Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nová zelená TZT k mohyle M. R. Štefánika

Diskusná téma K článku: Nová zelená TZT k mohyle M. R. Štefánika

Keď sme sa koncom augusta vybrali so ženou robiť živánsku pri Márovej búde neďaleko Sakrakopca, objavili sme pre mňa neznámu zelenú značku. Paľo Jančovič mi potvrdil, že je to úplne nová značka a vedie od mohyly na mieste pádu lietadla so Štefánikom, neďaleko obce Ivanka pri Dunaji, na Biely kríž. Veľmi ma prekvapilo, že na TuristickaMapa.sk som ju našiel zanesenú a červenú z Ivanky k mohyle vymazanú. Vedel som, že sa sem čoskoro vyberiem.

Sona

Ta cast po hradzi musi byt na peso dost nudna, sli sme to minuly tyzden na bicykli a to mi uplne stacilo. Inak sa mi ale zdalo, ze mohyla je oblubenym vyletnym cielom, fakt by tam nezaskodilo zopar informacii navyse.

Zdenči

Tento národ si nevie vôbec ctiť svoju históriu. V Modre je miesto, kde sa údajne postrelil Štúr (málo ľudí o ňom vie), je tu len chátrajúci nápis na kamennom múre. Je tu cintorín, na ktorom je pochovaný a vedie od neho na Veľkú Homoľu turistická trasa nazvaná Chodník Ľudovíta Štúra okolo zdevastovanej "Štúrovej lavičky". Navrhol som primátorke aj modranským turistom, aby predĺžili trasu k miestu postrelenia, no prišlo iba automatické potvrdenie o prečítaní a ani čiarka, že ďakujeme za návrh a možno sa ním budeme zaoberať alebo bozajte nás, nie sú peniaze...ak by som kúpil farbu a preznačil chodník ďalej, tak ma ešte budú naháňať.

FunTTomas

Je skutočne veľmi smutné, že si nevieme poriadne uctiť takého významného štátnika akým M. R. Štefánik bol. :-(

Knor

Linkou som si pozrel mapu a trasu tej znacky. Zarazilo ma meno potoka SV od nej. Preco sa vola Javornik, ked na mojej turistickej mape sa vola Raci potok?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma