Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma podražky na vibramkach

Diskusná téma podražky na vibramkach

Hladala som podobnu, no nenasla som, tak otvaram. Moj problem je nasledovny. Kupila som si turisticku obuv Hanwag. Nie najlacnejsie, vyse 200€ je pre mna dost velka polozka. Samozrejme po dokladnom prestudovani a roznych doporučeniach. Boty sadli ako uliate, su velmi pohodlne. Tesila som sa na prvu turu v nich. Bola na Schneeber. Vtedy, pri stupani ma tak trosku zaskocilo, ako sa mi v topankach smýky. No povedala som si, že je to pravdepodobne koli tomu, ze je mokro. Musela som si davat poriadny pozor, lebo na kazdej skale mi topanky podsmykavali, o sotoline ani nehovorim, na co som dovtedy nebola zvyknuta. Nasledovali daľšie akcie, no ani na suchych skalach topanka nedrzala. Povedala som si, ze teda vyuzijem uvedene topanky aspom v MK. Ked som vsak isla posledne na Homolu, bola som uz poriadne nastvana. Vystup na tento ozaj mierny kopcek bol znechuteny podsmykavanim topanok. Teraz neviem, co s nimi. Pekne krasne som sa vratila k mojim starsim Maindlom MFS system, ktore drzia v kazdom pocasi, ci v lete, ci v zime, na mokrej ci suchej skale. Pisem tu hlavne preto, aby si ludia davali pozor pri kupe aj na taketo veci. Mna toto pri kupe turidtickej topanky ani nenapadlo. Co ma teraz caka s nimi, neviem. No a neverim, ze pochodim pri reklamacii.

Peter61

V rozhlase teraz perlí Sylvia Hoffmannová, pozbierané srandičky ( Slovensko publicistika).

Otočila kolegyňu nad Zamkou, Terynku zrušili, 100 m nad Smogovcom odlepená podrážka.

hiking.sk/…/co_je_hydrolyza_p…

PaliT

To sa mi nevidí, tie isté podrážky má aj moja žienka na Dachsteinoch.

Tutok nájdeš charakteristiku aj medzi definíciami pojmov aj na stránke LaSportiva sportiva.com/…/glossary-of-te…

Možno to je od Vibramu nejaká tajná zbraň a pomôcť by mali Anonymous, Snowden, alebo NSA...

Rc1

peter61 presne tak. a to je takisto jeden z problemov. kupis v podstate ako keby macku vo vreci. nie kazdy vie pri pohlade alebo dotyku odhadnut tvrdost ci prilnavost.

Peter61

paliT:
IMHO je x modelov podrazky, ktore Vibram urobi iba pre jeden model (alebo pre) jedneho vyrobcu anema ich na stranke.

PaliT

Vždy mi je podozrivé, keď čítam o "vysokoodolnej" podrážke - pred rokmi som kúpil nejaké Solomony a fajné boty sú to, aj po veľmi dlhom čase podrážka ako keby zostala nedotknutá, ale zároveň šmýka :(
Teraz mám topánky s Vibram Mulaz a nedám na ne dopustiť, ale počítam s nutnosťou výmeny. Vždy je to niečo za niečo.
Mätie má len to, že na domovskej stránke vibram.com sa Mulaz dajako nikde nespomína.

Peter61

@ all :
Adina má:
"Podešev VIBRAM® FUORA je velmi odolná, ideální pro trekovou obuv s přiměřeně tuhou konstrukcí na klenbě a umístěním protiskluzového pruhu ve střední části. Odpružení paty a další parametry zvyšují stabilitu při chůzi.
Podešev Fuora Vibram® která spolehlivě tlumí nárazy nohy a zpříjemňuje chůzi."
Zabudli napisat, ze treba aj prilbu v pripade posmyknutia.

Adina

Peter, som si prelozila text v anglictine. No nesuhlasim s tym, co tam pisu. Topanky som pouzivala niekolko vikendov za sebou v nadeji a nic sa nezmenilo. Takze si asi musim zaobstarat drotenu kefu ... :-)

Rc1

lenrob vsak to nevylucuje este oznacenie tvrdosti resp prilnavosti nezavisle od nazvu konkretneho typu podrazky. takisto velkost je stanovena a nevplyva na nu prichod noveho typu podrazky. uplne easy by bola trebars stupnica 1-10. myslim keby vibram s tym vyrukoval pridalo by sa mnoho dalsich vyrobcov. teda aspon na zaklade jeho mena v europe

Lenrob

@rc1 - problem je v tom, ze sa vacsinou vymysli nejake ochranne meno pre novy druh podrazky, lebo sa to viac vynima, nez nejakych 65/70 Shore A.
Tak potom kazdy rok vznika "nieco nove" vibram.com/…/Compounds2 Aspon sa mi to tak vidi.

Lenrob

Na tatransku suchu zulu, mokru zulu, zulu s prachom, na korene, na hlinu... Na suchy vapenec, mokry vapenec, vapenec s blatom, dolomity lebo to je zase nieco ine... aky bol svet pred rokmi jednoduchy:)
Peto - este mozno rohoz pred dverami oblepit brusnym papierom.

Rc1

tiez som uz riesil tieto problemy a kedze je vibram asi svetovy unikat v podrazkach myslim ze by nebolo odveci, keby zaviedli nejake zrozumitelne (vo vsetkych jazykoch) trebars cislovanie tvrdosti ci prilnavosti svojich podrazok. teda neviem ci take nieco uz neexistuje, zatial som sa s tym nestretol. samozrejmostou by malo byt to znacenie aj priamo na bote resp. podrazke. lebo ked idem kupovat boty tak je dost od veci nejake si vyskusat a potom doma guuglit ze o aky typ podrazky sa vlastne jedna a potom sa tam zasa vraciat. mozno sa medzitym aj predaju. na rady personalu uz po urcitych skusenostiach radsej nedavam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma