Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vernár – Predná hoľa – Pusté pole

Zdenči

Tak to je jasné. Treba si vedieť vybrať. Kto chce šunku napr. za 1€ kilo, ten nesmie čakať, že v nej bude mäso.

Lubo

V nasich obchodoch budu take potraviny ake chceme kupovat. Su nasimi zrkadlami - obchodnici nie su ziadni manipulatorski sviniari ako sa casto kde-kto ponosuje aj z najvyssich miest. Konspiracie bokom! Oni chcu, aby sa predavalo a daju co ludia kupia. Treba sa preto pozriet na obsah svojho kosika a zacat v nom.
P.S. Lacne sracky produkuju aj slovenski vyrobcovia rovnako ako kvalitu najdete aj medzi polskymi vyrobkami.

Zdenči

Presne tak. Čítal som minule o ružomberskom mäsokombináte. Patril medzi najväčšie v Československu a dnes je z neho už len kôpka sutiny. Čakám, kedy tam vyrastie nejaký Aupark.

Endemit

Zdenči. To nie je o vlastenectve.to je o tom že po revolúcii nebola žiadna koncepcia. Naivne sme si mysleli že všetko zo západu je super a kým sme sa spamätali už sme tu mali všetok ten šit, poľnohospodárstvo v troskách.... To je na dlho ale vieš o čom točím. Taká pikoška. Agrokombinát Liptov zo sídlom v Liptovskej Osade bol pred revolúciou väčší ako Slušovice. Mal pobočky po celom Československu zamestnával tisíce ľudí a kŕmil polovicu národa kvalitnými potravinami. Nie všetko bolo za komančov zlé.

Zdenči

Momentálne máme v chladničke maslo a bryndzu z Biofarmy z Liptovskej Tepličky. Kilo stojí rovnako ako v obchode to nemecké maslo.Do Modry pravidelne chodí chlapík od Púchova s ovčími výrobkami z ich farmy, takže na túto strunu som naladený aj ja...len píšem tak všeobecne, že aspoň základné potraviny by v našich obchodoch mohli byť slovenské. Tak ako napr. v Rakúsku, kde si vystačia s vlastnými potravinami...ale je to všetko aj o kúpnej sile obyvateľstva a ťažko presvedčís niekoho, kto žije od výplaty do výplaty alebo je na dávkach, aby kupoval slovenské kvalitné výrobky, keď si môže kúpiť nejakú lacnú sračku z cudziny. Hold, Slovákom chýba vlastenectvo.

Phalike

Aktualne sa castokrat vo Svajciarsku stretavam s tym ze turisitcke chodniky vedu priamo cez pasienky plne krav a oviec a vidim ako sa ta krajina hospodarsky udrziava. Je pravda ze clovek tu nejade tolko ludoprazdnej "divociny" ako na Sovensku ale zas nema problem kupit lokalne vyrobky na kazdom rohu, castokrat v mnohych salasoch a usadlostiach priamo v horach, aj v polohach okolo 2000 m.n.m.

Lubo

RAJO maslo doma zo zasady nekupujeme, lebo je vyrobene v Nemecku. Najcastejsie kupujeme Orava Milk, pretoze je to asi najslovenskejsie maslo ake mozno kupit v beznej predajnej sieti. Ide o malu mliekaren z Oravy, ktora vznikla ako zaujmove zdruzenie okolitych farmarov.

Netreba sa ponosovat na "system", "siete", "nadnarodne koncerny", a ine hlupoty, ALE zacat od seba a rozhodovat svojou penazenkou :-).

Bazin

bez deti, chcelo to potiahnut az na KH, ale nebol cas.
Hej, mliecne vyrobky z eu,....ale ten tazky zivot na holiach, sme zleniveli.

Zdenči

Pekná štreka...to ste dali aj s deckami či len vy dvaja? Škoda, že väčšina pasienkov na Slovensku zarastá,nevyužívajú sa a aj také maslo si kupujeme z Nemecka

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum