Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rainerov náučný chodník

Diskusná téma K článku: Rainerov náučný chodník

Keď sa vyberiete na vychádzku po Kúpeľnom chodníku v Starom Smokovci, ktorý začína pri údolnej stanici pozemnej lanovej dráhy na Hrebienok, tak v mieste, kde sa odkloní modrá značka na Slavkovský štít, nájdete nový náučný chodník. Naposledy som tadiaľto išla koncom zimy a ešte tu nebol. Je venovaný osobnosti Jána Juraja Rainera, ktorý postavil prvú chatu vo Vysokých Tatrách v roku 1863.

Merhorn

Aka to nahoda, siel som po nom minuly piatok cestou na slavkovsky :)
Neviem ci to len moj dojem je ale to velebenie rainera akoby za vsetkym stojacu osobu mi trosku prislo nieco na sposob zimmermana. Aj to obdobie by sedelo:) Ale inak pekne to je.

Tomáš J

Tak na stránce naucnechodniky.sk není zatím uveden ani NCH Rakytovské plesa, NCH Belianske lúky, 2 NCH v okolí Starého Smokovce - Malý kúpelný (viz. nedávný článek) a druhý chodník začínající za amfiteátrem a směřující na vyhlídku nad Smokovcami (jméno nevím, nyní je tam i křížová cetsa) a letos nově otevřený Lesnický naučný chodník Flak a NCH krivý kút u Spišské Belé. Nebo astronomický naučný chodník na Staré Lesné. Ví někdo o nějakých dalších nových NCH v Tatrách ???

Shatterhand

Tomáš J: 3 roky starý krátky NCH Pramenisko od ŠL TANAPu v Lomnici , ale neviem, či je teraz otvorený, nedávno ho dočasne uzavreli. A z tatranských NCH na naucnechodniky.sk z pochopiteľných dôvodov nenájdeš ani "szlak dydaktyczny" na Morské oko /asfaltkou/, a krátučké "ściezky dydaktyczne" na záhrade múzea TPN v Zakopanom či v
Ośrodku Czynnej Ochrony Płazów i Gadów v Doline Olczyskej.

Bazin

pramenisko sa ma na jar opravovat, ale koncom augusta sa dalo po nom preist.

Bazin

na smerovniku zubry totiz chybala uzavera

Tomjim

Měl by vzniknout nový naučný chodník na Hrebienku. Víte někdo podrobnosti ?

Lubo

Pribudli nove naucne tabule. Su pekne spracovane. Samozrejme, Statne lesy TANAPu si neodpustia jemne forsirovanie svojej nevole k bezzasahovosti v 5. stupni ochrany.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum