Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Muránska planina zo severozápadu

Diskusná téma K fotke: Muránska planina zo severozápadu

Nevšedný pohľad na skoro celú Muránsku planinu zo severozápadu, ktorému dominujú Veľká a Malá Stožka. Ich bralnaté svahy zväčša porastené pralesom sú súčasťou asi najhodnotnejších NPRiek na planine a na fotke ich krásne zvýrazňuje prítomnosť smrekovca. Je to fotené z rúbaniska, čiže takýto výhľad je len dočasný. Pohľad som doplnil aj o popisky niektorých vrcholov a lokalít, tak príjemné študovanie :)

Jnezky

Super pano ... a dobre odvedená práca na popise ... :)

Daulagiri

Úplne super, výborné, skvelé Ďuri.
Do tejto lokality odkiaľ si fotil ma to láka už dlhšie práve kvôli takémuto výhľadu na severné svahy Kľaku a Stožiek. A s tými smrekovcami to nemá chybu, nevedel som že ich je tam až toľko.
Pre mňa osobne je toto jedna z najhodnotnejších fotiek posledného obdobia, pri všetkej úcte k ostatným samozrejme.

Stefan.n

Fantastické,hotová plastická mapa Muránskej planiny.To si sa tam odkiaľ zatúlal-z Mišarovej,z Petríkovej či z Burdy?Ja sa obvykle túlam po Čiernom vrchu,či Slatvinskom na Klatnú,ale takú fantastickú vyhliadku som nenašiel.Škoda,že si sa neozval,rád by som sa túlal po planine.

Muska

Dík za ohlasy, skalní milovníci planiny :) Maťo kedysi sme sa bavili o tom ako ma nadchýna pohľad na tajomné severné steny Veľkej Stožky a už viac krát som si ich chcel a bol pofotiť z okolitých kopcov no problém je tu so svetlom, večer na ne tieni Fabovka ráno samotná planina a Nehovo a cez deň protisvetlo.. toto je asi najlepší pohľad čo som za tie rôčky vydoloval. Nádhera týchto končín sa dá z dolín iba tušiť, preto som rád že sa mi Stožky konečne ukázali v "lepšom svetle" :)
Štefan išli sme samozrejme z Polhory, plánom bolo len okolie Veľkej Smrekovice, no nakoniec sme ju vymenili za Malú a nakoniec sme "utekali" do Závadky na bus a šli sme aj cez tvoj rajón na Čiernom vrchu no tvoje výhliadky som v rýchlosti nevedel nájsť, tu sa radšej nechám v kľude povodiť, určite sa ozvem keď sem pôjdem najbližšie.

Daulagiri

Ďuri veď toto: svetlo, nepísal som to, ale tiež na to myslím. Tu ti fakt prialo. ja napr. už dlhšie rozmýšľam nad návštevou Nehova, ale tak že by som tam niekde prespal. Táto panoráma to možno posúri.

Brigita

obdivuhodné! každý kopček aj sedlo poznáš ako vlastnú dlaň-perfekt!

JaroB

Pekne Ďuri, vidieť, že to máš pochodené :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky