Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Babky, Sivý vrch a Bobrovecká dolina

Diskusná téma K článku: Babky, Sivý vrch a Bobrovecká dolina

Myslíte si, že Sivý vrch má 1805 metrov? Hlúposť, vážení. Nová miera vrchu je 6 litrov a láskavo mi neodvrávajte, dobre? Keď v rovinách namerali vyše 39 stupňov a teplomer útočil na rekord, rozhodli sme sa utiecť do vyšších polôh. Chceli sme vyskúšať turistiku aj v pekelníckych teplotách. Keďže k Sivému vrchu som našiel na Hikingu viac článkov, najprv som váhal, či pridať duplicitnú tému, ale nakoniec chuť podeliť sa o nacvakané fotky a dojmy z vrcholného leta zvíťazili. Navyše, nečakane som odhalil návod, ako zariadiť svetový mier.

Mexz

Čo sa ťýka priechodnosti, tak 25.8.2014 sme v pohode prešli hore zo strany Hut. Chodník je spočiatku stratený, treba od hájovne kráčať popri blatistej lesnickej ceste ktorou zvážajú drevo. Od Studničky , ktorá je asi 20-30min povyše, však pokračuje pôvodný chodníček už bez obmedzení. S orietaciou nebol problém, inam Vás les nepustí ;)

Peter61

rudo:
hzs.sk/
"Nepriechodný je turistický chodník po červenej značke zo sedla Huty cez Bielu skalu na Sivý vrch. Výstup na Sivý vrch nie je možné absolvovať ani z Obce Zuberec po žltej značke cez Sedlo Pálenica. "

Romankovac

z chaty pod náružím vedie chodník (teda pred pár rokmi)dolu kopcom do miesta nazvaného Pod Lyscom
strmo serpentínami nadol ale bol udržiavaný a veľmi dobre schodný...

Rudo

Turisticka Mapa hlasi uzavery v oblasti siveho vrchu od juna 2014 koli polomu. Je to este neprechodne? Vdaka.

PJano

Publikácia je rozhodne zaujímavé i užitočné dielo. (Škoda, že autori nevyužili všetky dostupné informácie a ostatné možnosti, aby sa vyhli zbytočných chybám či chybičkám. Okrem toho sa mohli trochu viac pohrať aj s fotografiami. Korektúry fotografií je drina, ale pri záberoch určených do tlače, teda určených na mnohonásobné rozmnožovanie, sa námaha vráti v podobe vyššej spokojnosti čitateľov.)

Endemit

Tomáš ja som tú knihu osobne celú tlačil.
Zatiaľ v náklade 500ks ale bola rozchytaná už pred tlačou. O to viac si vážim že jednu mám aj s venovaním od autora( ktoré som si trošku vynútil :-)! Je to ale fakt hodnotná faktografická publikácia. Verím že bude aj dotlač a dostane sa aj do rúk verejnosti.

Rado

Išli sme túto istú trasu v júni 2012, keď sú dni najdlhšie, no opačným smerom. Dlho sme sa nevedeli rozhodnúť akým smerom ísť, a rozhodlo to že sa nám ráno nechcelo vstávať a vyrazili sme od auta okolo 10:30 :) takže sme šli hore dolinou, aby sme poludnie strávili v tieni lesa, a na holých hrebeňoch si vychutnali už popoludňajšie hodiny a neskoršie krásne podvečerné svetlo.

Vyhrabal som GPS záznam - tiež nám to trvalo presne 10 hodín, a bola to jedna z najkrajších túr - na Babky ma vtedy koniec koncov namotala jedna z fotiek tu na hikingu. Veľmi som sa tešil na osvieženie pri pliesku, no nedalo sa tam vydržať ani pár sekúnd - počasie bolo horúce, a okolie plesa bolo posiate takým neskutočným množstvom otravných mušiek, že sa nedala spraviť ani jedna fotka bez toho aby niektorá nebzučala v zábere. :) Vďaka za článok, bolo to príjemné spomínanie.

Vrana

Po skalach to bavi vsetky deti. Problem je, ze treba k tym skalam najprv prist :)

Jantaara

Veď to. Preto dúfam, že po skalách sa jej bude chcieť.

Vrana

Deti prejdu vela, niekedy viac ako rodicia dufaju. Len sa im musi chciet :)

Jantaara

Vrana, tak pred 6-ročnou Katkou klobúkom dole. Ono staršie už začínajú viac špekulovať.
Tak to hádam budúci rok skúsime. Veď vrátiť späť sa tam dá, keby zle bolo.

Vrana

Janka 5 rocne dieta by Sivy vrch mohlo zvladnut. V dobrych podmienkach a pri rozumnom postupe.

S nasou Katkou som bol na Sivom vrchu zo sedla Huty a dalej po hrenebeni na Brestovu a dole na Zverovku. Mala vtedy 6 rokov a niesol som ju len asi 10 minut ku koncu tury po zjazdovke. Druhy den sme isli Volovec z Latanej doliny, cez Zabrat a Rakon.

O tri roky neskor som ju rovnakou trasou na Volovec uz nedostal. Zatala sa a skoncila na Rakoni. Mladsia dcera (vtedy 7 r.) to vybehla ako srnka ...

Jantaara

V takom počasí treba sedieť doma a písať siahodlhé a poučné komentáre k článkom :-))

PaliT

Aj Jantaara mala 50% recht s tým, že by sme 1000m mali vybehnúť len taký fukot. Fukot bol, len sme to nevybehli...

Samovrahov tam bolo s nami pomerne dosť, ale predsa len - počas ranných hodín a potom nad 1500m bola klíma pomerne akceptovateľná, len úplný záver bol trochu saunoidný.

Myslím, že nás to opäť posunulo ďalej a zážitok to bol pekný. Svoje závery z toho naisto mám.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov