Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Topánky Hanwag Tatra GTX

Jjano

Tie trhliny v koži môžu byť aj z prílišného voskovania - presne takto sa totiž prílišné voskovanie na topánkach prejavuje.

Stevo66

mal som kadeco, garmont,salomon,merrell,adidas... topanky neboli na nohach denno denne,v lete v suchu v 20 stupnoch si nedam 8" goracove topanky na nohu to da rozum...strasne malo tie topanky vydrzali za tie peniaze, mam pinacle ktore maju 9 rokov(snad aj viac), odchodene maju 10x viac ako tatry, neboli osetrovane nikdy tak poctivo ako tatry a su funkcne dodnes !!! rozmyslam aj ja nad la sportiva, ale bojim sa ze dopadnem tak ako pri fasistoch :(

o tej udrzbe sa nejdem s nikym bavit , tolko penazi za vosky co som ja dal do tych hanwagov som mohol mat minimalne dalsie dobre topanky !

Myš

Pridám aj ja moju skúsenosť s Hanwag Forest gtx. Kupoval som ich v r. 2007. Prvé dve sezóny jar-jeseň som v nich prešiel cca do 1000 km (raz za mesiac túra 40-50 km s batohom 10-15 kg, vážim +- 90 kg). Vždy pravidelne ošetrované. Cez zimu som vtedy nosil masívnejšie Trezety.
Ďalšie sezóny až dodnes v nich bolo prejdené tak do 200 km celoročne. Čiže celkovo majú nachodené cca 3500-4000 km. Okrem trochu zdeformovaného (scvrknutého) gumeného lemu okolo topánky (príliš blízke sušenie pri ohni) a mierne sa droliacej medzipodrážke (posledné dva roky) sú stále ok a nosím ich hlavne od jesene do jari. Kvôli droliacej sa medzipodrážke sa začínam rozhliadať po nových (zrejme hanwag alaska). V lete som začal používať nízke hanwagy. Najprv approach gtx, potom approach gtx II, teraz lime rock gtx. Obe approach vydržali cca 4000 km a odišli rovnakým spôsobom - postupné páranie švov v ohýbajúcej sa prednej časti a prasknutie gumeného lemu. Nové lime rock gtx nemajú ani 500 km, zatiaľ sú ako nové.

Istý čas som pracoval jar-jeseň ako geológ denno denne v teréne (priemerne do 10 km denne s lahkým batohom) a používal som topánky Garmont Nebraska gtx. Vydržali len rok a pol a mali nachodené max 3000 km. Začala sa odlepovať podrážka pod pätou, potom aj vpredu a jedného dňa bolo po nich - stáli cca 160 eur, takže ma to nejak nesralo. Koža aj gumený lem sú stále relatívne ok. Čistil a impregnoval som ich raz týždenne.

Stevo: podľa toho čo píšeš si v nich prešiel 2700 - 3600 km. Ak mi nové topánky vydržia 3-4 tis. km budem spokojný. Aké topánky si mal pred hanwagmi a koľko vydržali? Zo skúseností kamarátov zvažujem aj značky Meindl a La Sportiva.

PaliT

Toto naozaj nevyzerá na zanedbanú údržbu. Takto by nemala popraskať ani keby človek nenatrel topánky ani raz. Smola je, že slabé miesto bolo práve v mieste ohybu, pravdepodobne však použili úplne neadekvátny materiál.

Stevo66

autor musi byt registrovany a prihlaseny az potom tu ma ikonku fotoaparatu, dnes rano mi prisla registracia tak som pridal aj foto...a presne ako vravi Palo , veci sa uz nevyrabaju na kvalitu,ale na predaj...cim skor KO tym lepsie...tatry som si kupoval koli vyske a pohodliu kedze denno denne prejdeme 3-4 km pesi so psami... osetrovane boli pravifelne pripravkom GRANGERS G-MAX LEATHERCONDITIONER FOR FULL GRAIN LEATHER, pre tych ktory si myslia ze koza popraskala zanedbanou udrzbou... v skratke : boli to nekvalitne spracovane topanky z lacnych materialov za velmi vela penazi ...

k membrane sa nejdem vyjadrovat, lebo ani srnka netusi co tam je pouzite ale gore to nieje ...

Stevo66

neocakaval som od predajcu na SK ziadne zazraky, ked sa toto stane v cudzine tak ponuknu zakaznikovi minimalne zlavu a peknu zlavu na dalsi par ak by mal zaujem, napisal som svoj nazor skusenost, mate tam fotky , nepresviedcam nikoho, pre mna topanky od nemcov nikdy viac !

Pavol "Chodec" Horvath

Je jedno ci niekto tvrdi ze hagwag tatra gtx su super a ze iny tvrdi presny opak. Cim viac ludi sa vyjadri na tuto temu, tym bude mat potencionalny zaujemnca viac spatnej vazby ktora mu pomoze sa rozhodnut. Niekto si ich kupi aj keby tu napisalo 100 ludi ze su to smejdy a presne naopak. A niekomu sa nerozpadnu ani za 10 rokov, inemu za 5 dni. Kazdy si musi poriesit vlastny system: ja kupujem Garmont Nebraska, ked sa rozpadnu dam ich opravit a ked uz im niet pomoci tak ich vyhodim a kupim nove. Urcite existuju topanky (napr. Makara???) ktore sa nedaju znicit, len ich treba najst (napisat recenziu) a hlavne zaplatit (vratane menenia podrazky) kedze budu drahe.

Zo Stevom66 som sa bavil na tuto temu ked ma bral autom z RV do KE a jedina vec ktora je dolezitejsia ako kvalita topanok je vyjadrovat sa tu (bez emocii a hlavne k teme) ohladom vsetkych vyrobkou ktore clovek kupi: ci su dobre alebo smejdy. To iste plati o utulniach, pramenoch, turach, atd. Tu clovek pomoze inym a nech sa rozculuje (alebo mudruje) kolko chce, nic a nikto nezastavi globalizaciu: vyrobu topanok ktore sa maju rozpadnut cim skor aby sa mohli vyrobit a hlavne predat nove!

Opossum

STEVO66: Mne sa teraz odlepila okopova cast na Mammutoch. Este stale v zaruke, topanky mali nachodenych cca 500km. A rovno to spravili dva pary (aj frajerke). Este stale v zaruke.

Za 7 rokov turistiky je to treti zniceny par a mam pocit, ze kazdy novy vydrzy menej ako ten predtym (a to chodim coraz menej).

Takze presne ako hovoris, od teraz kupujem topanky v Decathlone.

Jjano

Stevo, nerozumiem. Čo si čakal od výrobcu či predajcu?

Ikonka fotoaparátu je spolu s textom "Pridať obrázky (max 5)" hneď pod poľom, v ktorom píšeš komentár. Pridaj fotky,lebo bez nich to celé pôsobí iba ako hejt Hanwagu.

Stevo66

topanky boli pravidelne osetrovane pripravkom s vcelym voskom na kozenu obuv , neviem ako sa ma clovek starat o podrazku a okopovu cast, este som nikde nepocul ze by niekto osetroval gumu na topanke...
ocakaval som ze tie topanky nieco vydrzia,kedze je to slavna fasisticka rucna vyroba ,ale opak je pravdou a ako tu pise chlap , je lepsie si kupit lacne "smejdy" za 30e z dekatlonu 4x za rok ako jedne kvalitne topanky... neviem najst tu ikonu na pridanie foto...
kazdy kto rozmysla nad hanwagom nech sa na to vykasle a rozmysla nad topankami a nie komercnym smejdom...od vyrobcu a predajcu som cakal ine vyhadrenie , nie " a co my s tym ked su po zaruke" ???

Peter61

Jjano :
hej , dakedy davno som cital tusim v ceskom Pelotone, ze v D sa vyhodi 750 000 bicygľov/r.

Jjano

Inak, je si treba povedať jednu vec: topánka je spotrebný materiál.
Slovensko nie je pre výrobcov outdoorového výstroja trh, tým sú dominantne západná Európa a severná Amerika, prípadne ešte Austrália a ďalšie menšie segmenty. Kúpna sila v týchto oblastiach je veľká a topánky, bundy, batohy a pod., čo sú u nás investície na veľa rokov, sú na Západe spotrebným materiálom na relatívne krátke obdobie. Kupujú sa na rok, na dva, potom sa už obzeráš po novších.
Nie je to dobré z environmentálneho hľadiska. A nie je to dobré z hľadiska Slovenska - ceny za výstroj sú všade viac-menej rovnaké, ale mzdy nie, čo nás stavia do obrovskej nevýhody.

Lubo

Stevo66, to si fakt seriozne cakal, ze vyreklamujes topanky po zaruke?
To vsetko, co si vymenoval v svojom hneve, ktory ti vzal aj schopnost vyjadrovat sa slusne, sa stalo v intervale 2-2,5 roka? Inac popraskanu kozu ti nik neuzna ako reklamaciu, lebo ide o zjavne zanedbanie starostlivosti.

Kazdopadne, pridaj fotky, radi sa viaceri pozrieme na to, ako sa daju za 2,5 roka rozbit boty.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum