Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: pohodička na Včelári

Paulovič pali76ZM

Tak sme na tom asi rovnako čo sa týka spokojnosti. :)
Ja tiež ešte na zrkadlovku ešte nemám a tak som rád že SX30 fotí tak ako fotí. :)
Na fotenie rôznych potvoriek živočíšneho druhu je ako stvorený.
Ale som hlavne rád že sa dá (aj keď s pomocou rôznych redukčných krúžkov) naň nasadiť nejaké tie filtre a aspoň sčasti vylepšiť fotky.
Prajem veľa šťastia pri hľadaní tých správnych filtrov, a prajem veľa skvelých fotiek. :)

Samuraj

Ďakujem, to ma teší, že sa fotky páčia :-)
S foťákom som spokojný. Keď ho porovnám s jeho predchodcom Olympus X-775, tak som si určite polepšil. Veď to som aj chcel :) Kým začnem používať zrkadlovku (čo môže byť aj o 10 rokov a možno nikdy...), chcem vyskúšať ultrazoom od rôznych výrobcov s rôznymi objektívmi (Leica, Carl Zeiss).
Na Powershot SX40 HS mi vyhovuje jeho skvelý zoom, kvôli ktorému som si ho vybral. Má svoje muchy, napr. clonu len do 8.0, čas závierky max. 15sek alebo pomalé zaostrovanie, no u mňa zoom 35x + digitálny 140 všetky nedostatky odsúva stranou. Doteraz, resp. hlavne na jar, keď nie sú na stromoch listy, som s ním nafotil 50 druhov našich aj sťahovavých operencov. Takže spokojnosť je veľká :-))
Nastal čas vyskúšať fotiť cez filtre, tak idem niečo vygoogliť :D

Paulovič pali76ZM

Samuraj som rád že foto zaujalo . :) Jašteričiek tiež bolo dosť , teplé slnečné lúče ich ešte stále ťahajú na skalky. :) (a nielen jašteričky :D )
Filtre používam Hitech prechodové a držiak filtrov od Cokinu aj s redučným krúžkom a k tomu ešte redukčný krúžok na polarizák Hoya. Väčšinu vecí som riešil cez Photonet.sk a redukciu na filtre FA-DC67A na compmania.sk
Takže prakticky všetko cez net. :) Tak asi takáto je moja výbava k mojej SX30-ke.
Inak s SX40 ako,spokojný ? Fotky z nej sú výborné , takže asi spokojnosť. :)

Samuraj

Včelár je zaujímavý. Bol som tu už viac krát. Je to riadny zráz s množstvom skaliek a zakrpatených dubov, raj pre jašterice, no aj človek sa tu na Slniečku rád vyhreje :-)
S fotkou si ma predbehol. Rozmýšľal som, že ju pridám do galérky, ale nemal som ju v očakávanej kvalite kvôli protisvetlu.
Všimol som si, že používaš filter. Potrebuješ na svoj powershot tiež adaptér k filtru, ako si to žiada môj sx40? Ak áno, môžeš mi poradiť, kde ho zoženiem mimo netu... Vďaka

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok