Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vernár – Predná hoľa – Pusté pole

Diskusná téma K článku: Vernár – Predná hoľa – Pusté pole

Začneme v horskej dedinke Vernár a budeme sledovať náučný chodník, vedúci na Kráľovu hoľu. Vrcholom túry je vrch so zopár skalkami, ktorý ako keby nevedel, kam patrí. Respektíve ho mätú tí, čo si ho chcú prisvojiť. Ochranári mu udeľujú titul najvyšší vrch Národného parku Slovenský raj a geológovia si ho vážia ako najvýchodnejší kopec pohoria Nízke Tatry. V mene má „hoľa“ a práve to nás zaujalo. Bude hôľny alebo zarastený? Budú tam nejaké pasienky? A budú udržiavané? Tak sa poďme pozrieť, ako to tam vyzeralo v lete 2013.

Wilson305

Zdravim
Chcem sa spytat z vernara po cervenej na mape ukazuje nejaku budku kde by sa asi dalo prespat.je tam take nieco.alebo dalej smer lip teplica ci je nejaky budka na prespanie.dakujem

Sona

Vdaka za tip na pekne miesto, Predna hola fakt stoji za navstevu. Aj Smreciny vyzeraju paradne, ale pri starte o 15-tej z Vernara sa nedali stihnut, tak nabuduce.

Baksay

Aktualne info zo vcera:
pod Prednou holou kopec snehu, ale preslapali sme to nejako, len od Smrecinskeho sedla odporucam ist po cervenej na Mornu a potom na vrchol, nie po hrebeni, lebo je tam mnozstvo popadanych stromov a je to tazko prechodne.

Baksay

Zdravim, rad by som si presiel tuto trasu, hlavne teda Prednu Holu, ale zhanam nejakeho partaka, resp. partakov. Teraz tam asi bude dost snehu, ale tak o mesiac by to uz mohlo byt lepsie.

Bazin

daulagiri, no prave na fotkach sa zdaju rovnake, ale ked ides krajinou kazdy pasienok vnimas inak, ale to dobre poznas...

Daulagiri

Fajné čítanie, akurát možno trochu veľa "rovnakých" fotiek z pasienkov.
Z Vernára na Smrečiny a potom na Martalúzku sme šli minulý rok. Na Prednej holi sme však neboli, lebo pršalo a nemalo to zmysel. Inak krásna krajina, vtedy ešte bez tej holiny. Sľúbil som si že sa tam niekedy vrátim.

Peter Miler

Dzakomoo, včera mi sľúbili, že to tam dajú. Prerábajú nejaké tech. veci a tak to zatiaľ nie je v archíve. Bud. týždeň by to tam už malo byť. Každopádne ti dám vedieť mailom, to bude najlepšie.

Bazin

dzakomoo, hej fotene to je roznymi ohniskami,aj 8mm.

Dzakomoo

inšpirujúci článok a pekné fotky, aj ja sa na túto hoľu niekedy chystám.
fotil si niektoré zábery širokáčom? sa mi zdajú niekde stromy dosť zaoblené.
a prečo v archíve nie je táto Téma, rád by som si to tiež vypočul.

FunTTomas

NP Slovenský raj: a v čom je problém? Predná hoľa je aj najvyššou kótou, najvyšším vrcholom, najvyšším vrchom a zároveň i najvyšším bodom NP Slovenský raj. Všetko je to v prípade Prednej hole rovnaké, len s tým, že leží na vonkajšej hranici NP a nie uprostred územia NP.

Bazin

peter,tak to si urcite vypocujem,dik

Marcelp

velmi pekne miesto len skoda ze to pocasie

pocasie.pozri.sk

uz mi nedovoli to preskumat viac..... V slovensko raji som bol len by tam mohlo byt viac sluzieb aj ubytovania.....

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov