Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalý hostinec v sedle Havran

Diskusná téma K článku: Bývalý hostinec v sedle Havran

Vždy, keď som prechádzal sedlom Havran, tešil som sa na kratšiu či dlhšiu zastávku v hostinci, stojacom v tomto sedle. Nejaké pivko a chutné jedlo mi vždy dodalo energiu na ďalšie putovanie zákutiami Považského Inovca. Napriek tomu, že hostinec neposkytoval ubytovanie, po dohode s personálom sa dalo prespať v objekte bývalej kolkárne. Žiaľ, v roku 2011 bol hostinec zatvorený a tento stav trvá dodnes. Zato bývalá kolkáreň je stále voľne prístupná a v jej interiéri dokáže prenocovať aj väčšia skupina turistov.

TomXX

Posledné roky bol Havran otvorený výhradne len keď sa išiel pochod HP (Hlohovec - Piešťany), t.j. jedna sobota v apríli a jedna sobota v októbri.

hppochod.webnode.sk

Ale vďaka korone už asi ani posledné dva roky nie :(

Jaro Flídr

Aktuálne Havran zatvorený a zdá sa, že už dlho. Kolkáreň zaprataná kadečím, na prespanie absolútne nevhodná. Myslím, že by bolo vhodné ju vyradiť z mapy.

Myshell

V novembri som išla okolo a z komína sa dymilo, aj pivko vonku chlapi popíjali, tak to otvorenie asi naozaj platí. Ak by náhodou niekoho napadlo nocovať v kolkárni a okolí, musí rátať s miestnymi mačkovitými šelmami, behali tam minimálne štyri. Ale možno tam vďaka nim nie sú žiadne myši, ktovie :)

Tono

Aktualne hostinec Havran byva (udajne celorecne) otvoreny od cca 10.00 do cca 17.00 hod.

Martanko

prechadzal som sedlom tento tyzden. Prava aj lava cast pristresku je stale zapratana stavebnym odpadom. podla info je hostinec otvoreny cca od 11.00 do 17.00

TomXX

Včera som tam bol (Hlohovec - Havran - Piešťany) a bolo zatvorené, tak som na jedno orosené nealko musel ísť dole Furmanovi.

Peter61

Vyhlsujem sutaz o najtrefnejsi titulok . First shot :
" Občasný hostinec v sedle Havran"

Tono

Este poznamka, ak niekto viete seriozne napisat info o otvaracich hodinach, dnoch, napiste sem do fora.

Tono

Tak sa asi od poslednych mojich navstev situacia zmenila k lepsiemu. Totizto uz od roku 2005 byval Havran casto zatvoreny, neskor bol uz uplne mimo prevadzky. A to som posledne 3 - 4 roky tam bol, alebo sedlom prechádzal aj 2 - 3 x do roka. Tento rok v auguste ZATVORENY. A mam viacero info o tomto stave min. od roku 2010. Ale ako vidim vase reakcie, je mozne, ze byva nepravidelne v prevadzke. Ale opakujem, je mam z viacerych zdrojom potvrdene, ze byva povacsine zatvoreny. Samozrejme, pokial by bol otvoreny, tak by sluzil tu nocujucim turistom ako dobre zazemie.
Ta studnicka je stale funckna mapy.hiking.sk/?x=17.90506&y=48.55451 len je tak trochu uz od ruky. To na tej farme je voda blizsie.

Dalsen

byvaly? opusteny? 23/11/2013 som si tam daval drzkovu.
odporucam overit informacie :)

studnicka sa nachadzala niekde v tychto miestach
mapy.hiking.sk/?x=17.90506…
davno som ale pri nej nebol.

Meky

Pri prechode týmto sedlom v máji minulého roku mali otvorené.Čapovali Topvar,kofolu a našlo sa aj niečo pod zub.Neviem,či sa dalo ísť aj dovnútra-my sme si kupovali "poživeň" cez okienko a sedelo sa vonku pri kolkárni,keďže bolo veľmi teplo.Bolo tam aj dosť bikerov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov