopok z Bielej Púte s prestupovaním, tak ako sa píše v blogu. Hore som ho čakal len 10 minút.

Peto.z.bb

Zostup z Chopka na peso je pre netrenovanych dost neprijemny. A vystup hore zjazdovkou pod lanovkou je zbytocne premrhana prilezitost oddychnut si v tichu a estetike prirody. Zo severu je verim jedna z krajsich moznosti vystup na hreben od Demanovskej jaskyne slobody smerom na Krupove sedlo. Zjazdovkou ak tak smerom dole, v pripade potreby je aspon z vyhoda ze lanovkou sa usetri cas, tiez kolena.

Tiez by som, ak je to mozne, zvazil zmenit si miesto nochahu z Kamienky na Stefanicku. Atmosfera na Stefanicke mi pride prijemnejsia a taka vysokohorskejsia - Kamienka ma akysi Coca cola imidz, a je casto plna ne-turistov. Na Kamienke nam raz vsetkym v spolocnej noclaharni uplne pokazili noc dvaja ozrani, ktori z roznych pricin nechceli ci nevedeli spat, a tak si kratili cas hlucnejsim rozhovorom. Na Stefanicke verim Igor ci personal prideli dvom dievcatam izbu s niekym kto tam neprisiel robit neplechu.

Tulen011

Ahoj ja som zo svojou partiou tento úsek dali pred týždňom . A to tak že sme šli z demänovskej doliny hore na chopok pekne peši pod lanovkou , síce riadna divočina na lukovú ale potom na chopok už pohoda a odtial po krátkej pauze na dumbier a z dumbiera dole po žltej naspať do demänovskej . Takže vrele doporučujem je to pohoda aj za jeden den .

Axel

Z Kosic asi tak tyzden. Od vrcholovej stanice lanovky cca 10 minut...
(aka otazka, taka odpoved) ;-)

Peto z BB

Axel :)). Zuzka, vpravo hore mas Hikeplanner, a zistis to aj cez sluzbu "Mapa", obe sluzby na vypocet casu tury su uzivatelsky prijemne a zdarma.

Bikemartin

majú to dobre premyslené, za skipas pýtajú 30 evri a za prácu pri čistení ich zjazdoviek zaplatia obed. Ľudová hudba ako bonus.

Rc1

este si zabudol na vyvoz lanovkou gratis :-)

Martin63

Pred časom niekto navrhol napísať článok o tom ako sa budovali chodníky v Jasnej. Aj keď na inom webe, niekomu sa podarilo nájsť pamätníkov a napísať článok aj s obsiahlou fotodokumetáciou.

myliptov.sme.sk/…/ako-vysokos…

Chodnikári, to bola elita,...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov