Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rýchla prechádzka na Klapy (Cigánka)

Diskusná téma K článku: Rýchla prechádzka na Klapy (Cigánka)

Špicatý vrch, čo trčí k nebu ako výkričník pri pohľade z diaľnice D1 medzi Bytčou a Považskou Bystricou, som určite obdivoval už predtým. Čo je to za magická sila, ktorá na nás pôsobí ako magnet? Po príjemnej sobote na Martinských holiach som ráno vyrazil domov a dážď bol na spadnutie, tak som s turistikou nerátal. No bradlo na obzore ma priam donútilo použiť prvý výjazd, otočiť sa späť a hľadať prístupovú trasu k magnetickej hore. Ak budete v okolí a chcete venovať dve hodiny expresnej turistike, vyberte sa po mojich stopách na Klapy.

Klg

Rád chodievam na tento vrch. Ukrýva aj menšiu jaskynku a skalu, pripomínajúcu skamenelú cigánku, podľa ktorej tento vrch miestni ľudia zväčša poznajú. O Klapoch je zaujímavé video na youtube:
youtube.com/watch?v=-DaE3Y2x9…

Sona

Jaj, to sa dobre cita :) usmev dvakrat obtoceny okolo hlavy.

Zdenči

A pochválim sa niečím, čím by som sa asi až tak veľmi nemal chváliť - u nás v práci bol dnes na koncoročnom posedení tento turistický magazín vyhlásený za najsledovanejšiu stránku roka :-))) A trhol aj takých favoritov ako cas.sk alebo blesk.cz.
Síce nerád, ale budem sa musieť polepšiť

PaliT

K článku patrí jeden dovetok. Deň pred touto prechádzkou som mal možnosť debatovať s niekoľkými autormi z hiking.sk a viacerí sa posťažovali, že majú pomerne dosť materiálu, ale nestíhajú to spracovať. Keď som potom išiel na Klapy, tak som si povedal, že musím vyskúšať koľko bude trvať napísanie článku. Osobne fotím výhradne vo formáte raw, takže okolo 80 fotiek bolo treba cez Lightroom vytriediť, vybrať, rýchlo vyexportovať, to je tak na 20 minút. Potom s pohľadom do albumu a na trasu v mape naklepkať článok, celé to mohlo trvať 2 hodiny, možno trochu viac (veľký článok by trval asi podstatne dlhšie). Ale nie je to až tak nezvládnuteľná vec, tak by som chcel inšpirovať viacerých ľudí, ktorých články a fotky priam hltám, aby sa neondiali a podelili sa. Vďaka nim je toto určite najlepší turistický magazín "na trhu".

Meky

Bol som na Klapoch dvakrát-na jar a v zime.Je to ozaj krásny kopec s ešte krajšími výhľadmi.Tiež ma hypnotizovával,keď som popod neho cestovával vlakom a vravieval som mu "No počkaj"-aj na Teba raz príde:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum