Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Batoh Bergans Glittertind 55L

Diskusná téma K článku: Batoh Bergans Glittertind 55L

Batoh pre náročnejší trekking musí byť v prvom rade veľmi pohodlný na nosenie, pretože v ňom zvyčajne nosíme pomerne slušný náklad. Z rovnakého dôvodu musí byť vhodne členený, aby sa k všetkému dobre a jednoducho dalo dostať. Batoh Glittertind s chrbtovým systémom SPINE je pokusom nórskej značky Bergans o dosiahnutie tohto trekkingového ideálu.

Peter61

Kedysi tusim v polskom katalogu bol navod na rozlozenie zataze, dotiahnutie popruhov etc.
teraz je to asi na strankach vyrobcom a sieti obchodov, ale obcas ludia chodia nabaleni, ako keby spadli z jahody ( bez prilby). pritom tie bagle su teraz tak vymakane !

Bobo7 radi tvoju sietku skontrolujeme ( .ph + ja) v na brncastrtku uz v stvrtok :-)

Bobo7

len k tomu mammutu este: teraz uz predavaju na macky vrecko, ktore do tych ociek pasuje...bohvie co ich to napadlo :)))

Bobo7

Lubo: plny suhlas, priemerne inteligentny clovek samozrejme na zakladne funkcie batoha pride lahko, ale niektori vyrobcovia naozaj maju ficury, na ktore sa bez navodu nepride hned....ja som napriklad mal siahodlhu komunikaciu s produktmanazerom od Mammutu, kde som sa ich do nekonecna pytal, preco ich top horolezecky model nema uchyt na macky ani prilbu a preco nemaju v predaji prislusenstvo k tomu mnozstvu ociek, ktore su na batohu.

Takze som za navody, resp. aspon ukazky sposobov uchytenia vystroje, ktora zodpoveda urceniu batoha. To by mal byt standard.

Bobo7

Peto: no konecne viem povod tej sietky :) je neocenitelna, este raz diky.

Lubo

Moze to zniet stupidne, no ja by som pri batohoch fakt uvital navod na konkretne ficurky, ktore su ine nez bezne. Dnes sa znacky predbiehaju v "inovaciach", tak by to mohli nalezite aj odkomunikovat.

RTFM fan club

"k batohu nebol ziaden navod"
to ti co dali skusat ? chce sa zabit ?

Lubo

@bobo7
Mas pravdu, ze hlavne teritorium v zime vidi vyrobca/dizajner v dlhych trekoch na lyziach v pomerne rovinatom terene. Vid zmienovane ocka na pripevnenie sani. Chvilu mi trvalo kym som ich desifroval, lebo k batohu nebol ziaden navod co je k comu urcene. Jeden kuk na webku Bergans to vyriesil, hned na titulke bolo toto pouzitie vidiet.

Bobo7

ja len k tej prilbe, tito severania zrejme ako hlavne vyuzitie vidia dlhe treky a zimne bezky, ale prilba sa urcite da pripevnit na vrchlik, su tam 4 ocka, s trochou sikovnosti a jednou gumkou z galaterky tam uchyti prilbu kazdy...idealne nahodit tam sietku na prilbu z ineho batohu...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma