Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Buchlov – plnenie túžby o západe slnka

Diskusná téma K článku: Buchlov – plnenie túžby o západe slnka

Vtáčnik je moje domovské pohorie a je preto logické, že som v ňom navštívil takmer všetky najatraktívnejšie miesta. Ako býva zvykom, niektoré si zasluhujú väčšiu pozornosť. A jedným z takých je Buchlov. Vzdialené vyzývavé skalné bralá, ukrývajúce sa mimo hlavného hrebeňa. A hoci som na ňom bol dvakrát, v hlave sa mi dlho prevaľovala ešte túžba na východ a hlavne západ slnka. Prvýkrát som sa ju pokúsil naplniť v lete 2011, ale určité tragikomické udalosti mi to prekazili. Ale sny sa majú plniť a pre ďalší pokus som si vybral koniec augusta 2012.

Daulagiri

Hmm Tomáš, no toto je starší článok, vtedy sa väčšie fotky nedali pridať. Na aktualizovanie by som ich musel znova upravovať. Možno ti ich nejak pošlem väčšie aby si si ich vedel prezrieť dôkladnejšie, uvidím.
Premýšľam že od toho 2012-teho som tu už nebol, ale vrátim sa ešte.

TomXX

Ahoj Martin, dali by sa niekam zavesiť foto z tejto akcie vo vyššom rozlíšení? Alebo by redakcia mohla aktualizovať v článku? :) V piatok som tam bol (už druhý krát), ale máš fakt vydarené fotky. Díky.

Clarion

Palec hore! Buchlov je srdcovka, za svoj biedny život som bol na jeho vrchole cca 70x. Nie je to preklep.Pre vandráka, čo s osadou obýval zrub Tulak (neďaleko na Kňazovej lúke)to bol logický a aj nelogický cieľ všetkých našich vychádzok, vandrov, šlapákov. Preto sa stal mojim najoblúbenejším "pupákom na svete".

Eric

No medzi miestnymi sa hovori o nej stale castejsie :(((

Adushka

Eric, však to! My sme nechali auto na Sekaninách a pozeráme, že zákazová značka nikde a rampa ďalej zničená. Cestou dolinou hore nás obehlo len jedno auto s prívesom, ale potom naspäť tými zvážnicami - dve autá poľovníkov, a ďalšie dve neviem koho.. ťažba snáď nebude..

Eric

Pekne ste dali. Inak minule som si vsimol, ze pri Sekaninach zmizla znacka zakaz vjazdu a vyssie dokonca uz nie je ani rampa. Neviem preco, dufam, ze nie kvoli planovanej obnove tazby kamena na Hradku. Nezacali tam moc behat auta po Bystricianskej doline? To by bola dost skoda.

Daulagiri

Fíha super Adush, príjemný okruh ste dali. Ako som písal, mne ten Žarnov stále uniká. A škoda toho počasia, ale aspoň je dôvod na návrat, prípadne aj s nocľahom :-)

Adushka

Paráda Maťo, včera som si dala Buchlov konečne aj ja, bol to pekný výlet s Matúšom a svokrovcami, Bystričianskou dolinou hore, Buchlov, potom Žarnov a naspäť na Sekaniny k autu po zvážniciach.. veľmi pekné miesta sú to, akurát škoda, že nejaké ďaleké výhľady nám neboli dopriate, napriek super predpovedi bol silný opar a nebolo vidieť ani na Kľak.. snáď niekedy inokedy..

Peter Miler

Paráda ako vždy! Už sa neviem dočkať na jar. Tohto roku mi Vtáčnik ušiel. Krásne fotky Maťo.

Aďo.4

zatiaľ som si prečítal len tento článok,pretože počas tohtoročného liečebného som bol prvýkrát pozrieť Buchlov i Žarnov...Tak sa mi podarilo prejsť určitú časť trasy,ktorú opísal Martin..Každý z týchto vrcholov má svoje čaro..Mne sa počasie začalo vylepšovať až na Žarnove,takže tam boli tie dojmy trocha silnejšie..Ale počítam,že keby tak nefúkalo Buchlove a bola lepšia viditeľnosť,tak by to bolo aj tam rovnaké..Myslím,že kto navštívi tieto vrcholy v správnom období a bude mať šťastie aj na dobré počasie,tak budeme veľmi spokojný...

Daulagiri

No tak to plne chápem Matúš, je to ozaj výnimočné miestečko !

MatusM

Buchlov je moja srdcovka z celého pohoria. Super si si to, Maťo, vymyslel.

Daulagiri

Chalani, to som rád že sa mi podarilo posunúť trochu do popredia tieto končiny a inšpirovať. Presne to bol cieľ.
Jiku2, s tým Žarnovom uvidím, neskôr porovnám. Inak ten hrebeň Balatomu je fakt zaujímavý.

PaliT

Vďaka, vďaka, na Vtáčniku som na Hrádku pravidelne manifestoval na 1. mája, ale nikdaj som sa nedostal na Buchlov, toto je teda hodená rukavica!

Martin Zajac

Dobrý príklad toho, že sny sa majú plniť. Ďakujem za inšpiratívny článok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma