Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kam v Tatrách počas sezónnej uzávery TZT

Diskusná téma K článku: Kam v Tatrách počas sezónnej uzávery TZT

Každoročne od 1. novembra do 15. júna na území Tatranského národného parku platí sezónna uzávera turistických značených trás. Okrem Chaty pod Rysmi sú prístupné len údolné výstupové trasy k horským chatám, resp. len najnižšie položené trasy v pásme lesa. Vzácne vysokohorské prostredie Tatier počas zimnej sezóny oddychuje. Ale nie je to tak celkom.

Bazin

Beta, super správy, držím päste nech sa autobusové spoje-linky zrealizujú!

Beta

A ešte prečo toľko áut a toľko ľudí na našej strane - lebo nás je veľa :-))

Beta

Čo sa týka tej verejnej dopravy - od 1 júla bude ísť poľský autobus Zakopané - Suchá Hora a potom bude prestup na slovenský autobus Suchá Hora - Oravice - Zuberec - Roháčska dolina. Na Slovensku letom má ísť autobus Starý Smokovec - Štrbské Pleso - Podbanské. Možno ešte tento rok bude autobus Nowy Targ - Poprad s prestupom v Lysej Poľane. Bude to vhodné aj pre Poliakov a Slovákov. Musím povedať, že je to vďaka Poliakovi - Jakub Łoginow bojuje za autobusovú dopravu už roky a nevzadava sa (klobúk dolu!).

Rdbb

Vdaka za ponuku, ja vyuzivam maximalne, aj ked do 6.maja bolo vela ludi (Polsko v tom tyzdni az 2x sviatkovalo, prave nie 8., i na SVK cestach PL aut ako lete).

A prave vynimocne tento rok je to naviac vdacne uz min. tyzden-dva, ze je zasadne mensie riziko / trapenie zo snehom i zo severu. Pritom pred Velkou nocou bolo snehu vela, ocakaval by som i velke zakladove laviny. Padlo par mensich, nic velke, aj ked nejake skody narobili. Btw napr. Rysy este s vela snehom, ale sneh je vyrazne makksi ako ine roky v takomto obdobi, aj ked nijak menej klzky.

Podobne su aj roky, ked na neskoru jesen do opozdeneho zaciatku zimy so snehom Polske Tatry - TOPR je jednoznacnou volbou.
A imho ja rad i zaplatim pri schadzani, dlhodobo dobra praca TOPR, ze sa da zvladnut i velky napor navstevnikov, iste nad mieru. To so SL-TANAP / TANAP cez SOPR az po MZP mam za prave mentalny problem.

Uz len nejake priame spojenia i verej. dopravou, v lete pribudnu.

Beta

Rdbb :-)) v severnom Kráľovstve sú momentálne zatvorené tri chodníky - Dolina Tomanowa, Świstówka Roztocka a červeno značená trasa na Giewont, však ešte len tri dní budú tieto chodníky zatvorené do 15 maja. Tak veľmi radi privítame našich slovenských Bratov z južného Kráľovstva!! Prichádzajte k nám :-)! Najrýchlejší a najpohodlnejší prechod v Lysej Poľane. Čo je dôležité - u nás poistenie nepotrebujete, ale keď sa pohybujete po hraničnom hrebeni, lepšie je mať poistenie, ak by sa vám noha pošmykla na slovenskej strane.

Rdbb

V mentalne odlisnom kralovstve zo severu Tatier otvorene takmer komplet vsetko - toto jaroleto s bonusom iba malymi sneh. polami, v zap. casti uz takmer bez i v sev. kotloch. Vapencova cast prakticky uplne bez snehu.

Lubo

Napríklad Juráňova dolina z Oravíc.

Myshell

Prosba o radu, tento rok v Západných Tatrách pred 15.6. je niečo otvorené okrem Babiek a Baranca? Aspoň nejaká dolina/sedlo?

Sona

Redakcia nema problem uverejnit clanok o turach v lokalitach mimo znacenych chodnikov, pokial je moznost ist do tejto lokality legalne.

Fangorn

otázka znie či by mu taký článok redakcia uverejnila. ak by to samozrejme nebol článok o výstupe s HV.

ja som za to aby sa takéto články púšťali, kľudne aj so zamknutou diskusiou nech to neskončí ako pri Končistej čo napísal Vrana :)

Peter61

Ad včera 20:38 :
Lebo tí, čo chodia mimo TZCH, nestíhajú ani počítať, nieto ešte písať články :-)
Druhá vec je, že sa to zvrháva/lo na nekonečné dišputy o NP, zonácii, politike, o de Veloperoch etc. Ak sa dakto nezapojil do kopania do strážcov, HV etc., tak mu hrozilo ukameňovanie. Prípadne bola uzamknutá diskusia. Šarmantná, pardóóón, štandartnápoznámka o tom, za akých podmienok sa dá túra absolvovať legálne, akosi nestačí.
Ale kľudne napíš, všetci sa potešia a hnidopichov snáď udržíme na uzde.

Tarazed

lebo sa vsetci boja :) to je to, o com nikto nic nevie, nepocul a nevidel, ale robi to skoro kazdy ;)

Martin barcik

asi off topic k tejto téme ale chcem sa spýtať celkovo prečo je na tomto webe tak málo článkov o výstupoch na neznačené vrcholy vo vysokých tatrách? nebolo by zlé keby sem nejaké pribudli a aj sám by som nejakými prispel a inšpiroval sa ostatnými.

Peter61

Ad Lubo včera 16:47:
ospravedlnujem sa. Oznacit moje nesuvisle dristy ako "košaté metafory" je do neba volajuci eufemizmus.
Na druhej strane, pri problemoch s ochanaou prirody, vstupom do NP, mimo TZCH etc. stale koncime pri politike. Ak pan, na ktoreho meno sa odvolal, je len dalsim milnikom v tych srackach v politike , v ktorych sa uz x rokov nachadzame. Je to uz skutocne dno,,alebo pojdeme este hlbsie. Ja by som tiez najradsej jeho priezvisko nevidel nikde v mediach, najviac tak v zozname pzamestnancov tej strednej skoly, kde svojho casu posobil. Zial zda sa, ze tomu tak nebude. Ak to niekto pochopil inac, mea culpa.
Ale napriklad my vychodne od Tatroch sme tiez velmi nevedeli, ze "slota" = zle pocasie.

Peter61

Lenrob, reagoval som na toto " ... Dalsia vec je, ako k tomu pristupuju poistovne? Ak samotna sprava tanapu ignoruje niektore ustanovenia np tanapu, moze sa na to v pripade urazu odvolavat trebars turista nachadzajuci sa v terene urcenom pre skialp? " 11/12/13 23:23

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma