Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Včelín na Mikulášskom vrchu

Diskusná téma K článku: Včelín na Mikulášskom vrchu

Veporské vrchy nepatria na popredné miesta v turistickej návštevnosti, čo sem láka najmä tulákov, vyhľadávajúcich pokoj a divokú prírodu. Tunajšie hory sú ideálne na niekoľkodňové vandrovačky spojené s nocovaním v prírode. Najkrajšie sú noci "pod širákom", no niekedy človek ocení možnosť schovať sa pred zlým počasím. Pre tento prípad sú Veporské vrchy taktiež ideálnym pohorím. Nachádza sa tu množstvo búd, salašov, prístreškov a senníkov, kde sa dá schovať.

Aner

na útulni "včelín" sme prenocovali z 21 na 22 novembra bolo dobre ,je vidieť že sa sa o dané miesto niekto stará . len čo bolo pre mna sklamaním že piecka tam už nieje no na fotkách sa ešte nechádza je to zavádzajuce-treba sa na to pripraviT.. chcel by som sa opýtať kompetentných ak tu nejaký sú že si sa planuje nejaka piecka tam zamontovať . možno by som aj ja vedel zohnať nejakú piecku, všeubecne sa nebránim spolupraci nejakej ☺️☺️ môj fb je Aner X Gorbulas. o toto krásne miesto treba ďalej udržiavať na "žive" ✌️☺️

Skriatok

Dolné pánty na dverách niekto opravil :). Vsetko v poriadku. Metla dosluzila. Zial som to nevedel (Ked to viem, tak zoberiem zo sebou novú).

Skriatok

A pozerám ze dvere su v horsom stave ako juli :(. Moje foto z júla:

Skriatok

Ahoj MatúsM! Naschvál si odfotografoval starú rozpadnutú nástevnú knihu? :). Z novej nemás náhodou foto? Bol by som zvedavy kolko ludí tam prespalo od konca júla. Ten pivo tam bol uz aj vtedy.

MatusM

V piatok sme si tu oddýchli počas túry, vo Včelíne relatívne čisto, len trochu mišacincov na stole. Piecka nevyzerala byť používaná, nedá sa na ňu spoľahnúť. Vďaka škriatkovi za upratanie a novú návštevnú knihu.

Skriatok

Stvrtok cez den som robil mensiu brigádu na Vceline. Po troch prespaniach v predoslych rokoch som chcel zavdacit. Opravil som trosku lavu stranu (utesnil som lepsie, navrtal som dve kusy OSB dosky), vymaloval som bocné steny kym to vydala farba (Maloval som akrylom, aby to menej zapáchalo). Privrtal som vrch stola. A nakoniec som poupratal. Nechal som tam novú nánstevnú knihu ( stará uz je v dezolátnom stave). Zial spominané okná z predoslého prispevku nie su opravené. Sú tak ako v mojom prispevku 5.4. (A preto nechápem príspevok lukana). Ked to viem zoberem zo sebou aj dve kusy lexanu. Pila tam nie je, len list. Fotky su z mojho jednoduchého mobilu. Nechcelo sa mi este aj foták tahat. P.S. hikemates – neberte to ako ,,reklamu,,.

Lukano

Okná sú už opäť zasklené. Keď tam niekto najbližšie pôjdete zoberte so sebou aj sáčok na odpad. Ten čo tam bol, bol už plný, tak som ho zobral.
K dispozícií sú tam aj 2 spacáky, pílka na drevo, sviečky... Ak sa pôjdete za tmy túlať po okolí treba si dať pozor na ostnaté drôty.
Miesto je to ale naozaj magické a za 2 dni sme tam nestreli ani jedného človeka.

Skriatok

Vcelin v poriadku (Prespal som tam minuly tyzden). Akurát uz dve malická okná sú bez skla. Niekto tam uz dal kúsky PES, ale netesnia moc. Z vnútra som to trosku poopravil s ,,preglejkou,, co som tam nasiel. Ja to mám zial dost daleko (190km) aby som to odskocil opravit :(. Dobré by bolo tam dat plexisklo alebo lexan (Pribl.velkost som odmeral papierom). Spodná cast kde boli úli - je to len napchaté PES, a z jednej strany doska - by uz tiez potrebovalo lepsie riesenie. Cim viac to tam hrdzavie.

Matobee

Tak od 20 do 35 cm. Zvažoval som či brať, či nie, ale mal som ich. Keby idem teraz tak ich už neberiem. Kľudne sa dá aj bez. Plus veľa bežkárskych trás vedie po značke. Dobre sa išlo. Snežnice som mal raz obuté na pol kilometra.

Ade.e

Ako je to tam s vyskou snehu? Mal si sneznice?

Matobee

Aj ja si hovorím. Veď je to teraz v móde. :-)

Peter61

BBB?
prečo by sa bludička mala brodiť snehom bez bežkoch ?

Matobee

Nocoval som vo včelíne do dnes. Všetko je v poriadku. Sú tam nejaké potraviny, drevo, ale nekúril som.
Osadníkov asi vyhnali mrazy. Chvalabohu.
Okolo sú porobené bežkárske trasy a zavše prebehnú aj "noční jazdci" tak sa netreba ľakať. :-)
(Snáď to nebola bludička na bežkách)

Lukas13

ahoj skriatok... večer okolo desiatej/jedenástej sme prišli k včelínu bol zamknutý, z vonku osvietený "vianočnou" svetelnou reťazou, znútra hrala potichu hudba a na otázku či sa nájde miesto na prespanie sme dostali odpoveď "asi né" :D ale ďalej po značke je altánok kde sa dá núdzovo prespať

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum