Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skrátený prechod Veľkou Fatrou

Diskusná téma K článku: Skrátený prechod Veľkou Fatrou

Ako sa z plánovanej štvrodňovej túry stala trojdňová alebo ako sme nezvládli prípravu na to, čo nás neskôr čakalo. Precenili sme svoje možnosti a možno podcenili hory, no aj napriek tomu sme prežili príjemný zážitok a získali nové skúsenosti na prípadné dokončenie plánovanej trasy.

Merhorn

Najskor som myslel, ze si to dal za jeden den.Co by bol pekny vylet. Uz som chcel povedat, ze fajnaa jednodnovka. 3dni? nie je to moc? Ale ak zacinas s turistikou tak jasne, chvilku budes chodit a naberies kondicku rychlo. Gratulujem k super hobby, len si to drz :)

Zilla

tak 2 dni, taká fajn túrička, drž sa , prajem všetko dobré.

UNCLE LACO

Ahoj Igor. Napadlo ma pár čriepkov po prečítaní článku.
Hm, ťažké batohy. Dobre treba zvážiť čo zabaliť. Oblečenie na výmenu samozrejme treba, ale štvalo ma ak som Fatrou niesol šatstvo čo som doma vybalil nepoužité. Dokonca som raz preniesol od RK po Uľanku spacák bez toho aby som ho použil. :-)
Jedlo? Cestoviny s ..., taká škvarková pomazánka zasýti. Rady čo si zobrať, ako sa zbaliť tu tiež nájdeš (na hikingu).
S vodou býva v lete problém, na Salaši pod Suchým vrchom jej bol nedostatok celé leto.
Neviem, kto bol na salaši ten večer (možno aj ja), ale hore na povale sa vyspí cca 15 ľudí bez problémov. máme to odskúšané zo zimy.

Peter61

Pekneeee, kolko kiloch mali tie vase ruksaky ?

Tarazed

Pekny vyletik :) Heh, aj ja poznam ten pocit neskuseneho turistu prvykrat na viacdnovke :D tiez som sa zbalil jak do protiatomoveho krytu :D Len ja som siel sam a povodny plan bol prejst cez hrebene z Topolcian do Gelnice, cez Kralovany :D Nakoniec som bol rád ze som dosol do Kubina :) Ist na taku turu s novymi nerozchodenymi botami asi nebola spravna volba, aj ked to boli Hanwagy Alaska :P a precenil som koleno :( Prajem dalsie pekne a hlavne dokoncene vyletiky. PS myslim, ze nevydareny vylet v horach neexistuje, moze byt len nedokonceny :)

Igor Vysoký

Ja nie som novoturista, teda mám toho pochodené s rodičmi dosť. Tam išlo skôr o psychickú nepripravenosť mojich kolegov, ktorí však tiež majú pochodených desiatok kilometrov. Skrátka sme neboli pripravení na Veľkú Fatru. Nabudúce budeme vedieť koho zobrať a ako sa pripraviť. Laco - bola tam súkromná akcia, bolo to 16. augusta, nechceli sme rušiť spoločnosť :) S vodou problém nebol, skôr bol problém s nosením tej vody, všetci boli nervózni, že ťažké batohy, ale zároveň málo vody. Ruksaky mali cca 25kg

Tarazed

Ja nehovorim, ze novoturista :D Ale je rozdiel ist na jednodnovku, kde si clovek zoberie veci aj do igelitky :D a ist na viacdnovku... ;)Myslim, ze clovek, ktory si nabali 25kg batoh este v hore nespal, len tolko :)

Igor Vysoký

Ale spal. Bolo tam viacero faktorov, prečo sa to takto riešilo, ale už nikdy to tak riešiť nebudem :)

UNCLE LACO

Igor v poho, po mojom prvom viacdňovom treku krížom cez Strážovské vrchy som zredukoval batoh na nepoznanie.

Igor Vysoký

Tak tak. POučil som sa z vlastnej skúsenosti. Na najbližšej akcii, ktorá dúfam nebude príliš neskoro redukujem obsah batoha na minimum. A stravu si bude riešiť každý sám, pretože teraz sme to riešili spolu. Najväčšia chyba.

Peter61
Ad stravu riesit kazdy sam : z clanku nevidno, ci ste varili, alebo na sucho. Ak pouzijem Excel a mail, da sa usetrit hmotnost stravy najma pri vareni. A samozrejme, roztoky etanolu nenosime ( v skle). -D
Svatopluk Štěpánek

iba pre zaujímavosť -
keď som bol ešte drsný
turista ( spánok pod širákom a všetko jedlo s sebou ), mal som batoh
okolo 7 - 8 kg na týždeň.
Bolo v tom jedlo, záložné
oblečenie a spací vak s karimatkou, vodu a stan som neťahal - v Rudohorí a okolí to nebolo treba

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma