Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Volovec

Diskusná téma K článku: Chata Volovec

V jedno jesenné popoludnie, keď sa hmla podobá šedej mase a jemné mrholenie začína primŕzať, neochvejne kráčam hustým lesom do neznáma. V diaľke počuť ručanie jeleňov, sem - tam čosi šuchne v mojej blízkosti. Naraz zbadám malé svetlo. Hádam ma len nemáta dáka bludička? Priblížim sa k temnej siluete. Jemný lúč svetla preniká cez okenice. Otvorím dvere... a vstúpim do tepla chaty!

Wallendorfer

fajn článok, tono, ak si nás chcel podnietiť k návšteve chaty, v mojom prípade sa ti to podarilo. :-) zdravim.

Boro

Tóno, my sme sa na tejto chate zastavili dva razy a to vždy pri prechode Volovských vrchov. A môžem ti povedať, že vždy sme odchádzali riadne " nasraní" chovaním chatára. Keď sme sa pýtali na jedlo, tak povedal že = nič nemáme ani hemendex či praženicu a pivo vraj už sa minulo. Pritom tam sedela na lavičkách banda maďarónov, ktorí nám ani neodpovedali na pozdrav, a tí mali všetci pivo v rukách. Poviem ti, že tam a už nikdy v živote nezastavím. Vždy som si tam pripadal ako votrelec.

Funttomas

Žiaľ, tiež mám z Chaty Volovec nelichotivý zážitok. V máji tohto roku sme sa doobeda na chatu dovalili autobusový zájazd a chatár práve zatváral chatu. OK, beriem, že nemusí mať navarené, keď to bolo mimo hlavnej letnej sezóny. Čapované pivo som nečakal, ale aspoň nám mohol predať fľaškové. Namiesto toho zobral psa a vnuka pod pazuchu. Povedal, že pivo sa práve včera dopilo, zavrel chatu a odfujazdil na gazíku domov. Zrejme bolo pre chatára neskoro (nedeľa doobeda), málo ľudí na zárobok (smädný autobus) a zásoby primalé (asi na víkend stačí jedna bedňa piva)… :-( Dúfam, že po tomto článku tam bude chodiť viac ľudí a zmení sa to tam k lepšiemu.
Tono: vyčerpávajúci článok. Výborne.

Vlado

AhojTóno,

vidím,že takmer vždy vo svojom príspevku "vymákneš" nejakú zaujímavú lokalitu
tak povediac "pánu bohu za chrbtom" a tak si tvoje príspevky vždy s chuťou prečíta.Na volovci som ešte nebol,tvoj článok ma celkom inšpiroval no tie reakcie v príspevkoch na personál chaty nie sú veľmi povzbudivé.Neviem,či to bola náhoda alebo je takétio správanie chatára pravidlom ?

Tono

Ahojte. Ja mam zatial len dobre skusenosti. Nechcem sa tym ale zastavat chatarov. Urcite je co zlepsovat. Poslem SMS-ku spravcovi, aby si precital reakcie turistov a trochu sa zamyslel. Lebo je skoda, ked chata takto straca zakaznikov. Co sa tyka jedla, podobne ako na chate Zamok pod hradom Muran(bude clanok) sa NEVARI. Len ked si VOPRED objednate stravu. Ako to pisem v clanku. A k pivu, urcite by bolo lepsie keby aspon zasoby tejto tekutiny boli hojnejsie. Aj ked ja som zatial na chate nemal podobne zle skusenosti.

Jonathan.sk

..keď som tam bol na jeseň pred dvoma rokmi, tak sme tam aj čosi zjedli, a bolo aj čapované pivo, ....asi to bolo tým pozdravom :JÓNAPOTKIVÁNOK ... :-))

Sali23

zdravim,na chate som bol viackrat a mozem povedat ze bolo rovnako fajn.Naposledy ked som tam bol tak bola chatarka a navarila fajnu fazulovu polievocku!Citim sa tam stale dobre ,mozno preto lebo nikdy od toho nic neocakavam..

Juro

ja tiez nemam dobru skusenost s touto tzv.tur.chatou.Pri prichode sedel v dverach "chatar",na moju otazku co ma na pitie odpovedal co by som ako chcel ze nealko tecie pred chatou . Jedenie ziadne,pivo doslo po 1 hodine.Nebol som tam sam,pocas asi 1 hodiny tam preslo asi 10 ludi,nik nezostal,ani sa necudujem.Chatarova ochota a sposob komunikacie boli naozaj "pohostinne".
Ak sa da na chatu vyst autom a je tam elektrina,naozaj je tazke pochopit preco nic neponuka nic na jedenie.Ako protiklad uvediem chatu na Pohron.Inovci - vzdy nieco na jedenie a tekute obcerstvenie podla chuti.A tiez sa tam nevyskytuju hromady turistov.
Ja tuto chatu nabuduce urcite obidem.

Karol

Po nepríjemnej skúsenosti, keď pred pár rokmi v sobotu v zime sme na chatu spoliehali a našli sme ju zavretú, na chatu nespoliehaam a vynechávam ju. Je to škoda, lebo chata má ozaj unikátnu a strategickú polohu. I keď si uvedomujem, že jej prevádzka môže byť hodne komplikovaná a možno aj finančne náročná. Keby bola istota, že chata funguje, iste by mala aj viac návštevníkov.

Eskimo

na chate pod Volovcom som bol minulý rok v lete - prešiel som si kúsok hrebeňa od Úhornianskeho sedla po Skalisko a popri chate zliezol do Čučmy a do Rožňavy. A keďže som od chaty neočakával nič (t.j. rátal som s tým, že môže byť zatvorená, vyhorená, zdevastovaná a pod.), bol som milo prekvapený, že bola otvorená a dokonca sa aj dymilo z komína, takže asi aj niečo varili. A chatár bol tiež vcelku ochotný. Zlé bolo akurát tak počasie, hore na Volovci sme chytili hmlu... nuž, každý má asi šťastie na niečo iné, niekto na ochotného chatára a niekto na počasie :-)
BTW: tie Tónove fotky sú až príliš pekné - chata aj jej interiér na nich vyzerajú novšie a zachovalejšie než v skutočnosti sú...

Lugerr1

Po prečítaní týchto príspevkov mi nedalo aby som tuná nenapísal aj svoju mienku. ja na danú chatu chodievam už dobrých 13 rokov a to mam 22. ako vidím skoro každý tu napísal len svoju negatívnu mienku. ako prvé by som spomenul že chata nedostáva nijaké príspevky od KST ako niektoré iné chaty ktoré sú v ešte horšom stave, všetky náklady hradia chlapi ktorý sa odhodlali starať sa o túto chatu. lebo keby sme mali čakať na pomoc iných ľudi a to aj vás veľkých turistov tak by už tá chata tam ani nebola. každý má výhrady len voči tomu pivu, je to čudné lebo počas letnej prevádzky tam sú zásoby aj na autobusové zájazdy, a keď si chatár píta 25 korún za pivo tak každý len plače. a jedno vážený turisti teraz ste tu všetci ohovárali ale iste ste si svoje odpadky nezabalili do svojich rupsakov ale zahodili ste ich na chate, ako keby tam chodili smetiari ktorý to stade odpracú. na rovinu vám poviem vyberte sa na danú chatu počas letnej prevádzky a pridite všetci a sa skúste porozprávať s chlapmi čo sa o tú chatu starajú. nie len to že stade chatár odišiel v nedelu, aj ked tam sám sedel od piatka rana že kedy sa tam niekto zatúla. ja dávam veľke plus aj chatárom, a aj ludom ktorý tam už chodia roky a nevymenili by to ani za tatry, a co ja viem za ake hotely.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum