Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Telgárt – Kráľova hoľa– Orlová– Pohorelá

Diskusná téma K článku: Telgárt – Kráľova hoľa– Orlová– Pohorelá

Po spoznaní pravej divočiny Nízkych Tatier na Ohništi padol po necelom mesiaci turistický tip opäť na Nízke Tatry. Tentoraz som sa nebránil aj miestam s masovejším výskytom ľudí, pretože som dostal neodolateľnú chuť na kráľovohoľský hrebeň. Pôvodne som Kráľovu hoľu začal riešiť počas júlovej túry v Mengusovskej doline s „rodinným turistickým oddielom“ a navrhol som im ju na jeseň. Životné okolnosti sa však neustále menia, a preto som ju nakoniec navštívil skôr a aj s inými ľuďmi.

Dzordzo

O dva týždne ideme na dovolenku do Telgártu, a presne túto trasu sa chystám prejsť, len opačným smerom. Nikdy som tu nebol, okolie nemám vôbec pochodené, tak sa veľmi teším. Mám v pláne aj druhú trasu cez Kráľovu hoľu, a to cez mnohokrát vychvaľovanú Martalúzku. Má niekto skúsenosti s trasou z Vernára až na Kráľovu hoľu? Je to asi poriadna štreka,ale privítam dobré rady.

Dzakomoo

Martin dik, u mńa to bola premiérová návšteva, a veru určite nie posledná.

Daulagiri

Toto je bezpochyby to najkrajšie z Kráľovohoľských NT. A keďže ich doslova milujem, tak sa hanbím že som týmto hrebeňom šiel zatiaľ len raz.
Naozaj veľmi fajný článok, príjemne sa čítal takto na večer a krásne fotky samozrejme.
Inak tiež tam mám vyhliadnutých viac miestečiek mimo značky (tie kotle, Holicu atď.)
Kráľovka je proste Kráľovná, bol som na nej 6-krát, ale vždy to bolo výnimočné.

Dzakomoo

keď tu pôjdem najbližšie, tak to už mám naplánované z Vernáru cez Prednú hoľu a Martalúzku. snáď sa mi to podarí ešte túto jeseň.
Peter tá Holica aj mňa láka, ale nechám ju aspoň zatiaľ na pokoji :) ale aj vedľajšia Dzurová by určite stála za návštevu.

RadoZH

My sme urobili kráľovoholskú hrebeňovku teraz v auguste zo Šumiaca s cieľom v Pohorelej (auto sme nechali ráno na stanici). Dole sme nešli po modrej "zarúbanej" o ktorej píšeš (a ako čítam urobili sme dobre, naše rozhodnutie bolo náhodné, ale tiež nás tlačil čas), ale pri tej útulni sme krátkou spojkou prešli na lesnú cestu, bola to aj cyklotrasa a o tom, že je najschodnejšia nás utvrdil aj člen lesnej stráže, kt sme stretli po ceste dolu do doliny.

Peter Miler

Pekná túrička aj článok samozrejme. My sme svojho času išli zo Ždiarskeho sedla opačným smerom a tiež to bol rachot. Najprv poľovníckym chodníčkom, ktorý sa nám na sedle pod Bartkovou stratil, potom nasledovali húštiny a v závere boli aj rúbane s popadanými stromami, ale napokon sme v Tepličke stihli bus :-)) Bolo to pred dvoma rokmi a práve vtedy sme si vyhliadli tú Holicu, kde sme boli vlani na jeseň. bolo to nezabudnuteľné - veľmi silný zážitok :-))

Burtie

my sme sli tiez od telgartu, v july. chceli sme si to dat skratkou po modrej ale znacku sme nenasli a brodenie sa cez maliniste sa nam nepozdavalo, tak sme sa vratili a sli cez andrejcovu a vidim ze sme dobre spravili :) inak fajn jednodnovka

PaliT

Martalúzkou sme išli celkom nedávno, ale bolo to trochu ako chôdza v tuneli, lebo väčšinou bola až po Andrejcovú hmla. V tomto článku sme si aspoň mohli pozrieť, čo sme mali vidieť.

Vlado 2

Osobne by som doporučoval výstup na Kráľovu hoľu z Pustého Poľa cez Martalúzku, táto trasa je pútavejšia ako po červenej značke, aj keď trošku dlhšia.

Jantaara

svatopluk, aby bolo jasné, my sme cez Kráľovu skalu zostupovali. :-)

Jantaara

dzakomoo, neboj, nevykala som, len vás beriem so samurajom za takú nerozlučnú dvojicu, že automaticky píšem v množnom čísle. Ani vás nerozoznávam, ktorý ste ktorý, podobne ako neviem, ktorý je Pat a ktorý Mat :-D

Svatopluk, ako píše muska. Značenie tam bolo slabšie, aj sme poblúdili. Vtedy sme ešte nemali GPS v mobile. Šli sme potom rovno dole, lesom viedol nevýrazný chodník, až kým sme na ceste krížom nenatrafili na značku zas.

Muska

Síce som to šiel dávnejšie (minulý rok) ale mohlo by pomôcť. Pre mnohých najmä nových návštevníkov môže byť táto trasa orientačne náročná, hlavne na rúbaniskách pod Kráľovou skalou, kde už rastie džungľa. Tak isto už aj kosodrevina podrástla a dosť zasahuje do chodníka.
Moja rada: cez prvé rúbanisko treba ísť len hore popri jeho ľavom okraji (ak tam ešte je) chodníček by malo byť vidno. Na zvážnici ktorá je nad ním treba pozornejšie hľadať odbočku badať na nej vychodený chodník. Po nájdení odbočky je to už v pohode..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma