Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: adidas Terrex Fast R Mid GTX

Diskusná téma K článku: adidas Terrex Fast R Mid GTX

To, že adidas rozšíril svoju ponuku o modely Terrex určené pre pohyb na horách, ste si už určite všimli. V článku vám s manželkou predstavíme model Fast R Mid, keďže sa nám dostal do rúk, či skôr na nohy, pánsky aj dámsky variant. Ide o zvýšený variant topánok Fast R so šnurovaním prekrývajúcim členky a s GoreTex membránou. Podľa výrobcu sú topánky charakterizované ako ľahká športová obuv určená pre rýchly pohyb aj v náročnejšom teréne.

Hlavicka

Mam dva mesiace Terrex Scope GTX podrazka Stealth.Prilnavost perfektna na turach v Sl.raji a Priecnom.Len to rozchodenie bolo bolestive,ale už je to OK.

+Iko+

Mal som ich, boli dobré, ľahké a zo začiatku sa zdali, že budú ok. Lenže nohy máme rôzne a táto topánka je robená na užšie a dlhšie nohy. Vzhľadom na to, že sú pevné a neuvoľnia sa chodením do šírky, musel som sa ich vzdať v prospech vnuka, ktorý sa potešil a sebe kúpiť širšie, inej značky.

Merhorn

Cisto esteticka poznamka. Strasne sa mi nepaci tento klasicky "trznicovsky" teniskovy tvar. Akoze vizeraju masivne a verim, ze su dobre, jooj len ten vizor ala aladinova lampa ma odpudzuje az sa mi robi husia srst :) Jedine na behanie, ak nic krajsie nie je po ruke...
Nekritizujem inak nejaky prispevok co tu odznel, nelakajte sa :D

Peto z BB

palindrom, komu to mame odporucit? Pravidelne sportujucemu a clenky posilujucemu napr. futbalistovi, volejbalistovi, cyklistovi a pod? Ci zaciatocnikovi, kt. ma sedavu pracu, do kt. sa vozi autom?

Ako pise muska, a ako sme sa bavili aj inde, pozor v takychto podrazkach treba verim davat na skalach, najma mokrych. Preto je asi ina rada na jun-august (to na Rysy radsej klasicke topanky na VHT s vhodnou podrazkou od Vibram), a ina rada ak do V. Tatier chodis napr. iba cez babie leto ked dlhodobo hlasia nulove riziko zrazok.

Faktorov kt. je dobre zvazit pri odporucaniach obuvy je zvacsa dost vela na to, aby sa dalo nejako zovseobecnovat a schematizovat. Svalstvo, kondicka, predpokladane pocasie, mozny necakany extrem pocasia, teren a jeho aktualny stav (napr. blato), a pod.

Peter61

K tym halluxom :
dlzka palcov na nochach je individualna (takisto ako na rukach), takze aj vzdialenost "klbu palca" od spicky topanky treba brat do uvahy. Skratka dakomu to "ukotvenia očka na prevlečenie šnúrky" moze tlacit na "klb palca", inemu nemusi.

Ad : 09/07/14 08:57 palindrom : do VT treba imho tvrdsiu podrazku a spevnneie clenku.

Muska

Áno doporučujem ich na väčšinu bežných povrchov našich turistických chodníkov, pozor však na skalách najmä mokrých.. Inak sú veľmi lahké a mäkké, nohy netrpia ani na dlhých asfaltkách v dolinách.

Palindrom

Odporučili by ste tieto topánky na turistiku po Karpatoch s občasným (2-3x ročne) "zablúdením" do Vysokých Tatier (na Rysy atď) ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma