Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rainerov náučný chodník

Diskusná téma K článku: Rainerov náučný chodník

Keď sa vyberiete na vychádzku po Kúpeľnom chodníku v Starom Smokovci, ktorý začína pri údolnej stanici pozemnej lanovej dráhy na Hrebienok, tak v mieste, kde sa odkloní modrá značka na Slavkovský štít, nájdete nový náučný chodník. Naposledy som tadiaľto išla koncom zimy a ešte tu nebol. Je venovaný osobnosti Jána Juraja Rainera, ktorý postavil prvú chatu vo Vysokých Tatrách v roku 1863.

Lubo

Pribudli nove naucne tabule. Su pekne spracovane. Samozrejme, Statne lesy TANAPu si neodpustia jemne forsirovanie svojej nevole k bezzasahovosti v 5. stupni ochrany.

Tomjim

Měl by vzniknout nový naučný chodník na Hrebienku. Víte někdo podrobnosti ?

Bazin

na smerovniku zubry totiz chybala uzavera

Bazin

pramenisko sa ma na jar opravovat, ale koncom augusta sa dalo po nom preist.

Shatterhand

Tomáš J: 3 roky starý krátky NCH Pramenisko od ŠL TANAPu v Lomnici , ale neviem, či je teraz otvorený, nedávno ho dočasne uzavreli. A z tatranských NCH na naucnechodniky.sk z pochopiteľných dôvodov nenájdeš ani "szlak dydaktyczny" na Morské oko /asfaltkou/, a krátučké "ściezky dydaktyczne" na záhrade múzea TPN v Zakopanom či v
Ośrodku Czynnej Ochrony Płazów i Gadów v Doline Olczyskej.

Tomáš J

Tak na stránce naucnechodniky.sk není zatím uveden ani NCH Rakytovské plesa, NCH Belianske lúky, 2 NCH v okolí Starého Smokovce - Malý kúpelný (viz. nedávný článek) a druhý chodník začínající za amfiteátrem a směřující na vyhlídku nad Smokovcami (jméno nevím, nyní je tam i křížová cetsa) a letos nově otevřený Lesnický naučný chodník Flak a NCH krivý kút u Spišské Belé. Nebo astronomický naučný chodník na Staré Lesné. Ví někdo o nějakých dalších nových NCH v Tatrách ???

Merhorn

Aka to nahoda, siel som po nom minuly piatok cestou na slavkovsky :)
Neviem ci to len moj dojem je ale to velebenie rainera akoby za vsetkym stojacu osobu mi trosku prislo nieco na sposob zimmermana. Aj to obdobie by sedelo:) Ale inak pekne to je.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov