Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Túra Chopok - Ďumbier

Diskusná téma Túra Chopok - Ďumbier

Ahojte, mám jednu otázku. S kamoškou máme v pláne ísť pozrieť na Chopok a Ďumbier budúcu sobotu, ale keďže sme bez auta, chceme to skúsiť takto: busom do Jasnej, odtiaľ na Chopok vyšlapať, potom prejsť na Ďumbier, späť na Chopok, prespať na chate a v nedeľu domov. Tak sa chcem spýtať, či je tento môj plán vôbec reálny, alebo si máme nájsť iný východiskový bod, resp. trasu, díky vopred za rady...

Martin63

Pred časom niekto navrhol napísať článok o tom ako sa budovali chodníky v Jasnej. Aj keď na inom webe, niekomu sa podarilo nájsť pamätníkov a napísať článok aj s obsiahlou fotodokumetáciou.

myliptov.sme.sk/…/ako-vysokos…

Chodnikári, to bola elita,...

Rc1

este si zabudol na vyvoz lanovkou gratis :-)

Bikemartin

majú to dobre premyslené, za skipas pýtajú 30 evri a za prácu pri čistení ich zjazdoviek zaplatia obed. Ľudová hudba ako bonus.

Peto z BB

Axel :)). Zuzka, vpravo hore mas Hikeplanner, a zistis to aj cez sluzbu "Mapa", obe sluzby na vypocet casu tury su uzivatelsky prijemne a zdarma.

Axel

Z Kosic asi tak tyzden. Od vrcholovej stanice lanovky cca 10 minut...
(aka otazka, taka odpoved) ;-)

Tulen011

Ahoj ja som zo svojou partiou tento úsek dali pred týždňom . A to tak že sme šli z demänovskej doliny hore na chopok pekne peši pod lanovkou , síce riadna divočina na lukovú ale potom na chopok už pohoda a odtial po krátkej pauze na dumbier a z dumbiera dole po žltej naspať do demänovskej . Takže vrele doporučujem je to pohoda aj za jeden den .

Peto.z.bb

Zostup z Chopka na peso je pre netrenovanych dost neprijemny. A vystup hore zjazdovkou pod lanovkou je zbytocne premrhana prilezitost oddychnut si v tichu a estetike prirody. Zo severu je verim jedna z krajsich moznosti vystup na hreben od Demanovskej jaskyne slobody smerom na Krupove sedlo. Zjazdovkou ak tak smerom dole, v pripade potreby je aspon z vyhoda ze lanovkou sa usetri cas, tiez kolena.

Tiez by som, ak je to mozne, zvazil zmenit si miesto nochahu z Kamienky na Stefanicku. Atmosfera na Stefanicke mi pride prijemnejsia a taka vysokohorskejsia - Kamienka ma akysi Coca cola imidz, a je casto plna ne-turistov. Na Kamienke nam raz vsetkym v spolocnej noclaharni uplne pokazili noc dvaja ozrani, ktori z roznych pricin nechceli ci nevedeli spat, a tak si kratili cas hlucnejsim rozhovorom. Na Stefanicke verim Igor ci personal prideli dvom dievcatam izbu s niekym kto tam neprisiel robit neplechu.

TDD

a dá sa aj takto:
serbak.blog.sme.sk/…/Z-Chopku…

pri peknom počasí je to pohoda.
Syna som vyviezol autom na Koliesko -Syn to šlapal hore po pravej zjazdovke. Ja som išiel lanovkou na Chopok z Bielej Púte s prestupovaním, tak ako sa píše v blogu. Hore som ho čakal len 10 minút.

Forky_neprihlaseny

Plan je dobry, ak ste sikovne, tak to zvladnete. Ak by vam trval vystup hore dlhsie, tak je moznost prespat na chate a dalsi den na dumbier a odtial dolu po zltej sedlo Javorie a dolu do Luciek.
Vystup z Jasnej po zjazdovke osobne nedoporucujem. Je to dost vycerpavajuce. Ako pise honza, cez 3 vody a polanu je to pohodova cesta s moznostou pasenia kamzikov.

Honza286

Reálné to určitě je, sám jsem v pohodovém tempu za jeden den (cca 7 hodin) šel trasu: Jasná - Polana - Chopok - Ďumbier - Lúčky.

V.v.l.a.a.d.o.o

či je 6 hod trasa pre vás reálna, viete posúdiť sami najlepšie. môžem navrhnúť napríklad okruh Lúčky - Javorie - Demänovské sedlo - Ďumbier - Chopok alebo Vrbické pleso - Siná - Poľana - Chopok a v nedeľu Ďumbier a Širokou dolinou dolu. Možností je viac, no ja by som úsek Chopok Ďumbier neopakoval tam aj späť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma