Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma podražky na vibramkach

Adina

Tiez mi kamarati povedali, ze ine boty pouzivat na skaly v Tatrach, ine na ostatne hory. Sak ale ja niesom milionar :-).

Adina

Musim doma kuknut, ktore hanwagy to su. Preto mam z toho tazku hlavu, bo doteraz som taku skusenost nemala. Vzdy podrazka drzala. A kedze som zazila veeeelmi neprijemny pad na chrbat nasledne na hlavu (ale ostala som normalna, aspom si myslim) no v tej chvili som si myslela, ze nedojdem do BA, nerada by som taky pad opat absolvovala. Myslim si, ze pri kupe takych kvalitnych topanok by mala byt samozrejmost na podrazky upozornit. Chcem skusit zajst do predajne a uvidim ako pochdim. Dakujem vsetkym za rady :-)

Peter61
lenrob, kačací ..d! -)
nechodit do roboty, ale iba na tury. Alebo nechodit do roboty po trave, ale po asphaltke.
Lubo

@lenrob
No to sa prudko mylis. Vibram ma na rozne ucely rozne zmesy, neexistuje jedna "spravna"...

Lenrob

Neviem co za podrazku maju totie Hanwag, ale tiez som si myslel, ze ak ma topanka podrazku Vibram, znamena, ze ta guma ma identicke vlastnosti, ako hocijaka ina Vibram-ka, bohuzial nie je to tak... Takze pred turou zobrat smirgel a brusit... dobreee:)

Peter61

hanwag.com/pages/faq

THE SOLES DON’T HAVE AS MUCH GRIP AS BEFORE, WHY?
With a new shoe, it could be that impregnating agent residue remains on the shoe. This rubs away over a short time as you walk. If you have not used your shoes for a long period of time it is possible that the surface of the sole has hardened and therefore become more slippery. This is normal. The soles of all HANWAG shoes contain natural rubber (an expensive natural material in comparison to cheaper PU soles). Simply take a wire brush or a fine sandpaper and lightly roughen up the surface, or try going for a walk on a tarred road.

Gagigo

Ten nadpis tu nie je správny, podrážky vibram by ťa takto nesklamali. Tak ako píše Ľubo, na tvrdosti záleží... Ak kupujem turist. topánky, vždy v prvom rade prezerám dezén na podrážke. Musí byť hlboký, s dobrým tvarom a vhodnou gumou. Nikdy nie podľa značky alebo reklamy

Lubo

@Adina
Pripadne mozno by stalo za uvahu spytat sa p. Makaru, ci by vedel na tvoje Hanwagy heftnut ten jeho popradkovy ultradezen. To ti bude drzat vsade a zachovas si pohodlie modernej obuvi.
Ak by si nahodou sla do takehoto sialenstva, urcite to nafot a sprav kratky clanok. Bude to pecka :-).

Boro

Adina, zodral som asi tak troje až štvoro Hanwagov a musímn potvrdiť tvoje skúsenosti. Tá podrážka je naozaj velmi tvrdá a tak sa šmýka ako šlak. Nikdy nezabudnem, ako som schádzal z Magury po ušliapanom snehovom chodníku. V živote ma tak neboleli svaly na nohách a nebol som tak zúfalý. A aj po ušliapanom snehu na rovine riadne podšmykujú. tak radšej ich predaj, lebo vraziť do toho ďalšie prachy bez záruky je asi nanič perspektíva. .

Peter61

Adina, Lubo vsetko popisal.
Pri specifikaciach topanky je aj model podrazky.
Asi neuspejes,treba to riesit inac. V restday maju na vyber, ale IMHO skor podla tvaru, ako podla tvrdosti.
vibram.com/…/catalogo.php?id_…

Lubo

Ad tvoj problem:
S reklamaciou s najvacsou pravdepodobnostou neuspejes. Pokial je to pre teba otazka nepouzitelonosti topanok, bud ich predaj cez bazar (vsak su asi uplne nove) alebo ich posli do Restday, kde ti za tusim 30 eur vymenia podrazku a poziadaj ich o taku, co ma maksiu zmes.

Lubo

Adina, aky mas model tych HanWag topanok?
Smyklavost podosvy zavisi od tvrdosti gumy. Cim makksia, tym lepsie drzi ale zas ma kratsiu zivotnost. Tvrdsia sa zas viac smyka ale viac vydrzi. Kazda podosva je nejakym kompromisom medzi tymito dvoma extremami a konkretny pomer kazdy vyrobca sije na mieru urcenia topanok.

Adina

Peter, to neviem zistit. Som prekvapena, ze aj na toto musim davat pozor, ked kupujem topanky do hor.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov