Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Biela skala, Jelenec a Geldek

PaliT

Jáj, skleróza, už som to sem dával, poprosím vymazať...

PaliT

Keďže k pôvodnému článku nejako nevidím trasu, prikladám záznam veľmi podobnej túry, čo sme so žienkou absolvovali krátko po jeho uverejnení:
mapy.hiking.sk/?trasa=JiqyL

Veľmi odporúčam!

TomXX

5.1.2016 sme s kamošom vybehli na okruh zo Zabitého, smer Sklená huta a potom kúsok po modrej a krížom cez les a ešte pred Holintom na hrebienok smerujúci na Jelenec a cez sedielko na Geldek. Super počasie, cca -8°C a sneh 15-25cm prašanu, na hrebeni naviate miestami aj po kolená. Milo nás prekvapila lúka na Jelenci, určite sa tam vyberiem na nejaký bivak... No a Geldek je tiež super, iný, ale tiež to stálo za návštevu. Prikladám náš tracklog pre inšpiráciu.

mapy.hiking.sk/?trasa=k0ZoO

Vladimir Popluhar

No neviem, neviem, mam taký dojem, že sme boli dosť hlboko zohnutý. ale to kvôli batohom, nie kvôli pupkom :-)

Tono

Vlado, vobec sme sa neplazili, len sme sa museli zohnut :) :) :)

Tono

Martin, pokial ma pamat neklame, tak nedaleko luky Holint (smerom na Sklenu hutu) je aj brana do obory. Niekedy byva otvorena :)

Vladimir Popluhar

Ahoj Martin - v plote sme si nasli priechod, bol nadvihnuty plot, tak sme sa my dvaja pupkaci trosku museli zohybat. Neviem, ci sme sa tam aj neplazili :-)Ale ked ides tam popri plote vzdy najdes nejake priechodove miesto.

Martin.cibula

Ahoj Tono, pises ze pri návrate späť ste prešli cez lúku Holint a napojili ste sa na modrú značku. Ako ste sa dostali cez plot? Je tam tiež rebrik alebo iná diera alebo ste ho ako suhaji preskocili? :-)

Vladimir

No bol som tu 4.2.2014 tiež po prvý krát a môžem povedať že je to úžasné miesto v MK. Tiež som mal smolu na výhľady hoci Aladin hlásil slnečno tak bolo zamračené ale tá sceneria aj tak stála za náštevu tohto miesta kde sa určite vrátim.:-)Pekné fotky.

Tono

Inak este k tym zverniciam. Vidim tu istu paralelu k bazantniciam. Napr. bazantnica v Palarikove (statna) je tiez uzavrata a nemozes tam ist bez suhlasu spravcu.

Tono

Poznam seriozneho cloveka (zo SK Skautingu), ktory videl vlkov pod Zarubami niekedy v 2 pol. 90tich rokov.

Tono

No mam plne presvedcenie, ze oficialny vstup do zvernic je potrebne dohodnut u spravcu. Mam s tym skusenosti z r. 1984 pri vstupe do zubrej zvernice pri Topolciankach (este tam nebol NCH) a z danielej zvernice Teply vrch. Tam som bol 3x /89,92 a 94), tiez este pred vybudovanim NCH. Kedze sme chceli taborit na hrade BLH (Balog), merat fotit a popisovat, jednoznacne sme museli ist k spravcovi a nahlasit sa. Po tomto nahlaseni bolo vsetko OK. Pri Bielej skale, ano mas pravdu, obchvat Taricovych skal je tolerovany.

Vladvlad

Turistický rázcestník (smerovník) sa mi páči síce viac, ale TIM je tiež fajn.

Či ten vĺčik zavýjal, to už by bol len detail, podstatné myslím bolo, že MK nejaké vlky navštívili :) A nie tak dávno.
Ešte v tom článku bolo spomínané, že kožušina jedného vlka sa vyníma na stene izby nejakého domu v Sološnici.

Tono

Ahojte, pre velku vytazenost ozaj len velmi strucne k dotazu, co je to TIM
TIM je skratka pre Turisticke Informacne Miesto - klasicky zlty stlp s cervenou strieskou a smerovkami - volane aj hríbik :)

O tom malom vlckovi a jeho zavyjani, mam dojem, ze mi jeden pan z CHKO MK na prelome rokov 80/90tich vravel, ze ide len famu :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum