Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Garmin Oregon 650

Sawa

Mal som ho dva dni, niečo som ponastavoval, raz som ho vyskúšal vonku a už je na reklamácii. Začal sa sám vypínať, mrznúť a nakoniec sa už nechcel ani naštartovať. :-) Uvidím, aké vyjadrenie príde zo servisu.

Lubo

p.s. Vsetky foto v clanku su robene bez podsvietenia. Mozes si tam urobit vlastny obraz.

Lubo

@john.sp
Displej nie je ako pri mobiloch. Len vrchna na dotyk senzitivna vrstva je tak ako v mobiloch kapacitna. Vysledok je, ze displej je velmi dobre citatelny bez podsvietenia a dokonca uplne najlepsie na priamom slnku :-). Uvadzam to aj v texte clanku.
Podsvietenie vylepsuje podanie farieb, no nutne na pouzivanie navigacie nie je. Samozrejme ked je tma tak ho treba.

John.sp

Ak je to displej ako na mobiloch tak je nutné mať zapnuté podsvietenie celý čas. Alebo sa mýlim ?

E-rik

hmm, z tych fotiek som prijemne prekvapeny. Vdaka za ukazky, najma za tie z nie celkom idealnych svetelnych podmienok.

MatusM

Tomaash, výdrž silne závisí aj od druhu/značky NiMH batérií. Garmin turistické navigácie používam takmer denne od roku 2005 a jednoznačne najlepšie sa osvedčili biele Sanyo Eneloopy 2000 mAh.

Aj po rádovo desiatkach, možno stovkách cyklov spoľahlivo vydržia 8 až 11 hodín (podľa intenzity používania GPS, väčšinou zbieram tracklog, teda GPS je zapnuté nonstop s občasným navigovaním, uložení bodu, prisvietením, fotkou).

Pre porovnanie originálne akumulátory od Garminu (NexCell, 2000 mAh) vydržia 6 až 8 hodín, rovnako tak (paradoxne) novšia generácia Sanyo Eneloop čiernej farby (2400 mAh), ktoré som si chcel otestovať. Pri kúpe ďalšieho balíčka sa ale určite vrátim k bielym.

Na víkendovky chodím s 2-3 pármi.

Jjano

Garmin píše, že display je nejaký odolnejší (The screen is strengthened for impact resistance), ale čo to v praxi znamená, to ani srnky netušia.

Lubo

Kolko naozaj vydrzi silne zavisi od sposobu pouzitia. Ci len zbieras tracklog a mas zapnuty rezim setrenia baterie (=uplne vypnuty displej) alebo ci geokeskujes, pripadne a ci ti treba aj podsvietenie displeja.
Pri mojom beznom pouzivani som vedel s Garmin batterypackom zvladnut vikendovku na jedno nabitie.

Tomaash

Skoda, ze sme sa nedozvedeli, kolko naozaj vydrzi na baterkach, pripadne na clankoch, ktore mavaju o 40% vyssiu kapacitu.

PaliT

Fajn recenzia.
Možno jedno vysvetlenie, ktoré v článku chýba: maximálne rozlíšenie pri fotografovaní je kľúčová vec, ak chce niekto urobiť výraznejší crop nasnímanej fotky. Keďže sa tu používa širokouhlé sklo a nie je možné prizoomovať nejaký objekt, jediná šanca je potom fotku orezať a dúfať, že ešte stále zostane dosť pixelov na prezentáciu. Teoreticky by sa dalo priblížiť predmet tak, že prídem s aparátom až k nemu, ale to sa vždy nedá, prípadne skús dostať tvár na celú obrazovku - výsledkom bude obrovský zdeformovaný nos. Takže odfoť z diaľky a urob crop.
V tomto to 8 mega istí...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov