Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalá horáreň Janiš

Diskusná téma K článku: Bývalá horáreň Janiš

Pri zostupe z Panskej Javoriny v Považskom Inovci som si za miesto nástupu na autobus zvolil Novú Lehotu. Znamenalo to, že musím prejsť z jedného údolia do druhého neznačene, aspoň podľa harmaneckej mapy. Napokon ma od Dolných Zliav zelená cykloznačka, súčasť Bikeparku Považský Inovec, doviedla k zelenej Podhradie - Bezovec. Po pár metroch som došiel k zarasteným budovám bývalej horárne Janiš. Keď som po návrate domov zistil, že táto možnosť prenocovania nie je zaznamenaná na Hikingu, rozhodol som sa ponúknuť ju prípadným záujemcom.

V.v.l.a.a.d.o.o

Horný dom je už úplne zarastený, tak sme sa ani nepokúšali predierať k nemu. Spodný je zhruba v tom stave ako v článku, od prameňa voľný prístup, dvere všetky zamknuté. Spali sme len pri stene, pod presahujúcou strechou. Z opačnej strany je dom už úplne zarastený. K stodole tiež ťažký prístup cez žihľavu a bujnú zeleň, my sme sa ani nepokúšali dostať dnu. Z rúrky vyteká čistá voda.

Samkoh

Matasek: viem potvrdiť, e tam skautské táborisko.

Yavanna

Cez leto 2015 sme tam pobudli niekoľko daždivých dní a vybudovali doslova "kuchynku" so stolíkmi, lavicami, poličku ap. Stačí prejsť cez senník do zadného prístrešku, kde niekto pred nami spravil ohnisko, ktoré sme len dokončili a zabezpečili (opatrnosť je tu potrebná). O kúsok ďalej za ním je dokonca používateľná latrína. V senníku na pár miestach prší cez strop, ale dá sa tomu vyhnúť. Som zvedavá či to tam tento rok ešte bude, čoskoro pôjdem pozrieť. Snáď nejaký tragéd nepopálil stolíky...

Matasek

Pekne miesto na taborenie sa nachadza 50 m v smere na novu lehotu treba prejst cez potok a potom cez luku na okraj lesa

Tramtária

Neviem ako je to teraz, no minulú zimu bola táto horáreň obývaná. Bolo vidieť, že nejaký samozvaný zálesák sa tam evidentne udomácnil na zimu. Tak pozor na to, nespoliehať sa automaticky na nocľah.

Tono

Clovece niekedy zaciatokom leta roku 1992 alebo 1993 sme sa kamaratom tam pristavili po vodu. Horar nas pozval na poharik palenky... a uz je opustene.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov