Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prístrešok na Ostrom vrchu

Diskusná téma K článku: Prístrešok na Ostrom vrchu

Po horách sa túlam od detstva. V tých časom sa veľmi ťažko zháňali informácie o stavbách, kde sa dalo ukryť či prenocovať. Boli sme odkázaní na vlastné poznatky, spomienky kamarátov alebo na zápisky a kroniky vandrákov, ktorý brázdili naše kopce pred nami. Mnohokrát sa mi stalo, moknúc v lese, nemal som ani potuchy o prístrešku či búde v okolí. A tak si viete predstaviť zlosť, keď som premočený a po prebdenej noci uzimený prišiel k takejto stavbe. Preto dnes, v čase internetu, pre čitateľov postupne opíšem niekoľko jednoduchých prístreškov v juhozápadnej časti Strážovských vrchov, v oblasti Ostrého vrchu.

Kossuri

Prístrešok postavili turisti zo Soblahova, túto jeseň pribudol na vrchole aj kríž.
Ak chcete z vrcholu pokračovať na Chatu pod Ostrým vrchom, nemusíte sa vracať na modrú značku. Môžete využiť trasu turistického pochodu "Soblahovská 30tka", ktorá je značená červeným kruhom medzi dvoma zvislými bielymi pruhmi. Z vrcholu vedie smerom na juhovýchod, po malej chvíli sa stáča doprava a na lúkach západne od Ostrého vrchu sa napája na modrú značku.
Tento rok otvorili na Chate pod Ostrým vrchom bufet, funguje len cez víkendy, sviatky a prázdniny.

Tidoj

:-) Toto sú zároveň tuším prvé fotografie vrcholu "soblahovského" Ostrého vrchu v tunajšej galérii. Podľa toho, aký je to (asi) hojne navštevovaný (na pohľadoch z Bielych Karpát dominantný) kopec, by som čakal veľa fotografií, ale nie je nič. Hikingáči asi tadiaľto moc nechodia. Ja som sa snažil po každej návšteve priniesť aspoň jeden záber, ale vždy som to niečim pokazil, ani jeden sa mi nepodaril.
Príjemné miesto. Jeden z tých vrcholov kopcov, ktorý síce nemá žiadne výhľady, ale ani mu ich netreba.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum